Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ναρκωτικό κάνει θραύση σε σχολεία των ΗΠΑ με προστασία της αστυνομίας


Η τιμή του είναι δύο δολάρια η δόση και πουλιέται τυλιγμένο σε φύλλα τετραδίων, το "cheese", ναρκωτικό με βάση την ηρωίνη και τα αναλγητικά, κάνει θραύση στα σχολεία στο βόρειο Τέξας και μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει το θάνατο 120 εφήβων.
Το "cheese" είναι ακόμα πιο επικίνδυνο από τα άλλα γιατί οι νέοι πολλές φορές δεν ξέρουν τι είναι αυτό που παίρνουν, εξηγεί ένας αστυνομικός. "Πολλούς από αυτούς που πιάνουμε.... δεν έχουν καπνίσει στη ζωή τους ούτε ένα τσιγάρο, δεν έχουν πιει ούτε ένα ποτό", τονίζει ο Τζέρεμι Λ., αστυνομικός που συνεργάζεται με την αστυνομία του Ντάλας.
Εργαζόμενοι σε κέντρα αποτοξίνωσης αποκάλυψαν πως ακόμα και παιδιά 9 ετών το έχουν δοκιμάσει, απλώς για να μην υστερούν απέναντι στους φίλους τους.
Σύμφωνα με τον Λ., οι έμποροι γνωρίζουν πως να βρουν νέους πελάτες ανάμεσα στα παιδιά, τα οποία διστάζουν να χρησιμοποιήσουν σύριγγες, αλλά είναι πολύ λιγότερο καχύποπτα όταν πρόκειται να ρουφήξουν από τη μύτη μια ουσία με αστείο όνομα που τους προκαλεί λήθαργο, ευφορία, αλλά και σύγχυση.
Η αστυνομία εκτιμά πως προς το παρόν η χρήση του "cheese" περιορίζεται στην πόλη του Ντάλας, αλλά αρχίζει να ανησυχεί εξαιτίας των θανάτων ανάμεσα σε νέους στα προάστια της πόλης. Από την αστυνομική διεύθυνση όμως αναφέρθηκε πως υπάρχουν πολλές ενδείξεις για αρκετά κυκλώματα μέσα από την αστυνομία του Ντάλας, τα οποία είναι μπλεγμένα στην προστασία, προώθηση και διακίνηση του συγκεκριμένου ναρκωτικού.
Το ναρκωτικό αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2005 ανάμεσα στους νεαρούς ισπανόφωνους του Ντάλας. Γρήγορα όμως έγινε γνωστό και στις άλλες ομάδες. Οι μαθητές και οι φοιτητές φέρνουν τη σκόνη μέσα στις τάξεις κρυμμένη στα τετράδιά ή τα βιβλία τους.
Τα περισσότερα από τα θύματα, το μικρότερο ηλικίας 15 ετών, πέθαναν στον ύπνο τους.

http://www.liako.gr