.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΣΧΕΔΙΟ “ΦΑΙΔΩΡΑ”-Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ~ Αποκάλυψη απόρρητου επιτελικού εγγράφου

.
Στις 2 του Ιούνη 1988, ο τότε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς, με απόρρητο έγγραφό του προς τον τότε Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Γκάσπαρ Ουάϊνμπεργκερ,.... αναφερόταν στο γνωστό “σχέδιο φαιδώρα”,με την διαβεβαίωση ότι αποτελούσε πλέον την “λυδία λίθο” για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία αφορούσαν την Ελλάδα στις σχέσεις της με την Τουρκία, και την “τελική χάραξη” των συνόρων των κρατών της περιοχής της νότιας Βαλκανικής.

Το έγγραφο εκείνο με αριθμό πρωτόκολλου:
NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83
Έλεγε τα εξής :

Συμφωνούμε απόλυτα με το μνημόνιο σας της 20ης Μαΐου 1988. Έστειλα τον προσωπικό μου βοηθό μου Van de Campen ο οποίος συζήτησε το θέμα με προσωπικότητες της Ελλάδας. Επεσήμαναν, ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο Αιγαίο πέλαγος. Συμφωνούν για κοινή εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου με τους Τούρκους από το 1994 και μετά. Παράλληλα θα αναγκαστούν οι σημερινοί αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, να αποδεχθούν την δημιουργία Μακεδονικού κράτους σύμφωνα με το “Σχέδιο Φαιδώρα” υποτίθεται έναντι της συγκεκριμένης πρότασης συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου Πελάγους.

Ήδη ενημέρωσα τους συμμάχους και συμφωνούν όλοι με το σχέδιο. Τους παρακάλεσα να βοηθήσουν μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης να δοθεί έκταση στο ζήτημα αυτό σαν ειδησεογραφία και πολιτικό σχόλιο.

Τελικά, η εφαρμογή του “Σχεδίου Φαιδώρα”, θα γίνει αφορμή για αλλαγή του πολιτικού χάρτη της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτόν οι νέοι πολιτικοί ηγέτες θα είναι απαλλαγμένοι από τα φορτία των προβλημάτων των παλαιών.

Υπογραφή Γιόζεφ Λούνς, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Επιτελικό Σχέδιο Φαιδώρα:

Επιτελικό Σχέδιο Φαιδώρα

Σήμερα ξανάρχομαι σε εκείνο το τόσο σημαντικό έγγραφο, για το οποίο ελάχιστα ενημερώθηκε ο μέσος Έλληνας πολίτης, εξ αιτίας κυρίως του πέπλου σιωπής με το οποίο το σκέπασαν τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας στην προσπάθεια τους να ξεπεράσουν τα λοφία και τις πολιτικές παγίδες που θα δημιουργούσαν συνέπειες στα συμφέροντά τους.

Είναι γνωστό ότι για την εφαρμογή του σχεδίου έχουν διατεθεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες εκατομμύρια δολάρια, για την αγορά του τύπου και την δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την αποδοχή του από την ελληνική κοινή γνώμη.

Η εφαρμογή του σχεδίου, αρχικά, είχε ανατεθεί σε μια ομάδα “νατοϊκών” διπλωματών της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε θέσεις κλειδιά της διοίκησης, με μοναδικό στόχο την παραπληροφόρηση και δημιουργία συνθηκών ανασφάλειας για τις λαϊκές μάζες, έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει αποδεκτό κάτω από παρόμοιες συνθήκες το σχέδιο και η εφαρμογή του.

Για τον πολιτικό παρατηρητή, το σχέδιο εφαρμογής και παρουσίασης της όλης επιχείρησης θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μοναδικό.

Τα Βραβεία Ιππεχτσί, οι δημοσιογράφοι του Αιγαίου, τα γνωστά δημοσιογραφικά συνέδρια της Σαμοθράκης, από κοινού με ένα τόνο χρήματα για την αγορά της πένας μελών τουδημοσιογραφικού κατεστημένου της Αθήνας με σκοπό την παραπληροφόρηση των πολιτών.

Tα εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν στην διάθεση της ηγεσίας των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας και τέλος από κοινού και χάρις στις μεγάλες σεισμικές καταστροφές της Κωνσταντινούπολης και τις αντίστοιχες στην ελληνική χερσόνησο (ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΕΣ…!!!) , δημιούργησαν ένα μοναδικά ευνοϊκό περιβάλλον για την προώθηση των σχεδίων και την τελική παρουσίαση και εφαρμογή του.

Αυτός ήταν ο λόγος, εξ άλλου, που συμφωνήθηκε να δοθούν στην Αθήνα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, προκειμένου να πεισθούν οι Έλληνες πολίτες για τις ικανότητες της πολιτικής τους ηγεσίας και το πετυχημένο πρόγραμμα των ηγετών των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδας.

Όλα αυτά βέβαια πραγματοποιήθηκαν ύστερα από σχετικές εισηγήσεις του τότε αρχηγού της σοσιαλιστικής παράταξης της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου, o οποίος επέμεινε στο αίτημά του αυτό. Προκειμένου δε να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση έναντι της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ, ζήτησε προηγουμένως διαβεβαιώσεις για την παράλληλη συμφωνία του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, και την εγγύηση των δύο ενδιαφερομένων μερών ότι σε περίπτωση διάσπασης διαφωνούντων στελεχών των μηχανισμών των δύο πολιτικών κομμάτων και της δημιουργίας νέων πολιτικών κινήσεων, τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το ΝΑΤΟ θα φρόντιζαν για την “ πολιτική εξαφάνιση των διασπαστών.”

Ακόμα, την συμφωνία θα έπρεπε να συνοδεύει και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο σύμφωνα με τον Μητσοτάκη θα έπρεπε να διατεθεί στα “βασικά στελέχη των δύο κομμάτων”, προκειμένου να “πεισθούν” να υποστηρίξουν το σχέδιο. Κάθε υπουργός ή και κομματικό στέλεχος που τυχόν θα διαφωνούσε, θα έπρεπε να αποβληθεί από το κόμμα στο οποίο ανήκε, ώστε να πάψουν αμέσως οι διάφορες αντιπολιτευόμενες φωνές και κινήσεις.
Για την εφαρμογή των συμφωνημένων θα ήταν υπεύθυνοι και οι τρεις καθιερωμένοι ηγέτες της Ελλάδας, οι οποίοι έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και η Ουάσιγκτον δεν επρόκειτο να δεχθούν ή και να ενθαρρύνουν οποιαδήποτε διασπαστική κίνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, (Πρόεδρος), ήταν εκείνος που έφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα της διαδοχής στην ηγεσία των δύο μεγάλων κομμάτων. Την πρόταση υποστήριξαν και οι άλλοι δύο κομματάρχες, οι οποίοι με την σειρά τους επέμειναν να λάβουν διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθηθούν οι διάδοχοί τους προκειμένου να αναλάβουν την ηγεσία των κομματικών παρατάξεων στις οποίες ανήκουν.

Έτσι αποφασίστηκε ότι από πλευράς Καραμανλή επρόκειτο να προωθηθεί ο ανιψιός από αδελφό, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, από την πλευρά Ανδρέα ο γιος του Γιώργος, και από εκείνην του Μητσοτάκη ο γαμβρός και η κόρη του, την οποία προόριζε για πολιτική σταδιοδρομία.

Σχετικά με την προεργασία του σχεδίου αποφασίστηκε, ύστερα από σχετική πρόταση του Ανδρέα υπευθυνότητα να δοθεί στο Γιώργο, ο οποίος ήδη ήταν ενεργός στην πολιτική σκηνή. Το σχέδιο αρχικά προέβλεπε την “ρύθμιση των εκκρεμοτήτων” μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μέχρι το 1998. Μεταξύ των εκκρεμοτήτων αναφερόταν το πολιτικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, η δημιουργία δύο διοικητικών καντονίων κάτω από κάποιο σύστημα ελαφράς ομοσπονδίας για την Κύπρο, η οικονομική μεταφορά αρχικά και αργότερα και η διοικητική της Δυτικής Θράκης και η συνένωσή της με τηνΑνατολική.

Και τέλος η δημιουργία “Μακεδονικού κράτους” αρχικά με πυρήνα την περιοχή των Σκοπίων, με την αργότερη συμμετοχή και της περιοχής που ανήκε διοικητικά στην Ελλάδα. Η κωδική ονομασία του σχεδίου ήταν “Φαιδώρα”, η ευθύνη για την “προετοιμασία” της κοινής γνώμης της Ελλάδας και Τουρκίας δόθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου από την πλευρά των Αθηνών, και του Ισμαήλ Τζέμ, ενός νεαρού Τούρκου δημοσιογράφου τον οποίο εμπιστευόταν απόλυτα η Ουάσιγκτον, για την πλευρά της Άγκυρας. Οι δύο νεαροί ηγέτες έλαβαν εντολή να δημιουργήσουν “προσωπική φιλία”. Τα έξοδα για την προετοιμασία και εφαρμογή του σχεδίου ανέλαβαν να καλύψουν η ΓΓ του ΝΑΤΟ, η Ουάσιγκτον, ο ΟΗΕ, και κατά ένα μικρό μέρος η Αθήνα και Άγκυρα.

Η πρακτική εφαρμογή του σχεδίου αποφασίστηκε να αφεθεί στην φροντίδα ενός αριθμού διπλωματών των Αθηνών και της Άγκυρας, της εμπιστοσύνης του ΝΑΤΟ.

