.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Wikileaks ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Τι κρύβεται πίσω από τις διαρροές στο Wikileaks;

Λιγότερο από ένα μήνα μετά από την αποκάλυψη 400.000 εγγράφων για τον πόλεμο στο Ιράκ και τέσσερις περίπου μήνες μετά από τη δημοσιοποίηση 70.000 απόρρητων εγγράφων του Αμερικανικού στρατεύματος για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, η γνωστή ιστοσελίδα διαρροών WikiLeaks, ξεκίνησε την ανάρτηση στο Διαδίκτυο 250.000 εγγράφων του Στέητ Ντιπάρτμεντ....
Ταυτόχρονα, η Αμερικανική κυβέρνηση αποστέλλει.... επιστολές σε συμμαχικές κυβερνήσεις αλλά και σε εγχώρια & διεθνή ΜΜΕ, όπως οι New York Times, o Βρετανικός Guardian ή το Γερμανικό Spiegel, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που διαρρέουν, θα προκαλέσουν προβλήματα στις διμερείς σχέσεις και θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή διπλωματών, στρατιωτικών και ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τελικά, αποδεικνύεται πως πολλά διεθνή ΜΜΕ διέθεταν εδώ και καιρό τα επίμαχα ντοκουμέντα και είχαν συμφωνήσει να τα δημοσιοποιήσουν επιλεκτικά σε δόσεις μέσω θεματικών άρθρων.

Επιπρόσθετα, τα έγγραφα του Στέητ Ντιπάρτμεντ τα οποία άρχισαν να δημοσιοποιούνται, δεν είναι «άκρως απόρρητα» όπως προανήγγειλε η WikiLeaks αλλά είναι διαβαθμισμένα ως «εμπιστευτικά» και ελάχιστα φέρουν το χαρακτηρισμό «απόρρητα».

Στο σύνολό τους δε, πρόκειται για αναφορές και τηλεγραφήματα που έφθασαν στο Στέητ Ντιπάρτμεντ από το 2004 ως και το Μάρτιο του 2010 και όχι έγγραφα που προέρχονται μέσα από τα αρχεία του.

Επομένως, πρόκειται για έγγραφα που ελάχιστα έως και καθόλου θέτουν σε κίνδυνο τα Αμερικανικά συμφέροντα και δραστηριότητες ή αποκαλύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες για τις ΗΠΑ.

Έτσι προκύπτει πλέον το ερώτημα «ποιος κρύβεται πίσω από τις διαρροές και τι προσπαθεί να επιτύχει;;;;!!!!!!!».

Με μία πιο προσεκτική ματιά θα δούμε ότι τα κράτη που αναφέρονται αυτά τα έγγραφα έχουν κοινά σύνορα ανά 2 ή 3 κράτη και αυτά τα κράτη έχουν μεγάλες Εθνικές διαφορές μεταξύ τους, ή Εσωτερικές αναταραχές

Προσωπικά πιστεύω ότι ειναι προβοκάτσια και αυτά τα έγγραφα έγιναν γνωστά, ή θα γίνουν γνωστά, στο ευρή κοινό των κρατών αυτών, ούτως ώστε να υπάρχει αναταραχή μεταξύ των λαών, και απαίτηση από τους κυβερνώντες αυτών των κρατών, αυξήσεως των στρατιωτικών και αστυνομικών τους, εξοπλισμών.

Οι ΗΠΑ με αυτό τον τρόπο ρίχνουν λάδι στη φωτιά σε όμορα κράτη με εθνικές διαφορές ή εσωτερικές αναταραχές , με απότερο σκοπό να δημιουργήσουν κρίση ή πολεμικό κλίμα, με απόρια την αύξηση των πωλήσεων πολεμικού υλικού σε αυτές τις χώρες.
Βλέπετε, η οικονομία των ΗΠΑ δεν πηγαίνει καθόλου καλά.

Το δολλάριο εξανεμίζεται και αναγκάζονται να παράγουν πληθοριστικό χρήμα και να το διοχετεύουν στις παγκόσμιες αγορές. Βρήκαν αυτόν τον τρόπο να ανωρθώσουν την οικονομία τους, προκαλώντας, στα όμορα κράτη με εθνικές διαφορές, κρίσεις ή ακόμη και πόλεμο.

Η οικονομία τους στειρίζεται ως επι το πλήστον στις εξαγωγές πολεμικού υλικού και οι πόλεμοι αυτή τη στιγμή ευρίσκονται σε ύφεση.
Πρέπει να δημιουργήσουν αναταραχή για το οικονομικό τους όφελος.


Ο θεός να λυπηθεί τούς λαούς των οποίων οι κυβερνώντες "τσιμπήσουν" σ' αυτή την πρόκληση- προβοκάτσια

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ

Ε-ΡΟΔΙΟΣ