.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ........ΕΛΛΗΝΙΚΗ;




Ελληνικό σύμβολο αποδεικνύεται η Τούρκικη σημαία αφού χρησιμοποιούν την σημαία της Ελληνικής αρχαίας πόλεως του Βυζαντίου, η οποία μετονομάστηκε σε Κωνσταντινούπολη.

Η πόλης του Βυζαντίου ήταν δημιούργημα και αποικία των Μεγαρέων λαμβάνοντας το όνομά της από το όνομα του ιδρυτή της, Βύζαντα, ήρωα της πόλης των Μεγάρων

Το 670 Π.Χ., οι πολίτες της πόλης του Βυζαντίου υιοθέτησαν ένα ημισεληνοειδές φεγγάρι με ένα εξακτίνιο αστέρι σαν το κρατικό σύμβολό τους, μετά από μια νικηφόρα μάχη, του Φιλίππου Β'κατά της πόλεώς τους, κατα την διάρκεια της νύκτας, όπου τα στρατεύματα του Φιλίππου Β' έγιναν αντιληπτά με την εμφάνηση της σελήνης μέσα από τα σύννεφα, την οποία νικηφόρα μάχη, απέδωσαν στην θεά Αρτέμιδα, την Ελληνίδα Θεά του κυνηγιού, της οποίας το σύμβολο ήταν το ημισεληνοειδές φεγγάρι με ένα εξακτίνιο αστέρι . Μερικοί υποστηρίζουν οτι η νικηφόρα μάχη αποδώθηκε στην Θεά Εκάτη.

Έχει υποστηριχτεί ότι, όταν έπεσε η.... Κωνσταντινούπολη στους Οθωμανούς το 1453, είδαν αυτήν την σημαία με την ημισέληνο που ήταν σύμβολο της πόλεως και την διατήρησαν ως δική τους Τουρκική σημαία .
Την ίδια, σημαία έχουν κληρονομήσει και πολλά μουσουλμανικά κράτη, ως πρώην "θέματα" (επαρχίες) της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στις επίσημες Ελληνικές σημαίες συγκαταλέγεται και μία κόκκινη σημαία με ένα μισοφέγγαρο στη μέση αλλά χωρίς το εξακτίνιο αστέρι, ως σημαία της Κωνσ/πολης. Κόκκινη σημαία με ημισένηνο και αστέρι είχαν αναρτημένη, όλα τα πλοία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ως "επίσημον" (μικρή σημαία αναρτημένη στην πλώρη του πλοίου).

Δείτε την εικόνα με το νόμισμα Θράκης του Βυζαντίου τον 1 αιώνα π.Χ, νόμισμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας καθώς και την σημαία της Κωνσ/πολης.

Στοιχεια εχρησιμοποιήθησαν από το περιοδικό "ΙΧΩΡ" και το άρθρο του Ε.ΜΠΕΞΗ σ'αυτό.

Ε-ΡΟΔΙΟΣ