Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΟΥ!

Ιστορία γράφει ο ομογενής ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Αυστραλίας, Γιάννης Σταυρίδης και όπως αναφέρει ο Νέος Κόσμος, πριν ένα μήνα, περίπου, προήχθη σε κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου HMAS Arunta, ενός υπερσύγχρονου πολεμικού σκάφους του αυστραλιανού Ναυτικού.

Οι γονείς του, Ιορδάνης και Καλλιόπη Σταυρίδη, κατάγονται από.... τη Λήμνο και τη Σάμο, αντίστοιχα, και μετανάστευσαν στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1960. Εγκαταστάθηκαν στο Σίδνεϊ, όπου γεννήθηκε ο γιός τους και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές του στο Trinity Grammar School.

Το 1988 κατετάγη στη Στρατιωτική Ακαδημία Αυστραλίας και αποφοίτησε το 1991, με τιμητική διάκριση. Μετά τη βασική εκπαίδευσή, ειδικεύτηκε στο θαλάσσιο πόλεμο και άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο.

Ο ομογενής ανώτατος αξιωματικός ενδέχεται να είναι ο πρώτος κυβερνήτης Αυστραλιανού πολεμικού σκάφους Ελληνικής καταγωγής.


«Δεν γνωρίζω», λέει. «Αυτό που γνωρίζω είναι, ότι οι Έλληνες που έχουν καταταγεί στο Ναυτικό υπηρετούν με μεγάλη υπηρηφάνεια. Το Ναυτικό σέβεται απόλυτα την πολιτισμική καταγωγή μου και, προσωπικά, τιμώ την Ελληνική γλώσσα, τα Ελληνική ήθη και έθιμα. Η θρησκεία μου είναι, επίσης, σημαντική για εμένα και το Ναυτικό την αποδέχεται».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΟ ΤΟ :http://www.liako.gr