Οι διπλωμάτες αυτοί με τον καιρό απέκτησαν τόση δύναμη, ώστε να χαράζουν την επίσημη πολιτική της Κυβέρνησης των Αθηνών, άπαξ και η Άγκυρα συνέχισε να τελεί υπό τον έλεγχο και την αποδοχή των στρατηγών .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου ο Γιώργος έβαλε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο προετοιμασίας της κοινής γνώμης με τον προσεταιρισμό των πιο γνωστών δημοσιογράφων των Αθηνών. Μεταξύ των πρώτων κινήσεών του αναφέρεται η δημιουργία των “ Δημοσιογράφων του Αιγαίου”, τα δημοσιογραφικά συνέδρια της Σαμοθράκης, η δαπάνη διοργάνωσης των οποίων αρχικά δόθηκε στην Νομαρχία της περιοχής, για τον φόβο διαφυγής του μυστικού και το πολιτικό τίμημα που θα είχε κάτι παρόμοιο πάνω στα δύο πολιτικά κόμματα της Ελλάδας.

“ Βραβεία Ιππεκτσι”
Σε μια θεαματική κίνηση “Καλής θέλησης” των υπευθύνων από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, δημιουργήθηκε η επιτροπή βραβείων της “Έλληνο-Τουρκικής φιλίας Ιπεκτσι”. Στην μνήμη, δήθεν, ενός Τούρκου δημοσιογράφου εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από αντιδραστικά αντιδικτατορικά στοιχεία στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Για την τάξη και μόνον θα ήθελα να προσθέσω στο σημείο αυτό ότι ο Ιππεκτσί ήταν ο πρώτος που έφερε με την αρθρογραφία του θέμα Ανατολικού Αιγαίου και τα δικαιώματα της Τουρκίας πάνω στα νησιά της περιοχής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ιππεκτσί έχαιρε της εμπιστοσύνης των στρατηγών της Άγκυρας, μέχρις την ημέρα του θανάτου του. Αποτελεί δε καθαρή ειρωνεία το γεγονός ότι οι στρατηγοί της Άγκυρας ζήτησαν τα βραβεία να πάρουν το όνομα του “ντονμέ” Ιππεκτσί,( εβραίος ο οποίος ασπάσθηκε το Ισλάμ), η δε Αθήνα το δέχθηκε.

Έτσι σχηματίσθηκε μια ομάδα από έμπιστους ακαδημαϊκούς από τις δύο πλευρές, οι οποίοι κάθε χρόνο θα έδιναν βραβείο σε άτομα που εργάσθηκαν για την προώθηση της υπόθεσης της “Έλληνο-Τουρκικής Φιλίας”.

Ένα από τα μέλη της επιτροπής των βραβείων Ιππεκτσί, είναι και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης γνωστός από τις δηλώσεις του ότι “η Τουρκία θα πρέπει τελικά να αποφασίσει να διαθέσει εκατό χιλιάδες στρατιώτες της νεκρούς, προκειμένου να καταλάβει την Ελλάδα και να τελειώσει αυτός ο πονοκέφαλος μια και για πάντα”.

Όπως ήταν επόμενο, κάτω από αυτές τις συνθήκες, το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η επιτροπή των βραβείων ήταν το γεγονός ότι κανένας σοβαρός παράγοντας της Αθήνας δεν δέχθηκε να “τιμηθεί” με το βραβείο.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν, αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν μεταξύ των αποδεχτών των βραβείων και να τιμηθούν Έλληνες και Τούρκοι πολιτικοί.

Μεταξύ των πρώτων που δέχθηκαν την “τιμή”, ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Ισμαήλ Τζέμ. Παράλληλα άρχισε μια εκστρατεία στρατολόγησης ατόμων της διασποράς για την απονομή των βραβείων, άπαξ και στο εσωτερικό των δύο χωρών δεν υπήρξαν πολλοί εκείνοι που έτρεξαν να “τιμηθούν”.

Σαν παράδειγμα της αστειότητας του θεσμού θα ήθελα να αναφέρω την περίπτωση του Γιώργου Ανδρεάδη, από την Θεσσαλονίκη.
Ο Γιώργος Ανδρεάδης, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης με καταγωγή από τον Πόντο.

Στην προσπάθεια του να ενημερώσει τον Έλληνα αναγνώστη και όχι μόνον, άρχισε την συγγραφή μιας σειράς βιβλίων γύρω από την γενοκτονία, τα βάσανα και τις καταδιώξεις που υπέστησαν οι Πόντιοι πατέρες του, από το απάνθρωπο Κεμαλικό καθεστώς.

Προκειμένου να προωθήσει τα βιβλία του ο συγγραφέας επισκέφθηκε αρκετές φορές την Τουρκία και ιδιαίτερα τον Πόντο, όπου προσπαθούσε να ενθαρρύνει το κοινό να αγοράσει τα βιβλία του, ένας αριθμός των οποίων είχαν τυπωθεί και στην τουρκική γλώσσα.

Αρχικά όταν του έγινε η πρόταση για το βραβείο, ο συγγραφέας την δέχθηκε με
χαρά και ενθουσιασμό. “Προσωπικά πάντοτε πίστεψα και πιστεύω στην ΕλληνοΤουρκική φιλία”, μου δήλωσε σε κάποια συνάντησή μας ο Γιώργος.

Δεν πέρασαν ωστόσο μερικές εβδομάδες από την ημέρα εκείνη, όταν ένα πρωινό ο Γιώργος Ανδρεάδης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ενημέρωσε ότι είχε συλληφθεί στην Τουρκία και ότι τον κρατούσαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να τον απελάσουν.

Πράγμα που τελικά έγινε, αφού προηγουμένως οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας χαρακτήρισαν τον βραβευμένο «εργάτη της Έλληνό-Τουρκικής φιλίας”, ανεπιθύμητο άτομο, και τον προειδοποίησαν να μην τολμήσει να ξαναγυρίσει πίσω.

Πολιτική Εθνικής Μειοδοσίας
Έκανα όλη αυτή την εισήγηση επειδή πίστεψα στην ανάγκη της απρόσκοπτης ενημέρωσης του αναγνώστη της επιθεώρησης “Πατρίδες”.
Στο σημείο δε αυτό ας μου επιτραπεί να επανέλθω στην αρχική μου θεματολογία.
Σύμφωνα με ότι μπορώ να γνωρίζω, οι τρεις Έλληνες πολιτικοί αποφάσισαν να αποκαλύψουν την μυστική συμφωνία, μόνον σε συνεργάτες της απόλυτης εμπιστοσύνης τους, προκειμένου να ξεπεραστούν πιθανές πολιτικές συνέπειες Και το πολιτικό κόστος, από την αντίδραση των λαϊκών τάξεων, των ψηφοφόρων τους.

Κάθε πολιτικός αρχηγός από την δική του πλευρά κάλεσε τα πιο έμπιστα στελέχη του κόμματος του και εξήγησε τι συμβαίνει. Με την υπόσχεση μάλιστα της αναμενόμενης άφιξης του χρηματικού ποσού βοηθείας που είχε συμφωνηθεί να εκχωρηθεί κατόρθωσε άνετα να αποσπάσει την υπόσχεση της συνεργασίας τους.

Το κακό είναι ότι την εποχή εκείνη ΥπΕξ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να ενημερώσει, λόγω του ότι δεν του είχε εμπιστοσύνη εξ αιτίας των εθνικιστικών του αισθημάτων.

Η παράληψη όμως αυτή του ηγέτη της κεντροδεξιάς παράταξης έγινε αιτία της πρώτης διάσπασης και αποχώρησης από το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος περηφανεύεται ότι στην οικογένεια του υπάρχουν και Μακεδονομάχοι αγωνιστές.

Όταν λοιπόν ο ΥπΕξ αρνήθηκε να δεχθεί τις προτάσεις του συμβουλίου των αρχηγών για την χάραξη εξωτερικής πολιτικής και διαφώνησε με την ιδέα αποδοχής δημιουργίας Μακεδονικού κράτους, λέγεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προεδρεύων του συμβουλίου, απέπεμψε τον διαφωνούντα Σαμαρά και στην συνέχεια ζήτησε από τον πρωθυπουργό να του αφαιρέσει τις ευθύνες του Υπουργού Εξωτερικών, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα αποδοχής δημιουργίας “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.

Ήταν μια δραματική εξέλιξη στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, η οποία όμως βοήθησε στην καθυστέρηση εφαρμογής του προγράμματος και την δημιουργία των συνθηκών που γνωρίζουμε σήμερα.

Από την άλλη πλευρά στη κεντροαριστερή πολιτική παράταξη, ο αρχηγός του κόμματος ενημέρωσε και έλαβε διαβεβαιώσεις συμφωνίας, από έναν αριθμό έμπιστων συνεργατών του, μεταξύ αυτών αναφέρεται και το όνομα του αργότερα Υπουργού Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ και σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολούθησε η εκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου, στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο νέος πρόεδρος ουδέποτε ενημερώθηκε πάνω στις λεπτομέρειες των πολιτικών παρασκηνίων, πολύ δε περισσότερο ουδέποτε επέτρεψε να γίνει συζήτηση για παραχώρηση εδαφών προς οποιαδήποτε πλευρά των συνόρων της Ελλάδας.

