.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ "ΘΗΡΙΟΥ" ΕΙΝΑΙ 666 Ή 616 ;


Ποιος είναι ο αριθμός του Θηρίου;
Ο 616 ή ο 666.

Εδώ και 2.000 χρόνια ο αριθμός 666 είναι το σύμβολο του τρομερού Αντίχριστου που θα έρθει να κυβερνήσει τον κόσμο πριν από τη Δευτέρα Παρουσία. Για πολλούς είναι ένας κακότυχος αριθμός: ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η θέση με τον αριθμό 666 μένει πάντα κενή.

Ο αριθμός προήλθε από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, το τελευταίο και πιο παράξενο βιβλίο της Βίβλου: «όστις έχει τον νουν, ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου, διότι είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός αυτού είναι χξς'».

Όμως ο αριθμός 666 είναι λανθασμένος. Το 2005, μια καινούρια μετάφραση του πιο παλιού αντιτύπου της Απο­κάλυψης που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα αναφέρει καθαρά ότι ο αριθμός είναι ο 616 και όχι ο 666. Ο πάπυρος ηλικίας 1.700 ετών βρέθηκε σε μια χωματερή στην πόλη Οξύρρυγχο της Αιγύπτου και αποκρυπτογραφήθηκε από μια παλαιό-γραφική ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέιβιντ Πάρκερ.

Στην περίπτωση που ο καινούριος αριθμός είναι σω­στός, όλοι όσοι ξόδεψαν μια μικρή περιουσία για να απαλλαγούν από τον παλιό δεν θα ενθουσιαστούν με αυτή την αλλαγή.

Το 2003 ο Αυτοκινητόδρομος 666 των ΗΠΑ - γνωστός ως «ο Αυτοκινητόδρομος του Θηρίου» - μετονομάστηκε σε Αυτοκινητόδρομο 491. Ο Οργανισμός Συγκοινωνιών της Μόσχας θα ενθουσιαστεί ακόμη λιγό­τερο. Το 1999 άλλαξε τον αριθμό του γρουσούζικου λεω­φορείου 666 και του έδωσε τον αριθμό 616.

Η διαμάχη για το θέμα αυτό χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. Μια έκδοση της Βίβλου που περιείχε το 616 ως τον αριθμό του Θηρίου επικρίθηκε από τον Άγιο Ειρηναίο της Λυών (περ. 130-200 μ.Χ.) ως «εσφαλμένη και πλα­στή». Ο Φρήντριχ Ένγκελς, ο φίλος του Καρλ Μαρξ, έκα­νε μια ανάλυση της Βίβλου στην πραγματεία του Περί θρησκείας (1883) και κατέληξε κι εκείνος στον αριθμό 616.

Η Αποκάλυψη γράφτηκε πρώτη απ' όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης και είναι γεμάτη αριθμητικούς γρίφους. Καθένα από τα είκοσι δύο γράμματα του εβραϊκού αλ­φαβήτου αντιστοιχεί σε έναν αριθμό, επομένως κάθε αριθμός μπορεί να διαβαστεί και ως λέξη.

Τόσο ο Πάρκερ όσο και ο Ένγκελς υποστηρίζουν ότι η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι μια πολιτική, αντιρωμάική προκήρυξη γραμμένη με αριθμητικό κώδικα για να αποκρύψει το μήνυμα της. Ο αριθμός του Θηρίου (όποιος και αν είναι αυτός) αναφέρεται είτε στον Καλιγούλα εί­τε στον Νέρωνα, τους μισητούς διώκτες των πρώτων χρι­στιανών, και όχι σε κάποιον φανταστικό μπαμπούλα.

Το άθροισμα όλων των αριθμών της ρουλέτας είναι 666.

Ε-ΡΟΔΙΟΣ

Πηγή: Το βιβλίο της άγνοιας