Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΗΣΙΟΔΟΥ : ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΓΕΝΟΣ

Ένα ποιητικό παραμύθι(;) - προφητεία αχαλίνωτης πραγματικότητας γραμμένο από τον Ησίοδο το 730 π.Χ., περίπου 2750 χρόνια πριν.
Προσέξτε στο βιντεάκι που έπεται από το 07.00 και μετά που αναφέρεται στο ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΓΕΝΟΣ, το γένος μας. Οι συμπτώσεις της εποχής μας, με την περιγραφή του Ησιόδου, είναι συγκλονιστικές

Το το σιδερένιο γένος είμαστε εμείς; ΝΑΙ!!!, διότι "σκουριάζουμε" σιγά-σιγά και φθειρόμαστε και για να επιβραδύνουμε τη "σκουριά" μας (οξείδωση) λαμβάνουμε αντιοξειδωτικά τρόφιμα και σκευάσματα. Αυτές δεν είναι.... και οι συμβουλές όλων των διαιτολόγων;;;;

Πότε θα μας ξολοθρέψει ο μεγάλος Δίας , εμάς το γένος το λιγόζωο , το τιποτένιο , το χωρίς αιδώ και δικαιοσύνη ... ;;;
Όταν οι άνθρωποι φτάσουν να έχουν γκρίζους κροτάφους κατά την γέννησή τους, μας πληροφορεί ο Ησίοδος. Δηλαδή όταν η ανθρώπινη επιστήμη φτάσει στο επίπεδο να παράγει ενήλικα ανθρώπινα σώματα. Είναι δυνατόν; Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες μας λένε για κλωνισμό αλλά με κανονική γέννηση και ανάπτυξη από βρεφική ηλικία. Το πρόβλημα όμως των νυν κλώνων, είναι η "ημιδιάρκεια" ζωής. Δηλαδή η διάρκεια της ζωής τους είναι η μισή από την κανονική. Ένα κλωνοποιημένο ζώο, κανονικής ζωής 12 ετών , θα πεθάνει στα 6 χρόνια ζωής του, ή ένας άνθρωπος που θα ζούσε 80 χρόνια, θα πεθάνει στα 40 του. Μήπως ο Ησίοδος αναφέρεται σε αυτό το σημείο;;;!!!, και εννοεί την "ημιδιάρκεια" ζωής των κλώνων, μιλώντας για "γκρίζους κροτάφους";;; Ότι θα πεθάνουν δηλαδή γρήγορα;;; Ήλθε δηλαδή η ώρα μας, να χαθούμε σαν σιδηρούν γένος;;;

Και πιο γένος θα ακολουθήσει;;;;...........

ΗΣΙΟΔΟΣ: ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΓΕΝΗ (Έργα και ημέραι)

YOU TUBE:kryfos0kosmo

Στην συνέχεια στο ίδιο έργο του ο Ησίοδος (ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ) και από τον στοίχο 238 έως τον στοίχο 266 έχει μήνυμα προς Άρχοντες πόλεων και χωρών λέγοντας :

"Μα όποιους (Άρχοντες) κάνουν το άδικο κακό και τα άθλια έργα, σ' αυτούς, τιμωρία, ο γιος του Κρόνου, αποφασίζει, πανόπτης Δίας. Πολλές φορές κι ολόκληρη η πόλη τυραννιέται, απ' τον κακό άνδρα(Άρχοντα) που κριματίζει και μηχανεύεται ανόσια.
Σ' αυτούς (τον λαό) απ' τον ουρανό, κακό μεγάλο ρίχνει ο γιος του Κρόνου, πείνα μαζί
και θανατικό, και χάνεται ο λαός. Ούτε οι γυναίκες γεννάνε παιδιά και αδυνατίζουν τα σπιτικά, απ' τη βούληση του Ολύμπιου Δία. Κι άλλοτε πάλι ή μεγάλο στρατό στέλνει να τους αφανίσει ή τους απομονώνει με τείχος ή τα πλοία τους , στον Πόντο, ο γιος του Κρόνου, τα θερίζει
"

ΚΑΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ , ΚΑΚΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ



ΚΑΙ συνεχίζει ο Ησίοδος..........

"Βασιλείς (άρχοντες), σκεφτείτε κι εσείς την τιμωρία αυτή. Γιατί μες στους ανθρώπους όντας, οι Αθάνατοι παρατηρούν αυτούς που με στρεβλές δίκες φθείρουν τους συνανθρώπους τους και δεν έχουν τον φόβο των θεών. ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΥΡΙΟΙ* ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΡΟΦΗ ΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑ, ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΦΥΛΑΝΕ(παρατηρούν) ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ Τ' ΑΘΛΙΑ ΕΡΓΑ, ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΟΜΙΧΛΗ, ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ Σ' ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ "

(*Μύριοι= 10.000)(τρεις φορές μύριοι= 30.000)
Τριάντα χιλιάδες είναι οι Αθάνατοι φύλακες των ανθρώπων, ντυμένοι με ομίχλη (αόρατοι;;).

ΕΧΟΥΝΕ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ [ Ε ]


ΚΑΙ το κείμενο συνεχίζει........

"Κι είναι η παρθένα Δίκη, η γεννημένη απ' τον Δία, τιμημένη και σεβαστή των θεών που κατοικούν στον Όλυμπο, κι όταν βλάπτει κανείς στρεβλά κατηγορώντας, αμέσως κοντά στον πατέρα της τον Δία, καθίζοντας, τον γιο του Κρόνου, τραγουδάει τον άδικο νου των ανθρώπων, ώσπου να πληρώσει ο τόπος τις ανοσιότητες των Βασιλέων (Αρχόντων), που έχοντας κακό νου, πάνε στραβά, τις δίκες στρεβλά δικάζοντας.
Απ' αυτά φυλαχτείτε, Βασιλείς(Άρχοντες), και δικάζετε ίσα τις δίκες,..... δωροφάγοι, και τις στρεβλές δίκες ολότελα ξεχάστε. Στον εαυτό του φτιάχνει κακά ο άνθρωπος που φτιάχνει κακά στον άλλο, κι' η κακή τύχη γι' αυτόν που την μηχανεύτηκε είναι, η πιο κακή.

ΒΑΣΙΛΕΙΣ(Άρχοντες),.....ΔΩΡΟΦΑΓΟΙ !!!!!!!! ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ......!!!!!!

Κανενα σχόλιο από εμένα . Τα λέει όλα ο Ησίοδος

Η μετάφραση είναι από το βιβλίο "Ησίοδος - Άπαντα - Έργα και ημέραι" εκδ. ΚΑΚΤΟΣ
Ευχαριστώ τον φίλο Ηλία για το video

Ε-ΡΟΔΙΟΣ