.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΔΙΟΝΥΣΣΙΑΚΑ ΕΘΙΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ!!!!!!!!!

15 ΜΑΡΤΙΟΥ,
Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ "ΦΟΥΦΟΤΟΥ"
ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ


Η 15η του Μάρτη είναι η ημέρα του ΠΕΟΥΣ στην Ιαπωνία.
Το πραγματικό όνομα της γιορτής είναι Honen Matsuri {Μελένιο(γλυκό) Ματσούκι(;;;)}. Γιορτάζεται κάθε Μάρτιο στις 15 του μηνός στο Komaki, μια πόλη περίπου 45 λεπτά βόρεια της Nagoya, στην Ιαπωνία.
Σήμερα είναι η στιγμή του χρόνου όπου οι Ιάπωνες ανασύρουν από τις αποθήκες τους ένα μεγάλο ξύλινο... πέος για να φωνάξουν τρία "ζήτω"!!!, στη γονιμότητα και να εορτάσουν την ανανέωση της φύσης και την αναπαραγωγή.
Το Ιαπωνικό έθιμο είναι μια πάρα πολύ παλιά εορτή που είναι συνδεδεμένη με την επίτευξη μιας καλής συγκομιδής και με τα μωρά.
Μήπως και τα Διονυσιακά μας έθιμα, δεν είναι συνδεδεμένα με τέτοιου είδους τελετές, οι οποίες γίνονται παράλληλα με το Καρναβάλι, αφιερωμένα στην καλή συγκομιδή, λίγο πριν την πρώτη μέρα της Άνοιξης (την Εαρινή Ισημερία);;;
Να μην ξεχνάμε ότι το Βόρειο κομμάτι του νησιού ΗΟΚΚΑΙDΟ της Ιαπωνίας ονομάζεται Ninjian Junian {Nέα Ελλάς - Νέα Ιωνία} και οι κάτοικοί του ονομάζονται Αϊνού (Ίωνες- Έλληνες).
Πιστεύουν στον Δία , τον Ηρακλή, και την Καλυστώ-Αρκούδα.(περισσότερα ΕΔΩ)
Ας ελπίσουμε ότι και εφέτος οι Ιάπωνες θα τιμήσουν το έθιμο, και θα το γιορτάσουν, μετά την καταστροφή που έπαθαν πρόσφατα
Εδώ είναι οι φωτογραφίες από τον περσινό εορτασμό.

"Happy Penis Day"

Η Σημαία










Το πανηγύρι έχει και αναμνηστικά



Ε-ΡΟΔΙΟΣ

πηγη