Κάτω από αυτές τις πολιτικές διαμορφώσεις, η μεν Αθήνα ισχυριζόταν “τεχνικό πρόβλημα” για την εφαρμογή του σχεδίου “Φαιδώρα”, η δε Άγκυρα άρχισε να γίνεται απαιτητική και να προκαλεί καθημερινά, καθώς πίστεψε ότι η Αθήνα συνεχίζει να παίζει πολιτικά παιγνίδια σε βάρος της.

Το κακό είναι ότι το έγγραφο Λουνς είχε σταλεί σε όλους τους συμμάχους της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, οι οποίοι είχαν πεισθεί για την απόλυτη συμφωνία του πολιτικού κατεστημένου των Αθηνών. Έτσι όμως τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ουάσιγκτον άρχισαν να εμφανίζονται νευρικοί έναντι των Κυβερνήσεων των Αθηνών, η δε Τουρκία άρχισε να κατηγορεί την Αθήνα για ασυνέπεια και να πιέζει για “δικαιώματα της”, τα οποία είχε εγγυηθεί την φορά αυτή το ΝΑΤΟ.

Τέλος, ακολούθησε το δημοψήφισμα και το ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού.

Για την Άγκυρα το αποτέλεσμα ερμηνεύτηκε ως η μεγαλύτερη ασυνέπεια και έλλειψη πολιτικού θάρρους από την Αθήνα και την Κύπρο. Από την στιγμή εκείνη άρχισε πλέον να απαιτεί και να προκαλεί ισχυριζόμενη ότι τελικά είναι αποφασισμένη να πάρει με την βία των όπλων ότι αρχικά συμφώνησε και αποδέχθηκε η Αθήνα. Έτσι άρχισε ένας πόλεμος νεύρων καθώς καθημερινά τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Άγκυρας άρχισαν να παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο χώροπάνω από το Αιγαίο και να ενοχλούν ακόμα και το αεροπλάνο που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, ενώ οι εικονικές αερομαχίες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αεροπόρων κατάντησαν καθημερινή μονοτονία
Το σπουδαίο είναι ότι μετά το θάνατο των δύο πρωταγωνιστών εκείνης της συμφωνίας και την περιθωριοποίηση του τρίτου από το πολιτικό προσκήνιο των Αθηνών, την απομάκρυνση από την εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας του Κληρίδη, η “νεότερη γενιά” πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, δεν φάνηκε και πολύ εντυπωσιασμένη από τις απαιτήσεις της Τουρκίας και τις αξιώσεις της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ.

Μια λεπτομέρεια άσκησης πολιτικής με την οποία δεν φαίνεται να συμφωνεί η σημερινή κυβέρνηση της κεντροδεξιάς παράταξης, της οποίας ο ηγέτης ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη και υποσχέθηκε στον Λευκό Οίκο ότι θα “τιμήσει τα συμφωνημένα”.

Με τον τρόπο αυτό φθάσαμε στα σημερινά γεγονότα της πρότασης Μάθιου Νίμιτς, για την ονομασία της βόρειας μικρής δημοκρατίας των Σκοπίων ως “Δημοκρατία της “Makedonija-Scopje”, και την ταυτόχρονη αποδοχή της πρότασης από την Αθήνα και την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Η πρόταση, όπως ήταν επόμενο, ξεσήκωσε θύελλα λαϊκών διαμαρτυριών, τόσο μέσα στα σύνορα του Ελληνικού κράτους, όσο και μεταξύ των αποδήμων.

Χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα συνεχίζουν να βομβαρδίζουν καθημερινά το υπουργείο εξωτερικών, την κυβέρνηση και τέλος τα μέλη του κοινοβουλίου της Ελλάδας, από κάθε γωνία της γης. “Και οι 300 στη Βουλή, θα είστε υπεύθυνοι απέναντι στην Ιστορία..”, γράφει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Γκατζούλης από την διασπορά, ενώ ο Χρίστος Σιδέρης από την Αθήνα λέει: “ Πουλάτε δύο εκατομμύρια Μακεδόνες για ποιό όμως λόγο; λες και η υπερηφάνεια ενός λαού είναι περιουσιακό σας στοιχείο προς πώληση..” και άλλοι πολλοί οι οποίοι ξαφνικά αισθάνθηκαν το αίσθημα της προδοσίας από εκείνους που με την ψήφο τους εμπιστεύτηκαν τις τύχες του ελεύθερου κράτους. Το Μακεδονικό, δυστυχώς, σήμερα βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο της ιστορίας, καθώς έχει ξεπουληθεί από τα δύο μεγάλα κόμματα της Ελλάδας.

Έτσι τουλάχιστον θα πρέπει να ερμηνευθεί το μήνυμα του “ αφέντη και κουμπάρου του Ερντογάν”, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που κληροδοτεί η κυβέρνησή του από το παρελθόν και υπόσχεται να τα “ρυθμίσει”.

Από την δική του πλευρά ο “προσωπικός φίλος του Ισμαήλ Τζέμ”, Γιώργος Παπανδρέου, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ενώ από τον δικό του “θρόνο”, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας “προτρέπει και παρακαλά” την ηγεσία των Σκοπίων να αποδεχθούν την πρόταση.

Παράλληλα το ίδιο διάστημα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών με δικές του δηλώσεις αναφέρει (για πρώτη φορά), ότι η “Ελλάδα και Τουρκία έχουν την βούληση για ειρηνική επίλυση των μεταξύ τους προβλημάτων”( Π.Ε. Ανατολή 10/04/05).

Ένα γεγονός το οποίο έρχεται να επιβεβαιώσει το έγγραφο Λούνς και να μας πείσει ότι η Μακεδονία, η Θράκη, η Κύπρος και το Αιγαίο, βρίσκονται στο κρισιμότερο σημείο της ιστορίας τους, σήμερα κινδυνεύουν όσο ποτέ στο παρελθόν και έγιναν διαπραγματεύσιμα από την “νέα γενιά ηγετών” της Ελληνικής “Δημοκρατίας”.

Στις εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα διαμαρτυρίας της ελληνικής διασποράς και του εθνικού κέντρου, η Αθήνα απαντά με τον ξαναμωραμένο “παγκόσμιο ηγέτη του ΣΑE”, οποίος με δικό του μήνυμα τάσσεται ανοικτά υπέρ των θέσεων της κυβέρνησης Καραμανλή και ζητά από τους “υπηκόους του” να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Με τον τελευταίο, όμως, διαφωνεί ο αντιπρόεδρος του “υπέρτιμος και έξαρχος βορείου και νοτίου Αμερικής”, ο οποίος με δική του ανακοίνωση δηλώνει ότι τάσσεται συμπολεμιστής στο μέτωπο των Παν μακεδονικών Ενώσεων και διαφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης των Αθηνών να γίνει αποδεχτή η προτεινόμενη ονομασία του Νίμιτς.

Και ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων του Κέντρου, θα συνεχίζει να ζει με την νιρβάνα του Ευρωπαίου, διατηρώντας την ψεύτικη αυτοπεποίθηση του πολιτικά ώριμου πολίτη, πάνω στην αδιαφορία και ανοχή της κινδυνεύει να διαπραχτεί το μεγαλύτερο έγκλημα εθνικής μειοδοσίας που γνώρισαν οι γενιές των Ελλήνων των ημερών μας.

Το ερώτημα όμως που δημιουργείται και πάλι είναι το εάν και κατά πόσον οι απόγονοι των δημιουργών του δημοκρατικού πολιτεύματος θα ανεχθούν την “δικτατορία” και το ξεπούλημα των μερικών, ή θα πιάσουν τους δρόμους με την απαίτηση της άμεσης παραίτησης της διεφθαρμένης και ξενόδουλης ηγεσίας η οποία τους επιβλήθηκε από τα ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων;

Σε μια περίοδο μάλιστα που οι καταπιεσμένοι λαοί της Ασίας, καθημερινά ξηλώνουν τα σκιάχτρα που τους κληροδότησε το πτωχευμένο καθεστώς των διεφθαρμένων “ηγετίσκων” του παρελθόντος.

Καιρός λοιπόν να πάρει ο Ελληνικός λαός τις τύχες του στα δικά του χέρια.
Θ.Σ.Σ.



Το είδαμε εδώ

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

.
Iraklis13Galatas

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Άλεξ Τζόουνς-Το Μυστικό για το Φαγητό

.
Iraklis13Galatas

[Πηγή]


Το είδαμε εδώ

Το φοβερό μυστικό των Τούρκων κομάντος στα Ίμια

.
Μεγάλη αποκάλυψη για τη νύχτα των Ιμίων. Προπομποί έκρηξης πολέμου στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν οι 12 τούρκοι κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη.... νύχτα της μεγάλης κρίσης, εκτελώντας εντολές της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Εργκενεκόν», των Τούρκων στρατηγών που ήθελαν να σύρουν τις δύο χώρες σε πόλεμο.

Η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη γίνεται μέσα από τις καταθέσεις δύο στρατηγών κατηγορουμένων για την οργάνωση «Εργκενεκόν» και τον σχεδιασμό πρόκλησης πολέμου στο Αιγαίο, με την κωδική ονομασία «Βαριοπούλα», που ήδη έχει οδηγήσει στη φυλακή 82 ανώτερους αξιωματικούς της Τουρκίας και ουσιαστικά αποτελεί τη μεγάλη νίκη του Ερντογάν στο στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας.

