Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο ορυκτός πλούτος του Έβρου



Οι εποχές που ζούμε είναι οι πιο δύσκολες για την Πατρίδα μας. Η παγκοσμιοποίηση και το Δ.Ν.Τ. έχουν εισβάλλει στην Ελλάδα. Οι τοκογλύφοι αλωνίζουν, οι πολιτικοί κλέβουν, οι γείτονες διεκδικούν εδάφη της χώρας. Ο σκοπός της διεκδίκησης γίνεται για την εκμετάλλευση του πλούσιου ορυκτού πλούτου του υπεδάφους της Ελλάδος. Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα έχει ανεκτίμητης αξίας ορυκτό πλούτο. Στις μέρες μας έχουν μιλήσει πάρα πολλοί ερευνητές και ιστορικοί με ακράδαντα στοιχεία γι' αυτόν τον θησαυρό.

Ο πρώτος που μίλησε ανοιχτά για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος ήταν ο καθηγητής Μπάτσης την δεκαετία του '30. Το σύστημα όμως....
πολεμάει αυτούς που λένε την αλήθεια κι αυτούς που αγωνίζονται για το συμφέρον της Πατρίδος κι έτσι τον καταδίκασε σε θάνατο με την κατηγορία της κατασκοπίας χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την κατηγορία.


Στην ουσία η κατηγορία που καταδικάστηκε ήταν ότι αποκάλυψε ότι η Ελλάδα είναι πλούσια σε πετρέλαιο, χρυσάφι, ουράνιο, βωξίτη και μάρμαρο. Στις 30 Μαρτίου του 1952 εκτελέστηκε στο Γουδί. Ενδεικτικά παραθέτουμε τον ορυκτό πλούτου του Έβρου:

-στο χωριό Σιδηρώ υπάρχουν κοιτάσματα διαμαντιού.
-στο Σουφλί υπάρχουν κοιτάσματα αμέθυστου και χαλαζία.
-στην Αλεξανδρούπολη υπάρχουν κοιτάσματα χαλαζία και λιγνίτη.
-στο χωριό Κίρκη υπάρχουν κοιτάσματα αργύρου, σιδήρου και ουρανίου.
-στην Ορεστιάδα υπάρχουν κοιτάσματα λιγνίτη.
-στο Πέραμα υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού.
-στις Φέρες και την Λευκίμη υπάρχουν κοιτάσματα χαλαζία.

Αν υπάρχουν αυτά τα κοιτάσματα στον Νομό Έβρου φανταστείτε τι υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα.


ΠΗΓΗ: "Ο ορυκτός πλουτος της Ελλάδος" Κ.Βελόπουλος, resistance-hellas.blogspot.com