ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Αλβανική τηλεόραση: “Η Ελλάδα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα, στη περίπτωση που πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο εισέλθουν σε Ελληνικό έδαφος – Η Ελλάδα θα προστατεύσει την Ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο στη περίπτωση που προκληθεί”
Το βίντεο πιο κάτω, είναι απόσπασμα των ειδήσεων της Αλβανικής τηλεόρασης και σε ελεύθερη μετάφραση αναφέρει τα παρακάτω:
Οι αποκαλύψεις του Wikileaks έφεραν στο φως της δημοσιότητας απόρρητα έγγραφα που περιλαμβάνουν πληροφορίες για την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο. Το Δεκέμβριο του 2006, με επιστολή της στον Αμερικανό Γενικό Γραμματέα για τις Ευρωπαϊκές.... και Ασιατικές υποθέσεις, Ντάνιελ Φράιντ, η διπλωματική σύμβουλος του τότε Γάλλου Προέδρου Ζακ Σιράκ, Maurice Gourdault-Montagne, εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τη πιθανότητα διχοτόμησης του Κοσσόβου.
Σύμφωνα πάντα με τη Γαλλίδα Σύμβουλο, και ο Ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ανησυχεί ότι η διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου θα οδηγήσει στην ένωση του με την Αλβανία εις βάρος της Σερβίας, ενώ προσθέτει: "Αυτό θα οδηγήσει στην ίδρυση ενός μουσουλμανικού κράτους στην καρδιά της Ευρώπης, η οποία μέχρι τώρα έχει αποφύγει κάτι τέτοιο με επιτυχία" αναφέρει το έγγραφο.
Σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι κατά της ανεξαρτησίας του, ενώ προτρέπει τις ΗΠΑ να μην προκαλούν τη Ρωσία, ενθαρρύνοντας τη διχοτόμηση του.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη χώρα μας σε έκθεση του Στειτ Ντιπαρτμεντ, που συντάχθηκε το Μάιο του 1999 και αναφέρει πως η Ελλάδα ανησυχεί πως η διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στις οικονομίες των χωρών των Βαλκανίων, αλλά και στο ότι θα ενθαρρύνει τη προοπτική μιας “Μεγάλης Αλβανίας” με συνέπεια να προκληθούν εντάσεις και συγκρούσεις σε ολόκληρη τη περιοχή.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ήταν πως η επιστροφή των Αλβανών προσφύγων του Κοσσυφοπεδίου, η Αλβανική κυβέρνηση θα αποφάσιζε την εγκατάστασή τους στη Βόρειο Ήπειρο (Νότια Αλβανία είπε το δημοσίευμα) με συνέπεια τη σύγκρουση τους με την εκεί Ελληνική μειονότητα.
Σύμφωνα πάντα με τις αποκαλύψεις, η Ελλάδα σε αυτή τη περίπτωση ήταν αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας, ενώ η Τουρκία από τη πλευρά της, θα εμπλέκονταν υπερ της Αλβανίας εκμεταλλευόμενη τη κατάσταση. Στη περίπτωση που οι Αλβανοί πρόσφυγες θα εισέρχονταν σε Ελληνικό έδαφος, ο Ελληνικός στρατός θα αναλάμβανε δράση και υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί ένταση με τους πολυάριθμους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα.
TRAZUAR
ΠΗΓΗ:http://olympia.gr