Αυτά τα μήλα παραμένουν τραγανά και λαχταριστά εως και δύο εβδομάδες εκτός ψυγείου, ενώ διατηρούνται στην ψύξη για διάστημα μέχρι και τεσσάρων μηνών!
Πρόκειται για μία συγκεκριμένη ποικιλία, την RS103-130, η οποία περιλαμβάνει μήλα που παρασκεύασαν οι επιστήμονες κυβερνητικής υπηρεσίας στον Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. Δεν είναι γενετικά τροποποιημένα, αλλά έχουν παραχθεί με συμβατικό τρόπο, με βάση το γονίδιο μίας ασιατικής ποικιλίας μήλων που προσβάλλεται δύσκολα από τους μύκητες που χαλάνε τα εν λόγω φρούτα.
Τα «μήλα που δεν χαλάνε» θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Αυστραλίας σε έναν χρόνο.
www.star.gr