Τη νύχτα εκείνη της κρίσης στα Ίμια, στις 30 Ιανουαρίου 1996, όταν οι στόλοι Τουρκίας και Ελλάδας βρέθηκαν αντιμέτωποι μέσα στη θύελλα, οι αμερικανοί με τους δορυφόρους τους είχαν δώσει τα ακριβή στίγματα των πλοίων του ελληνικού στόλου στους Τούρκους.

Γι αυτό κι εκείνες τις ώρες, ο αμερικανός διαπραγματευτής των δύο χωρών κ. Χόλμπρουκ, είχε πει στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Σημίτη ότι οι Τούρκοι μπορούσαν να βουλιάξουν τα ελληνικά πλοία σε τρία λεπτά και άρα η Ελλάδα έπρεπε να κάνει το πρώτο βήμα υποχώρησης.

Η συμφωνία των αμερικανών όμως για το γεγονός αυτό την ίδια ώρα με τους Τούρκους ήταν να μη στείλουν στρατιωτική δύναμη πάνω στα Ίμια.

Οι εντολές όμως στην ομάδα των Τούρκων κομάντος που επέβαιναν στην τουρκική φρεγάτα «Γιαβούζ», που βρισκόταν πολύ κοντά στα Ίμια, δεν δινόταν απευθείας από το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας, αλλά μέσω Τούρκου συνταγματάρχη των δυνάμεων καταδρομών, που μετείχε στην παραστρατιωτική οργάνωση «Εργκενεκόν», μέσα στις ένοπλες δυνάμεις των Τούρκων.

Αυτός λοιπόν έδωσε εντολή, κατά παράβαση της συμφωνίας των κυβερνήσεων Τουρκίας και ΗΠΑ, στους 12 καταδρομείς να αποβιβαστούν στα Ίμια και να πάρουν θέσεις μάχης, ποντάροντας σε επέμβαση των Ελλήνων κομάντος, για να τους διώξουν από τη βραχονησίδα, με συνεπακόλουθο αιματηρή σύγκρουση και άμεση κλιμάκωσή της σε όλο το Αιγαίο.

Το μοιραίο λάθος των Τούρκων κομάντος ήταν ότι επιστρέφοντας στη βάση τους στη Μαρμαρίδα, άρχισαν να μιλάνε στους δημοσιογράφους που τους περίμεναν για το κατόρθωμά τους.

Η σκοτεινή, παραστρατιωτική, φασιστική οργάνωση «Εργκενεκόν» μέσα στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, κινδύνευε από μέρα σε μέρα να αποκαλυφθεί για την προβοκατόρικη ενέργειά της στα Ίμια. Και κάπου εκεί αποφασίστηκε η εξόντωση των 12 κομάντος από το «βαθύ τουρκικό κράτος».

Τα τουρκικά ΜΜΕ, προφανώς μετά από κεντρική εντολή, ελάχιστα ή καθόλου ασχολήθηκαν με το τραγικό αυτό γεγονός της ομαδικής εξόντωσης των Τούρκων καταδρομέων. Ένας πέπλος σιωπής κάλυψε το γεγονός για να μην αποκαλυφθεί το παρασκήνιό του και η δράση της παραστρατιωτικής Τουρκίας.

Ακόμη και σήμερα, σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, κανείς δεν ακουμπά το επικίνδυνο αυτό θέμα.

Πριν από καιρό επικοινώνησα με τον ανταποκριτή της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ και του τηλεοπτικού τουρκικού σταθμού ΝΤV στην Αθήνα, κ. Μπερμπεράκη, ο οποίος μου είπε λίγα λόγια για το θέμα: «Για την πτώση του ελικοπτέρου που σκότωσε τους καταδρομείς είχαν γίνει έρευνες στην Τουρκία και είχαν πει ότι υπήρξε βλάβη στη μηχανή του ελικοπτέρου και γι αυτό έπεσε. Όλοι όμως η ενασχόληση του τύπου με το θέμα κράτησε μία μέρα και μετά το γεγονός ξεχάστηκε. Μετά δεν βγήκε τίποτε άλλο. Τώρα οι μυστικές υπηρεσίες το τι αλληλογραφία έχουν μεταξύ τους και πού έφθασαν, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Πάντως από τα ΜΜΕ έγινε προσπάθεια να μην συντηρηθεί ούτε μία μέρα επιπλέον το θέμα αυτό».

Επικοινωνήσαμε με τον στρατιωτικό συντάκτη της τουρκικής εφημερίδας Ραντικάλ κ. Ερντάλ Γκουνέι, ο οποίος μας είπε ότι δεν βρήκε στις εφημερίδες της εποχής σχετικά δημοσιεύματα και πάντως ήταν φανερό ότι προσπαθούσε και ο ίδιος να κρατηθεί το γεγονός αυτό στην απόλυτη σιωπή.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το είδαμε εδώ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κακή Επιστήμη στην υπηρεσία της διαφήμισης ~ Κουτί της Πανδώρας (Δείτε όλη την εκπομπή)

.
Διάφορα ματζούνια καταπίνονται για τη λεγόμενη αποτοξίνωση και οι κυρίες αλείφουν το πρόσωπό τους με ακριβές κρέμες για να γίνουν ξανά νέες. Επιστημονικοί όροι,.... πολλές φορές και επιστήμονες επιστρατεύονται για να δώσουν στην απάτη επιστημονική λάμψη.

Βιομαγνητικά κύματα, τοξίνες, βιταμίνες, ελεύθερες ρίζες, βιολογικά συστατικά, είναι επιστημονικοί όροι που χρησιμοποιούνται για να στηρίξουν μια μεγάλη απάτη. Πολλές φορές γίνεται μέσω της τηλεόρασης.

Δείτε στο «Κουτί της Πανδώρας» πώς η διαφήμιση επικαλούμενη την επιστήμη και τις έρευνες προωθεί προϊόντα, παραπλανώντας τον καταναλωτή;

Πως η επιστημονικοφάνεια πείθει και πως οι ιατρικές και επιστημονικές μελέτες «στήνονται» κάποιες φορές για να προσδώσουν σε προϊόντα κύρος και αξιοπιστία;

Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

«Επειδή τίποτα δεν είναι, όπως φαίνεται»



Το είδαμε εδώ

Περίεργα φώτα αναστατώνουν αγροικία στο Τέξας – Βίντεο

.
Περίεργα φώτα αναστάτωσαν τους ενοίκους μιας αγροικίας στο Τέξας των ΗΠΑ. Στην αρχή τα φώτα φαίνεται ότι ίπτανται ενώ στη συνέχεια όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο.... σχεδόν κάθονται στην επιφάνεια της Γης.

Το γεγονός βιντεοσκοπήθηκε το Μάιο. Το βίντεο ανέβηκε στο youtube δύο φορές. Την πρώτη φορά κατέβηκε καθώς ένας χρήστης έκανε λόγω για αγροτικά μηχανήματα τα οποία εργάζονταν. Το βίντεο ανέβηκε ξανά αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται για αγροτικά μηχανήματα.


ShadoXAV

Το είδαμε εδώ

Ζωντανά πλάσματα στο Διάστημα; (VIDEO)

.
Αυτός ο οργανισμός θεωρείται ένα βιολογικό UFO ή Zeroid
Πολλά πλάσματα του ουρανού, ή οργανισμοί η Δρ Ruehl τους ονομάζει Zeroids, και τους έχουν δει να κινούνται μέσα στον ουρανό μας σαν έξυπνα όντα. Θα μπορούσαν όμως.... να υπάρξουν πολλές διαφορετικές εξηγήσεις για την συμπεριφορά αυτή.

Αυτό μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο σε πολλούς, αλλά να έχετε κατά νου ότι η κατανόησή μας για τον χώρο εξακολουθεί να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Η πεποίθηση ότι οι ζωντανοί οργανισμοί που ζουν στους ουρανούς μας σε καμία περίπτωση δεν μειώνει το γεγονός ότι τα UFO είναι ακόμα ένα πραγματικό φαινόμενο. Παρέχει σε μας μόνο μία ρεαλιστική, ή τουλάχιστον μία εύλογη εξήγηση για έναν τύπο UFO, το οποίο δεν γνωρίζαμε αλλά έχουμε δει συχνά.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πόλλους τέτοιους οργανισμούς που πετούν ελεύθεροι στη ατμόσφαιρά μας

UFOTV Presents : The UFO Vigilantes - Real UFO Hunters - Full Feature

UFOTVstudios

Από την: Δρ Franklin Ruehl, Ph.D.
Αντί για εξωγήινα διαστημόπλοια, κάποιοι θα μπορούσαν πραγματικά να πουν ότι αυτά τα UFO είναι έμβια όντα που κατοικούν κανονικά το κοσμικό κενό. "Zeroid" είναι ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται για βιομορφές που μπορεί να συμπληρώσουν τις εσοχές του ελεύθερου χώρου.

Αυτές οι περιοχές χαρακτηρίζονται από σχεδόν μηδενικές θερμοκρασίες και μηδενική ατμοσφαιρική πίεση. Ενώ οι βιολόγοι μπορεί να ισχυριστούν ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για βιογένεση, όπως υποστήριξε ο ρώσος αστροφυσικός Δρ Vl Goldanskii ότι σημαντικές ποσότητες των προβιοτικών υλικών πρέπει να είναι σε θέση να συσσωρεύονται στις περιοχές γύρω από τα νεφελώματα, ή τιτάνια σύννεφα αερίου.

