.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

«Πάρτε μας από την κόλαση»

Δεκάδες Έλληνες της Αλεξάνδρειας
ζητούν να φύγουν από τη χώρα


Τουλάχιστον 150 Έλληνες,από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου,ζητούν από την Ελληνική κυβέρνηση να φροντίσει για την άμεση απομάκρυνσή τους από την πόλη,στην οποία επικρατεί αναρχία!
Αυτό αποφάσισαν το πρωί οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εκτιμήσουν τη κατάσταση. Αρκετοί από τους 150 είναι.... ηλικιωμένοι από το γηροκομείο της πόλης,οι οποίοι είναι λογικό να έχουν τρομοκρατηθεί.Το πρόβλημα δεν είναι οι διαδηλωτές,αλλά οι ένοπλες συμμορίες που έχουν δημιουργήσει δραπέτες φυλακών,οι οποίες κάνουν επιθέσεις ακόμη και σε σπίτια.

Η Πολεμική Αεροπορία έχει έτσι κι αλλιώς έτοιμα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και το μόνο που περιμένει είναι το πράσινο φως για την απογείωση. Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να ρυθμίσει τις διαδικασίες για την προσγείωση των μεταγωγικών στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας.

Επιπλέον η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας έχει δώσει εντολή να υπάρχει σχετική ετοιμότητα και στον Στόλο,αφού αν ο αριθμός των Ελλήνων που θελήσουν να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο,αυξηθεί δραματικά τότε θα ακολουθηθεί το επιχειρησιακό μόντελο της επιχείρησης στο Λίβανο,όπου οι «εγκλωβισμένοι» μεταφέρθηκαν με πολεμικά πλοία.

πηγη