Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κίνημα Πολιτών ίδρυσε ο Μίκης Θεοδωράκης

Την ίδρυση του κινήματος "Σπίθα" ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, την Τετάρτη, στην κατάμεστη αίθουσα του ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης".

Η δημιουργία ενός κινήματος για ζύμωση ιδεών μακριά από το υπάρχον πολιτικό και κομματικό κατεστημένο.... με στόχο να συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση είναι ο στόχος του μουσικοσυνθέτη.

"Βάζω μια μικρή σπίθα" δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης "που ελπίζω να αντέξει στον άνεμο έως ότου φουντώσει η καθαρτήρια φωτιά και μας σώσει".

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης έκανε λόγο για "απελευθερωτικό αγώνα" των Ελλήνων πολιτών απέναντι στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και κάλεσε τους πολίτες σε "ανυπακοή" απέναντι σε κυβερνητικές αποφάσεις που υπαγορεύουν ξένα συμφέροντα και εκχωρούν τα Εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις.

Στην μαραθώνια ομιλία του για τις θέσεις του κινήματος, ο μουσικοσυνθέτης επισήμανε ότι δεν αποσκοπεί στο σχηματισμό κόμματος ενώ επέρριψε βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη σημερινή οικονομική κατάσταση.

Ο μουσικοσυνθέτης τελείωσε την ομιλία του λέγοντας ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός" και πρότεινε μια σειρά μέτρων για την έξοδο από το τούνελ μεταξύ των οποίων και η δήμευση της Εκκλησιαστικής περιουσίας.

ΠΗΓΗ: http://www.megatv.com