Με το παρατεταμένο πέρασμα του χρόνου,ένα τέτοιο θέμα θα μπορούσε να εξελιχθεί τελικά σε κάποια μορφή ζωής, κατάλληλη για τα βάρβαρα όρια του χώρου. Ήδη δεκάδες οργανικές ενώσεις έχουν εντοπιστεί στο διάστημα, όπως η φορμαλδεΰδη, υδροκυάνιο, και κυτταρίνη. Εν ολίγοις, υπάρχει αφθονία των βασικών δομικών στοιχείων εκεί έξω για να επιτρέψουν την εξέλιξη των zeroids.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σύμπαν μας είναι περίπου 13,7 δισεκατομμυρίων ετών, είναι κατανοητό ότι τα zeroids αντιπροσωπεύουν τις πιο πρώιμες μορφές ζωής στο κοσμικό σκηνικό, ίσως ακόμα και να υπείρχαν σχεδόν στο σύνολο του χρόνου.

Με μια τέτοια διάθεσή στο επιμήκη χρονικό διάστημα τα zeroids θα μπορούσαν εύκολα να βάδισουν σε πολλές διαφορετικές εξελικτικές πορείες:

Μπορούν να κυμαίνονται σε διαστατικότητα από το μικροσκοπικό μέχρι το μακροσκοπικό.

Οι μορφολογίες τους μπορεί να διαφέρουν εντελώς,από την πολύ απλή μέχρι την εξαιρετικά περίπλοκη. Μπορούν να ζουν μόνα τους ή σε τεράστιες αποικίες. Θα πρέπει, βέβαια, να τονιστεί ότι οι μορφές αυτές πρέπει να αναμένονται. Η ευφυΐα τους μπορεί να είναι ένα αναπτυγμένο χαρακτηριστικό τους. Για τροφή των zeroids, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η διαγαλαξιακή σκόνη και διάφορα αέρια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

Τα Zeroids μπορεί να έχουν μεταναστεύσει σε όλους τους τομείς του χώρου - τόσο εντός όσο και στους γαλαξίες. Προικισμένο με κινητικότητα και νοημοσύνη, είναι πιθανό ότι κάποια μπορεί να έχουν διεισδύσει στην πραγματικότητα και τη ζώνη ύπαρξής μας.

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη την απεραντοσύνη του χώρου μας, είναι σίγουρό ότι μέσα στη σφαίρα του εφικτού,ότι τουλάχιστον κάποια άγνωστα πραγματικά πλάσματα μπόρουν να ζουν εκεί έξω!Πιστεύουμε ότι σύντομα θα μάθουμε.
Άλλο ένα ενδιαφέρον σχετικό video: αυτά τα όντα είναι στο διάστημα σε τροχιά

Interstellar - a Jose Escamilla film

joseescamilla

Το είδαμε εδώ

Σήραγγες 30.000.000 ετών

.
Στην περιοχή του Καυκάσου στην κορυφογραμμή Uvarov, απέναντι από το βουνό Arus, υπάρχουν σήραγγες, μία εκ των οποίων έχει κατεύθυνση προς την χερσόνησο.... της Κριμαίας και η άλλη στην πόλη του Κρασνοντάρ, Eisk και Ροστόφ Ον Ντον μέχρι την περιοχή του Βόλγα. Στην περιοχή του Κρασνοντάρ υπάρχει άλλη στοά που φτάνει στην Κασπία Θάλασσα. Αυτά διαπιστώθηκαν από αποστολή που συγκροτήθηκε για αυτό την σκοπό.

Δυστυχώς, πιο λεπτομερείς πληροφορίες, η αποστολή δεν έδωσε εκτός την πάνω Φώτο. Όπως βλέπετε είναι λεία (υαλωμενη ) και σε ευθεία κατεύθυνση. Υπάρχουν τούνελ σε όλο τον πλανήτη.

Το κομβικό σημείο βρίσκεται στα σύνορα της Σλοβενίας και της Πολωνίας στο Beskid στην οροσειρά Tatra. Στο όρος ακριβώς Babia, που έχει ύψος 1725 μ. είναι ο κόμβος. Η σήραγγα, που βρίσκεται στα αριστερά οδηγεί στη Γερμανία, στη συνέχεια στην Αγγλία και στην Αμερικανική ήπειρο. Η άλλη σήραγγα επεκτείνεται στη Ρωσία, στον Καύκασος: και στη συνέχεια στην Κίνα και την Ιαπωνία, και στη συνέχεια - στην Αμερική.

Η ηλικία αυτών των σηράγγων είναι περίπου 30 εκατομμύρια χρόνια. Τότε έπεσε στη Γη και ένας μεγάλος αστεροειδής.

Οι σήραγγες κατασκευάστηκαν για να προφυλαχτούν από τον αστεροειδή. Ποιοι να προφυλαχτούν ; Μα όπως καταλαβαίνεται οι εξωγήινοι. Ακόμη καταφεύγουν πολλοί εξωγήινοι σε αυτές τις σήραγγες. Είναι πλήθος οι σήραγγες και διασχίζουν όλη την Γη. Άλλη φορά θα γράψω περισσότερες λεπτομέρειες.
Περιοδικό Αναζήτηση

Το είδαμε εδώ

Απίστευτο: Ποιος έδωσε άδεια στον "Γκρίζο Λύκο" να επισκεφθεί το "μαντρί"; Κανένας!

.
Σε μείζον διπλωματικό - πολιτικό θέμα εξελίσσεται η επίσκεψη στην Δ.Θράκη του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καθώς από το μεν υπουργείο Εξωτερικών δηλώνουν ότι "Δεν χρειάζεται άδεια για να επισκεφθεί την Ελλάδα αφού ως αρχηγός κόμματος διαθέτει υπηρεσιακό ή διπλωματικό διαβατήριο" (!) και σε έρευνα του defencenet.gr προέκυψε ότι όντως δεν ζήτσε και φυσικά δεν έλαβε βίζα για να επισκεφθεί την Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές πληροφοριών, είχαν ενημερωθεί από τουρκικές πηγές ότι σκόπευε να επισκεφθεί την Ελλάδα, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο ίδιος ο υπουργός Φ.Φράγκος είχε ζητήσει να τεθεί κάποιο τυπικό θέμα και να συσταθεί "Να μην επισκεφθεί την περιοχή", αλλά το υπουργείο Εξωτερικών πιστό στην γραμμή του "Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα" η οποία έχει οδηγήσει σε "παρέλαση" Τούρκων επισήμων στην Δ.Θράκη και ενθάρρυνση των εξτρεμιστών της μειονότητας, δεν πρόβλα εκάποιο κώλυμα όπως είχε δικαίωμα να πράξει.

Έτσι φτάσαμε στην σημερινή επίσκεψη που αποκάλυψε το defencenet.gr στις 24/07 με τον εξτρεμιστή πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης να φτάνει στη χώρα μας περνώντας οδικώς στη χώρα μας από την Ανδριανούπολη με πολυπληθή συνοδεία 15 άτομα όλοι τους μέλη των Γκρίζων Λύκων.

Η πίσκεψη ξεκίνησε από το Μέγα Δέρειο, όπου οι εξτρεμιστές τον υποδέχθηκαν περίπου ως "ελευθερωτή" και εκείνος δεν τους άφησε παραπονούμενεους: "Γνωρίζω πως η “τουρκική” μειονότητα της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει προβλήματα στην παιδεία, στην άρνηση της ταυτότητας της και στην αναγνώριση του μουφτή. Ήρθαμε εδώ για να διαπιστώσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε ενέργειες για να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά. Ας μην ξεχνά κανείς ότι οι “Τούρκοι της Θράκης” υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Όσοι προσπαθούν να εξαλείψουν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα αυτής της κοινωνίας δεν θα μπορούν να ορθοποδήσουν. Και η εγγύηση γι’αυτό είναι τα εκατομμύρια ομοεθνών Τούρκων, oι οποίοι προσεύχονται για σας από τη μητέρα πατρίδα».

Τα παραπάνω λόγια σε όλο τον πλανήτη θεωρούνται απειλητικά. Πλην του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν δείχνει ννα συγκινείται σε ένα ρεσιτάλ κατευνασμού και υιοθέτησης φιλοσοφίας "φινλανδοποίησης" της χώρας.

Εν συνεχεία ο Μπαχτσελί πήγε στην "φωλιά" της ΜΙΤ στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, όπου είχε συνατνήσεις με τον πρόξενο και άλλους ηγέτες των εξτρεμιστών της μειονότητας ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, του κόμματος MHP, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί επισκέπτεται από σήμερα την ... Θράκη.

Όπως έχει ήδη σημειώσει το defencenet.gr οι "Γκρίζοι Λύκοι" πέραν της ρητορικής τους και των δεδομένων θέσεων υπέρ του εδαφικού ακρωτηριασμού της Ελλάδας, ευθύνονται και για την δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού στην Κύπρο.

Στην πρωτάκουστη περιοδεία του-ενίσχυση των εξτρεμιστών της μειονότητας στο Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, αλλά και στις περιοχές που κατά τους νεοοθωμανούς αποτελούν "ζωτικό χώρο" και "στρατηγικό βάθος" του παντουρκισμού, δηλαδή την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη.

