Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ο Γ. Παπανδρέου αποδέχθηκε "Tουρκική μειονότητα" στα Δωδεκάνησα;

(κλικ στην εικονα)

Εκτενές προπαγανδιστικό αφιέρωμα του 2007 στην επίσημη ιστοσελίδα τουρκικού Γενικού Επιτελείου για την "Άλωση της Ρόδου".


Στον επίσημο ιστότοπο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αναρτήθηκε η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε στις αρχές Μαρτίου ο Ελβετός βουλευτής Αndreas Gross και άλλοι δεκαέξι βουλευτές με τίτλο "H κατάσταση της Τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω". Η πρόταση ψηφίσματος διατυπώνει την καινοφανή θεωρία ότι η "Τουρκική μειονότητα σε Κω.... και Ρόδο διέπεται από τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923" αν και η ίδια η «Τουρκική μειονότητα» προέκυψε δύο δεκαετίες αργότερα με την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου.

Η μεθόδευση του Ελβετού βουλευτή και όσων συνυπογράφουν την πρόταση του ουσιαστικά αποσκοπεί στην αθώωση της Τουρκίας (με τη λογική του συμψηφισμού) για την εξαφάνιση της Ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ιμβρο και την Τένεδο, μέσα από μια διαδικασία πραγματικής εθνοκάθαρσης διαρκείας και νομιμοποίησης της επιδίωξης της Τουρκίας να θέσει υπό καθεστώς αμοιβαιότητας τα μειονοτικά θέματα, κάτι που είναι απαράδεκτο από άποψη δικαίου και απολύτως ανισοβαρές πολιτικά για τη Χώρα μας.

Ο σοσιαλιστής Ελβετός βουλευτής βρέθηκε προ ολίγων ημερών στη Ρόδο και τη Κω και είχε συναντήσεις με Μουσουλμάνους. Σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο πρωθυπουργός (και υπουργός Εξωτερικών) Γ. Παπανδρέου απάντησε τα εξής παροιμιώδη:

"Ο Ελβετός Βουλευτής, μέσα από τις επαφές του, έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει σειρά ήδη αναληφθέντων μέτρων της Ελληνικής Πολιτείας, τα οποία αντανακλούν την ως άνω πολιτική βούληση διατήρησης κλίματος ειρηνικής συμβίωσης και σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού. Αυτή αποτυπώνεται σε διάφορα επίπεδα και μορφές, όπως ενδεικτικά αναφέρονται η ανακαίνιση και ανάδειξη μνημείων και τεμενών της Οθωμανικής περιόδου στην Ρόδο και την Κω, αλλά και η συμπερίληψη των Μουσουλμάνων συμπατριωτών μας στους σχεδιασμούς για την εκεί δημόσια εκπαίδευση, ως επίσης και η συμμετοχή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών δρώμενων σε αυτή".


http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/