![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigA2nmQQ9VXKKP53XlOlDSg89rstQMMPL1bCkxLqp-plU059q0ozPhRayPn1XCdVmdkJB6KfZkaFwv2yWUip_f1G_T7lzRzxQxB1v1HnntAQzk43kpZz8vcXl1Tz08TBiTiaMnzKmwz7JV/s280/THAPATERO_PAPANDREOU.jpg)
Προχθές δανείστηκε η Ισπανία με επιτόκια το ένα τρίτο από τα δικά μας, παρόλο που έχει και αυτή μεγάλα προβλήματα και με το χρέος και με το έλλειμμα. Γιατί λοιπόν ο Θαπατέρο δανείζεται τόσο φτηνά ενώ εμάς μας γδέρνουν; Δεν θέλουν πελάτες οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού; Δυστυχώς για μάς το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό.
Υπάρχουν τρείς διαφορές με την Ισπανία:
1. Ο Θαπατέρο δεν κατηγορεί (και μάλιστα υπερβάλλοντας) την οικονομία της χώρας του, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, σαν τον δικό μας, ούτε απειλεί με...νεροπίστολα πάνω στο τραπέζι.
2. Ο Θαπατέρο δεν αύξησε το Τ+3 σε Τ+10 στη διαπραγμάτευση των παραγώγων, που άφησε χωρίς ρίσκο την κερδοσκοπία εναντίον των κρατικών ομολόγων.
3. Ο Θαπατέρο πήρε τα μέτρα.... λιτότητας άμεσα και αποφασιστικά, μέσα σε μία εβδομάδα, δεν έκανε 7 μήνες μπρος - πίσω.
Όταν δανείζεις χρήματα θέλεις να αισθάνεσαι ότι ο δανειζόμενος ξέρει τί κάνει και που πατάει.
Μπορείς να αισθάνεσαι ασφάλεια εάν δανείσεις χρήματα σε μια κυβέρνηση της οποίας ο Υπουργός Οικονομικών παρομοιάζει την οικονομία του σαν τον Τιτανικό;
Που ο πρωθυπουργός θα μηνύσει Αμερικάνικες τράπεζες;
Που δηλώνουν ότι είναι υπό κηδεμονία;
Iθαγενής
ΑΠΟ: http://www.antinews.gr/