.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Φυτοφάρμακα απειλούν την Βεργίνα


Παραθέτουμε μια είδηση που αφορά την πολιτιστική κληρονομιά όλων των Ελλήνων.

Από “ Τα Νέα”: Φυτοφάρμακα απειλούν την Βεργίνα.

Μάχη με τον χρόνο, τις καιρικές συνθήκες, αλλά και ένα ύπουλο εχθρό καλούνται να δώσουν οι πλούσιοι σε τοιχογραφίες επιβλητικοί βασιλικοί τάφοι της Βεργίνας.

Ο άγνωστος μέχρι πρόσφατα εχθρός είναι.... τα φυτοφάρμακα, που περνούν στον υδροφόρο ορίζοντα και λόγω υγρασίας αλλοιώνουν τις τοιχογραφίες στους τοίχους των τάφων. Γι’ αυτό και το Υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζεται να απλώσει ασπίδα προστασίας σε τέσσερις από αυτούς – του Φιλίππου, του Πρίγκιπα, της Περσεφόνης και του Ρωμαίου - εφόσον βρεθεί σχετικό κονδύλι από το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης (ΕΣΠΑ)....

Διαβάσατε καλά...εφόσον βρεθεί σχετικό κονδύλι από το ΕΣΠΑ!

Κι όχι για όλες τις τοιχογραφίες, αλλά για τέσσερις από αυτές! Την ίδια ώρα που οι Σκοπιανοί ψευτομακεδόνες φέρνουν στο φως τα δικά μας αρχαία παρουσιάζοντας τα σαν δικά τους, το Ελληνικό Κράτος περιμένει ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ για να σώσει τις ανεκτίμητης αξίας τοιχογραφίες της Βεργίνας, που από μόνες τους είναι η απόδειξη της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.

Για δημοκρατικές φιέστες κάθε τύπου και βουλευτικές αποζημιώσεις υπάρχουν χρήματα, ακόμη και για την υποδοχή των νέων “ Ελλήνων”, τα αρχαία μας όμως μπροστά σε όλα αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Αιδώς αχρείοι γραικύλοι!

Πηγή: http://resistance-hellas.blogspot.com http://www.elliniki-grothia.com