Εμείς έχουμe μια απορία: Αν υπάρχει φαιά ουσία στο κρανίο αυτών που ενέκριναν την συγκεκριμένη επίσκεψη. Και βέβαια δεν είναι δικαιολογία το ότι είχαμε εκλογές και ήταν ακεφαλο το υπουργείο Εξωτερικών. Πρώτον δεν ήταν "ακέφαλο", υπήρχε ο Π.Μολυβιάτης και δεύτερον για να εγκριθεί τέτοια επίσκεψη δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να διαθέτει ισχυρή πολιτική ηγεσία το ΥΠΕΞ, αλλά γραφειοκράτες με ισχυρή πολιτική βλακεία με τάσεις εθνικής προδοσίας. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Εκτός και αν είναι ... παγίδα για να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι "Γκρίζοι Λύκοι" κατά του Ελληνισμού και άλλων εθνικών ομάδων (Αρμένιων, Κούρδων, Ασσύριων κλπ) στην Τουρκία και την Κύπρο!


Το είδαμε εδώ

Το αντάρτικο πόλεων ξαναγεννήθηκε; - Κτύπημα "από τα παλιά" στην Microsoft

.
Αυτό που οι αναλυτές της ΕΛΑΣ και ειδικότερα του τμήματος δίωξης "ειδικών εγκλημάτων βίας", δηλαδή του τμήματος δίωξης τρομοκρατών, ανένεμεναν να συμβεί εδώ.... και καρό, δηλαδή επανεμφάνιση τυ αντάρτικού πόλεων, φαίνεται ότι συνέβη με ηχηρό τρόπο σήμερα τα ξημερώματα με την βομβιστική-εμπρηστική επίθεση στο κτίριο της Microsoft. Μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, απέναντι σε ένα στόχο που έχει όλα αυτά που μισούν: Είναι πολυεθνική, Aμερικανικής καταγωγής.

Κάποιοι συνδέουν την εμπρηστική βόμβα που δεν ανατινάχθηκε λόγω λάθους στην συνδεσμολογία στο μετρό του Αιγάλεω τον περασμένο Φεβρουάριο με την σημερινή επίθεση. Το γεγονός ότι δεν ήθελαν θύματα, απλά να κτυπήσουν ένα στόχο δείχνει ότι το νέο αντάρτικο έχει επαναπροσανατολίσει τους στόχους του διαπιστώνοντας ότι οι φόνοι σοκάρουν την κοινή γνώμη και δεν έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Oργανώσεις όπως ο ΕΛΑ, αλλά και η οργάνωση "Οκτώβρης '80" (δεν συνελήφθη ποτέ κανένας από αυτή την οργάνωση) είχαν "λαμπαδιάσει" ολόκληρη την Αθήνα στο αποκορύφωμα του αντάρτικου πόλεων μεταξύ 1975-1995, είτε με εκατοντάδες επιθέσεις σε στόχους ήσσονος σημασίας (π.χ. ΙΧ με ξένες πινακίδες) είτε με επιλεγμένα κτυπήματα σε πολυκαταστήματα.

Γι' αυτό απομάκρυναν τον φύλακα, ενώ χτύπησαν αργά τη νύχτα, την ώρα που στο κτίριο δεν υπήρχε κανένας από τα 125 άτομα που εργάζονται στην επιχείρηση. Αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρίας στην είσοδο του κτιρίου, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο και πυροδότησαν μεγάλο αριθμό από τα γκαζάκια που ήταν στο φορτηγάκι.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες, κυρίως από τους καπνούς, στον πρώτο όροφο.

Στο κλεμμένο φορτηγό βρέθηκαν υπολείμματα από τα γκαζάκια και πλαστικά δοχεία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι υπήρχε και ομάδα κάλυψης, που σημαίνει ότι οι ένοπλοι ήταν πολύ περισσότεροι από τους τρεις που έκαναν την ενέργεια.

To κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, η οποία έφτασε μέχρι τον τρίτο όροφο. Να σημειωθεί ότι το κτίριο είχε πρόσφατα ανακαινιστεί.

Το κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία πληροφορικής Microsoft, βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισίας 221 στο Μαρούσι και αξ αυτού του λόγου μλετούν στην αστυνομί τις κάμερες από τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής.

Στην επίθεση υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περί τα έξι άτομα συνολικά οπλισμένα με πιστόλια και πιθανόν επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47.


Το είδαμε εδώ

Θαύμα: Ψηφίζεις Σαμαρά και βγαίνει Σημίτης! - H ... 3η κυβέρνηση Σημίτη - "Απέθαντοι"!

.
Άφωνη παρακολουθεί η χώρα τα όσα συμβαίνουν μετά τις εκλογές αρχικά με την προσπάθεια σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης και εν συνεχεία τα τραγελαφικά.... που βιώνουν οι πολίτες στην πολιτική καθημερινότητά τους, όπου οι τραπεζίτες και τα οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης ... Σημίτη (!) που ευθύνεται κατά κύριο λόγω για την ευρωτραγωδία που βιώνει η χώρα, παρελαύνουν από την θέση του υπουργού Οικονομικών! Μια κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον ... Α.Σαμαρά!

Αν δεν πρόκειται για φάρσα και εκδίκηση της Ιστορίας σε έναν λαό που αρνείται πεισματικά να διδαχθεί από την Ιστορία, τότε περί τίνος πρόκειται;

Έτσι λοιπόν, δύο υπουργοί, ένας προαναγγελθείς και συμμετέχων στο υπουργικό συμβούλιο (πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία από το 1830 μέχρι σήμερα που συμμετείχε μη υπουργός ως ... υπουργός και μάλιστα πρώτος της τάξει σε υπουργικό συβούλιο, όπως ο παραιτηθείς Β.Ράπανος) και ένας (Γ.Βερνίκος) που παραβίασε ωμά την νομοθεσία περί υπουργοποιήσεων, ήδη μας αποχαιρέτησαν μέσα σε μία εβδομάδα.

Από εκεί και πέρα είχαμε την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα, αγαπημένου της σημιτικής διαπλοκής και γενικότερα της οικονομικοπολιτικής ελίτ που κατέστρεψε την χώρα, πρώην μέλους της ... ΚΝΕ και πρωτομάστορα σε ηλικία 42 ετών του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και συνενόχου της πλαστογράφησης των στοιχείων εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη, να επιλέγεται ως νέος υπουργός Οικονομικών!

Εμείς απορούμε γιατί επιλέγουν τους "δεύτερους" της κυβέρνησης Σημίτη, όπως τους Β.Ράπανο και Γ.Στουρνάρα και δεν πάνε κατ'ευθείαν στον ... Γιάννο Παπαντωνίου. Και για να τελιεώνουμε ως βάλουν και τον Σημίτη αναπληρωτή πρωθυπουργό και βέβαια τον αλήστου μνήμης Σουμάκη, στην θέση του Βερνίκου για να τελειώνουμε.

Εν τέλει η ψήφος στην ΝΔ σήμαινε μια τρίτη κυβέρνηση Σημίτη και δυστυχώς είναι ο Άκης στην φυλακή γιατί το πιθανοτερο είναι να τον βλέπαμε και αυτον στην κυβέρνηση. Τελικά οι "σημιτικοί" είναι πολιτικά "απέθαντοι". Ζόμπι της πολιτικής που καιροφυλακτούν για να επαναλάβουν τα έργα και τις ημέρες στην οκταετία της εθνικής και κοινωνικής αλλοτρίωσης της χώρας.

Ο πρώτος σημιτάνθρωπος, ο Β.Ράπανος αποχώρησε γιατί δεν τους έδιναν όσους σημιτικούς συνεργάτες ήθελε. Ο Γ.Βερνίκος αγνοούσε το νόμο. Τον αγνοούσε και ο Ε.Βενιζέλος που τον πρότεινε; Αλλά και πριν φτάσουμε στον παραβίαση της νομοθεσίας, Θεωρούσε ο Α.Σαμαράς ότι ο Γ.Βερνίκος με όλο εκείνο το σκάνδαλο τους χρηματιστηρίου και την παραπομπή του, στην πλάτη του ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση;

Αυτοί θα επαναδιαπραγματευθούν; Ο Γ.Στουρνάρας; Εμείς απορούμε γιατί άλλαξαν τον Λ.Παπαδήμο. Αφού αναζητούν συνεχώς τους μικρούς Παπαδήμους: Τον κολλητό του, τον Β.Ράπανο και το πουλέν του τον Γ.Στουρνάρα.

Φαίνεται ότι η παράταξη της ΝΔ, όχι απλώς έχει στερέψει από στελέχη, αλλά έχει στειρωθεί και εδώ ξεκινούν οι εξελίξεις.

Εκτιμούμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι απλά ο προάγγελος εξελίξεων που θα οδηγήσουν στην συγχώνευση των δύο άλλοτε κυρίαρχων πολιτικών σχηματισμών, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ έχει στερέψει από στελέχη και το ΠΑΣΟΚ έχει στερέψει από ψηφοφόρους. Και το "τρένο ΣΥΡΙΖΑ" ζυγώνει.

Πολύ δύσκολα η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ειδικά αν καθυστερήσει πέραν του έτους, θα βρεί στην κάλπη δύο ξεχωριστά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με έναν άλλο ηγέτη ίσως, που ενώσει τα δύο κόμματα, αλλά που θα δημιουργήσει μια ενιαία "αστική" παράταξη.

