.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

O αξέχαστος Πολ (Video)

Το μνημείο για τον Πολ, το χταπόδι-μάντης,


Μνημείο για τον Πολ το χταπόδι ανεγέρθηκε στο ενυδρείο του Oberhausen. Το χταπόδι είχε γίνει παγκοσμίως γνωστό λόγων των προβλέψεών του στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.
Το μνημείο για τον Πολ, το χταπόδι-μάντης, είναι γεγονός! Τα αποκαλυπτήρια έγιναν και πλέον το αξιοσημείωτο.... χταπόδι θα παραμείνει ανεξίτηλο στις μνήμες μας...(σχλ.:αφού δεν έχουμε αρχαία ευρήματα.....δώστε τους χταπόδια)
Το μνημείο ανεγέρθηκε στο Ενυδρείο του Oberhausen, στη Γερμανία, όπου πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής του ο Πολ και έκανε τις διάσημες προβλέψεις του.
Ο Πολ έγινε διεθνώς γνωστός καθώς προέβλεψε όλα τα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας στο Μουντιάλ, αλλά και τη νίκη της Ισπανίας στον τελικό.
Σχεδόν 600 τηλεοπτικά κανάλια απ' όλο τον κόσμο μετέδωσαν τις "χρυσές" προβλέψεις του. Μάλιστα οι Ισπανοί του έφτιαξαν ένα μπρούτζινο άγαλμα και η πόλη Καρμπαγίνιο τον ονόμασε επίτιμο δημότη της.
Ο Πάουλ είχε γεννηθεί το 2008 στο Γουέιμαουθ της Βρετανίας και πέθανε από φυσικό θάνατο στις 26 Οκτωβρίου 2010. Έχει ήδη αποκτήσει "διάδοχο", τον Πάουλ Τζούνιορ, ένα γαλλικό χταπόδι που αλιεύτηκε στη Μεσόγειο αλλά ακόμη δεν έχει αποδείξει τις "μαντικές" ικανότητές του.


Octopus Paul gets memorial - no comment
Ανέβηκε από nocommenttv.

πηγη