.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Σώθηκε από καρχαρία ...γρονθοκοπώντας τον!


Αφού ο καρχαρίας ανέτρεψε το σερφ του με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νερό, εκείνος κατάφερε να γλιτώσει από τα δόντια του γρονθοκοπώντας τον. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή στην απομακρυσμένη παραλία Κονσπίσιους, νότια του Περθ της Αυστραλίας, όπου ο Μάικλ Μπέντφορντ (Michael Bedford) συνήθιζε να απολαμβάνει τα κύματα με τους φίλους του.

Εκείνη την ώρα όμως, ήταν μόνος του στο νερό. Στην αρχή ο καρχαρίας απλώς χτύπησε την ιστιοσανίδα του κι απομακρύνθηκε, αλλά αμέσως μετά ξαναγύρισε και του επετέθη. Ο Μπέντφορντ δεν έχασε....την ψυχραιμία του και κατάφερε να τρέψει το κήτος σε φυγή γρονθοκοπώντας το και στη συνέχεια να βγει γρήγορα στην ακτή με το σερφ του, όπου παρέμεινε δεμένος, εκμεταλλευόμενος τα κύματα.

Οι φίλοι του είπαν στο ραδιόφωνο του ABC ότι το κήτος ήταν πολύ μεγάλο και κατά πάσα πιθανότητα ανήκε στο είδος του λευκού καρχαρία, ο οποίος ενδημεί στην περιοχή.

"Του κατάφερε μια δυνατή γροθιά, κάτι που δεν με εκπλήσσει γνωρίζοντας τον Μικ", είπε ως αυτόπτης μάρτυρας, ο Λι Καμάσκι: "Είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας και ο Μικ τον έζησε κι επιβίωσε, άρα είναι πραγματικά τυχερός".

Το αριστερό πόδι του Μπέντφορντ υπέστη ένα βαθύ τραύμα κοντά στο γόνατο, αλλά οι φίλοι του κατάφεραν να περιορίσουν την αιμορραγία χρησιμοποιώντας το σκοινί του σερφ, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε σε νοσοκομείο του Άλμπανι, μία ώρα απόσταση από εκεί.

Τώρα, αφού εγχειρίστηκε, ο σέρφερ νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Οι Αυστραλοί δέχονται κάθε χρόνο αρκετές επιθέσεις από καρχαρίες, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία τα τελευταία διακόσια χρόνια έχουν σκοτωθεί 194 άνθρωποι απ' αυτή την αιτία.

http://clopyandpaste.blogspot.com
,http://www.newskosmos.com