Η κυβερνητική όσμωση θα αποτελέσει την καλύτερη συγκολλητική ουσία γι αυτό που έρχεται. Το αν θα προκύψει "κόμμα-τέρας" ή "κόμμα ελπίδας" θα εξαρτηθεί από πολλά που δεν είναι του παρόντος.


Το είδαμε εδώ

Stealth υποβρύχιο στον βυθό της Βαλτικής;

.
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το μυστηριώδες μεταλλικό αντικείμενο μήκους 18 μέτρων, στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας, του οποίου το σχήμα μοιάζει με.... αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "ιπτάμενο δίσκο". Οι δύτες που εξερευνούν ένα άγνωστο αντικείμενο λένε πως ο εξοπλισμός τους τίθεται εκτός λειτουργίας μόλις πλησιάσουν στα 200 μέτρα, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο το μυστήριο που καλύπτει το άγνωστο αντικείμενο.

Δύτες της ομάδας «Ocean X» που βουτούν στο σημείο λένε πως κάποιες κάμερες και το δορυφορικό τηλέφωνο της ομάδας δεν λειτουργούν όταν βρίσκονται ακριβώς πάνω από το αντικείμενο και τίθενται και πάλι σε λειτουργία μόλις απομακρυνθούν! «Κάθε τι ηλεκτρικό παύει να δουλεύει», δήλωσε ο δύτης Stefan Hogerborn. «Μόλις απομακρυνόμαστε ξαναλειτουργεί, μόλις ξαναπλησιάσουμε σβήνει!»

«Έχουμε ζήσει πράγματα που πραγματικά δεν φανταζόμουν και είμαι ο μεγαλύτερος σκεπτικιστής της ομάδας σχετικά με τις θεωρίες αυτές», είπε ο δύτης Peter Lindberg.

«Είμαι πεπεισμένος πως βρήκαμε κάτι εντελώς μοναδικό», δήλωσε ο επίσης δύτης Dennis Åsberg.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει πολεμικά πλοία της Σουηδίας και την Φινλανδίας, ενώ ένα "πέρασμα έκανε και μία φρεγάτα του αμερικανικού Ναυτικού. Σε όλες τις περιπτώσεις κανένας δεν κατάφεραν να πλησιάσει το αντικείμενο στο βυθό αφού τα βαθυσκάφη παρουσίαζαν δυσλειτουργίες και ο κίνδυνος να απωλέσουν την ενέργειά τους και αβοήθητα να καταλήξουν στον βυθλό ήταν μεγάλες.
Σημειώνεται ότι πίσω από το μεταλλικό αντικείμενο υπάρχουν σαφή ίχνη ολίσθησης στον βυθό σαν να πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση ένα αεροσκάφος στην έρημο. Κάποιοι ειδικοί στα υποβρύχια οχήματα δεν αποκλείουν να πρόκειται για stealth υποβρύχιο των ΗΠΑ ή της Ρωσίας, το οποίο απωλέστηκε κατά την διάρκεια δοκιμών.



Το είδαμε εδώ

Φήμη βόμβα σπέρνει τον τρόμο στους “κηπουρούς”… Ότι το σπίτι του Γιώργου στο Καστρί επωλήθη!

.
Η πληροφορίες λένε ότι ο Παπανδρέου πούλησε το σπίτι του στο Καστρι. Το έργο ολοκληρώθηκε και μάλλον ετοιμάζετε να φύγει από την χώρα που τόσο μισεί..
The bond holder

Ε-ΡΟΔΙΟΣ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το είδαμε εδώ

Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα Ίμια

.
Για πρώτη φορά απόρρητα έγγραφα για τη νύχτα των Ιμίων. Το πιο σκοτεινό γεγονός της κρίσης στα Ίμια που έφερε Ελλάδα και Τουρκία ένα βήμα πριν τον πόλεμο στο.... Αιγαίο το Γενάρη του 1996, είναι ο ομαδικός θάνατος των 12 Τούρκων κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα εκείνη.

Δεκαεπτά ημέρες μετά τη νύχτα των Ιμίων οι 12 τούρκοι κομάντος ξεκινώντας από το ναύσταθμο του Ακσάζ κοντά στη Σμύρνη μ' ένα ελικόπτερο τύπου S-70A Black Ηawk, θα βρουν όλοι οικτρό θάνατο καθώς το ελικόπτερό τους συνετρίβη στο έδαφος μετά από μία ξαφνική έκρηξη.

Για πρώτη φορά σήμερα αποκαλύπτεται το μεγάλο μυστικό για το θάνατο των τούρκων κομάντος, που είχαν ανέβει στα Ίμια, ήξεραν πολλά για την ιστορική εκείνη νύχτα και έπρεπε Τούρκοι και Αμερικανοί να τους κλείσουν τα στόματα για να μη μιλήσουν ποτέ για το άγνωστο, σκοτεινό παρασκήνιο εκείνης της νύχτας που έζησαν στα Ίμια.

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας, μετά από μία μεγάλη έρευνα σε Ελλάδα και Τουρκία αρχίζει από σήμερα τις μεγάλες αποκαλύψεις για το θέμα αυτό με συγκλονιστικά ντοκουμέντα που θα προκαλέσουν σάλο.

Επιστρέφουμε 16 χρόνια πριν. 30 Ιανουαρίου 1996. Για μια βραχονησίδα στο Αιγαίο, Ελλάδα και Τουρκία είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη λίγο πριν ξεσπάσει ο Αρμαγεδδών του πολέμου για τις δύο χώρες.

Ξαφνικά, μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, εμφανίζονται δύο φουσκωτά του τουρκικού ναυτικού, με πάνοπλους καταδρομείς που έχουν εντολή να ανέβουν στη βραχονησίδα Ίμια και να την καταλάβουν.

Η κωδική ονομασία της ομάδας των Τούρκων καταδρομέων είναι η λέξη «Καρντάκ». Έτσι αποκαλούν τα Ίμια οι Τούρκοι.

Αρχηγός των κομάντος είναι ο υπολοχαγός Ζέκι Σεν. Τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται γύρω από τα Ίμια παρακολουθούν την αποβατική ενέργεια των Τούρκων και ενημερώνουν αμέσως την ελληνική ηγεσία. Σε απόσταση βολής από τα ελληνικά πλοία βρίσκονται αντιτορπιλικά, φρεγάτες και υποβρύχια των Τούρκων.

Οι 12 Τούρκοι κομάντος ανεβαίνουν στην ελληνική βραχονησίδα, στήνουν τα πολυβολεία τους και παίρνουν θέσεις για απόκρουση, επίθεση των ελληνικών δυνάμεων. Όλα πια κρέμονται σε μία κλωστή.

Ο τότε αρχηγός ΓΓΕΘΑ, ναύαρχος Λυμπέρης επικοινωνεί με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση με το αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων και το υπουργικό συμβούλιο και του λέει: «Δώστε μου εντολή και ισοπεδώνω μέσα σε λίγα λεπτά τα Ίμια. Έχουμε τεράστια δύναμη πυρός με τα πλοία μας».

Ο Σημίτης μένει για λίγα λεπτά αναποφάσιστος. Οι τούρκοι κομάντος έχουν απλωθεί σε όλη την έκταση της βραχονησίδας, ελληνικό ελικόπτερο με τους αξιωματικούς του ναυτικού Βλαχάκο, Καραθανάση και Γιαλοψό πετάει πάνω από τα Ίμια, φωτίζοντας τις θέσεις των Τούρκων κομάντος και δίνοντας έτσι στόχο στις ελληνικές δυνάμεις. Τα τρία παλικάρια θα σκοτωθούν λίγα λεπτά μετά με την πτώση του ελικοπτέρου τους στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Τις δραματικές εκείνες στιγμές χτυπά το απόρρητο τηλέφωνο του Έλληνα πρωθυπουργού. Είναι ο αμερικανός διπλωμάτης, διαμεσολαβητής μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας κ. Χόλμπρουκ που λέει στον έκπληκτο Σημίτη:

«Μην τολμήσετε να χτυπήσετε τα Ίμια γιατί σε τρία λεπτά δεν θα υπάρχει ελληνικός στόλος. Οι Τούρκοι έχουν τα ακριβή σημεία που βρίσκονται τα πλοία σας στο Αιγαίο με στοιχεία που έχουν πάρει από δορυφόρο, τα αεροπλάνα τους είναι με αναμμένες μηχανές απέναντι από τα Ίμια και σε τρία λεπτά θα έχουν βουλιάξει όλα τα πολεμικά σας. Εσείς λόγω απόστασης δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αεροπλάνα σας. Η συμφωνία μας είναι: όχι πλοία, όχι στρατός, όχι σημαίες στα Ίμια».

Κάπου εκεί τελειώνει και η κρίση στα Ίμια. Ο Σημίτης δίνει εντολή στον Λυμπέρη να μην χτυπήσει, την επόμενη ημέρα θα πει στην ελληνική Βουλή το περίφημο «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» και οι τούρκοι κομάντος μπαίνουν πάλι στα φουσκωτά τους και επιστρέφουν στα παράλια της Τουρκίας.

Εκεί, Τούρκοι δημοσιογράφοι και πολίτες τους αποθεώνουν σαν ήρωες αλλά 17 ημέρες μετά όλοι οι κατακτητές των Ιμίων θα βρουν έναν ξαφνικό, ανεξήγητο θάνατο, που για πρώτη φορά σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήταν σχεδιασμένος για να τους κλείσει τα στόματα.

Πώς έκλεισαν το στόμα των Τούρκων κομάντος

Δεν είναι τυχαίος καθόλου ο αφανισμός σε δύο φάσεις των 12 τούρκων κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα που Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Κι έπρεπε να περάσουν 16 χρόνια από τότε για να υπάρξουν τώρα τα πρώτα στοιχεία για τον σκοτεινό θάνατο των 12 κομάντος.

Είχαν δει και ζήσει πολλά τη νύχτα των Ιμίων πάνω στη βραχονησίδα. Κι έπρεπε να τους κλείσουν τα στόματα γιατί σ' αυτά που είδαν και έζησαν εμπλέκονται στρατιωτικές και διπλωματικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, Τουρκίας, Ελλάδας, δηλαδή των τριών στενών συνεταίρων στο ΝΑΤΟ στην Ανατολική μεσόγειο.

16 Φεβρουαρίου 1996: Έχουν περάσει μόλις 17 ημέρες από το επεισόδιο στα Ίμια και οι Τούρκοι ετοιμάζονται για εκπαιδευτική άσκηση του Σώματος Καταδρομών. Η επιχείρηση ονομάζεται Ynus και θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο της Μαρμαρίδας.

Ένα ελικόπτερο τύπου S-70A Black Hawk απογειώνεται από το ναύσταθμο του Ακσάζ και μεταφέρει 9 τούρκους κομάντος για την άσκηση.

Είναι οι ίδιοι της ομάδας «Καρντάκ» που έκανε την απόβαση στα Ίμια. Ο επικεφαλής της ομάδας Ζέκι Σεν απουσιάζει με άδεια.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική αεραπόβαση. Λίγα όμως λεπτά πριν την ολοκλήρωση της άσκησης, αρχίζει να χάνει ύψος με αποτέλεσμα τη σφοδρή πρόσκρουσή του στη θάλασσα. Αμέσως απογειώνεται ένα δεύτερο Τουρκικό ελικόπτερο τύπου cougar με στόχο τη διάσωση των επιζώντων και την περισυλλογή των θυμάτων του ελικοπτέρου.

Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Άλλοι μιλούν για έκρηξη του ελικοπτέρου στον αέρα, άλλοι για ήχους από πυροβόλο όπλο. Κανείς από τους 9 κομάντος δεν σώζεται. Σκοτώνονται όλοι.

Η μεγάλη όμως αυτή είδηση «θάβεται» από όλα τα Τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε καν ανακοίνωση βγαίνει από το Τουρκικό επιτελείο και γενικό και γενικά ένας πέπλος συσκότισης πέφτει στο γεγονός αυτό.

Απρίλιος 1996: Έχουμε περάσει δύο μήνες από τη μυστηριώδη πτώση του ελικοπτέρου που οδήγησε στο θάνατο τους 9 από τους 12 κομάντος που έκαναν την απόβαση στα Ίμια και παραμένουν στη ζωή ακόμη τρεις από αυτούς. Όμως, δύο συμβάντα, με διαφορά δύο ημερών μόνο μεταξύ τους, όπου δύο κομάντος της ομάδας «Καρντάκ» θα χάσουν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα δημιουργεί την αίσθηση ότι όλοι πρέπει να εξοντωθούν.

Και αυτή η είδηση θα περάσει στα ψιλά των Τουρκικών εφημερίδων και θα αποδοθεί σε «σατανική σύμπτωση».

Ήδη από τους 12 τούρκους καταδρομείς έχει απομείνει μόνο στη ζωή ο επικεφαλής λοχαγός της ομάδας, Τούρκος καταδρομέας Ζέκι Σεν. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα τον βρουν να υπηρετήσουν σε διάφορες μονάδες του Τουρκικού στρατού, μέχρι το Δεκέμβριο του 2002 που μετατίθεται στη Γεωργία. Εκεί υπηρετεί για έξι μήνες σε Τουρκική υπηρεσία αντικατασκοπίας και τον Μάιο του 2003 επιστρέφει στην Τουρκία.

6 Μαΐου 2003: Ο Ζέκι Σεν με την παρέα του βρίσκεται στο κλαμπ «Λεϊλά» στην περιοχή Ορτάκιοϊ της Κωνσταντινούπολης για να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Μετά το πάρτι, η παρέα θα διανυχτερεύσει στο ξενοδοχείο «Σιραγάν», απ' όπου και θα αναχωρήσει την επόμενη ημέρα, αργά το μεσημέρι.

Κατά την επιστροφή στο σπίτι του, ο Ζέκι Σεν, ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα «Καρντάκ» στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, δέχεται δολοφονική επίθεση στην πλατεία Ταξίμ.

Τρεις νεαροί τον πλησιάζουν κρατώντας μαχαίρια, ένας από αυτούς τον μαχαιρώνει στην καρδιά. Ο θάνατός του είναι ακαριαίος.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό και λίγη ώρα μετά συλλαμβάνει τους τρεις νέους. Παραμένουν στη φυλακή για 3 χρόνια και το 2006, αποφυλακίζονται λόγω του μικρού της ηλικίας τους. Οι πατέρες δύο νεαρών υπηρετούσαν στην Τουρκική ΜΙΤ (τουρκική ΚΥΠ).

Εκείνο που μένει από αυτή τη σκοτεινή ιστορία με την ομάδα «Καρντάκ» είναι ότι οι «ήρωες των Ιμίων», όπως τους χαρακτήριζαν οι Τούρκοι, χάθηκαν όλοι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το είδαμε εδώ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

"To Τουρκικό RF-4E καταρρίφθηκε από το Ρωσικό αντιτορπιλικό Admiral Çapanenko"!

.
Τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι το Τουρκικό μαχητικό RF-4E καταρρίφθηκε, αλλά από το Ρωσικό αντιτορπιλικό "Admiral Çapanenko" κλάσης Udaloy II και όχι από.... την Συριακή αεράμυνα, διατύπωσε ο Τούρκος αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς (DSP) Masum Türker.

Τη δήλωση αυτή ο Τούρκος πολιτικός την έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΤV8 μιλώντας όταν ρωτήθηκε για το επεισόδιο και αναμεταδόθηκε απο Τουρκικά ιστολόγια.

Μάλιστα ο ίδιος έφτασε στο σημείο να ονομάσει το Ρωσικό πολεμικό σκάφος λέγοντας πως πρόκειται για το αντιτορπιλικό Admiral Çapanenko κλάσης Udaloy II.

Ο ίδιος είπε πως όταν τα συστήματα του Ρωσικού πλοίου το οποίο βρισκόταν ανοικτά από το λιμάνι της Λατάκια στη Συρία, εντόπισε το Τουρκικό μαχητικό εξαπέλυσε αμέσως του πυραύλους του, χωρίς όμως να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Masum Türker είπε ακόμη στην ίδια συνέντευξη πως τόσο οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όσο και οι μυστικές υπηρεσίες και το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζουν για την εμπλοκή του Ρωσικού πολεμικού σκάφους, αλλά όμως δεν λένε τίποτα για αυτό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση της Τουρκικής κυβέρνησης στους ισχυρισμούς του Masum Türker, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας το 2001.

Τα σκάφη κλάσης Udaloy II διαθέτουν ένα εντυπωσιακό αντιαεροπορικό φορτίο με 8 οκταπλούς κάθετους εκτοξευτές βλημάτων SA-N-9 "Gauntlet –ναυτική έκδοση του βλήματος που χρησιμοποιεί το αντιαεροπορικό TOR-M1 που διαθέτουν και οι ΕΔ- ενώ επίσης διαθέτουν και 4 πανίσχυρα πυροβόλα εγγύς άμυνας των 30 χλστ. AK-630 CIWS .

Θεωρείται σίγουρο πως στην περίπτωση που το Τουρκικό αεροσκάφος επιχείρησε να πλησιάσει το Ρωσικό σκάφος –όπως πρόσθεσε ο Turker- πως θα εβλήθη είτε από τα βλήματα SA-N-9 είτε από τα πυροβόλα AK- 630.

Εάν οι ισχυρισμοί αυτοί του Τούρκου πολιτικού αληθεύουν τότε οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που πρόκειται να υπάρξουν όχι μόνο για την περιοχή αλλά πρακτικά για όλο τον κόσμο θα είναι ισοπεδωτικές.

Destroyer 1155.1 ADMIRAL CHABANENKO Udaloy II class

asotano


Το είδαμε εδώ

Τώρα μας τα λένε, μετά τις εκλογές… Ότι μας πάνε για έξοδο απ' το ευρώ… (βίντεο)

.
Δείτε στο βίντεο στην συνέχεια του άρθρου, τι είπε ο λαλίστατος κ. Χατζησωκράτης εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, χθες το βράδυ στην ΝΕΤ και στην εκπομπή της.... Έλλης Στάη “NET Week.”
Θυμίζουμε για την ιστορία ότι ο κ. Χατζησωκράτης συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις για τον καθορισμό του κειμένου της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, κυνισμό θα έλεγα εγώ, για το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποτύχει να διαπραγματευθεί…

“Η κυβέρνηση αν αποτύχει να μπορέσει διαπραγματευθεί ουσιαστικά... είναι τόσο δεδομένα έτσι… ότι τα πράγματα θα αντιμετωπισθούν και ότι στο ευρώ θα παραμείνουμε……”

TheArestos

Μόνο που ο κ. Χατζησωκράτης αυτά μας τα λέει κατόπιν εορτής, μετά τις εκλογές… δεν μας τα έλεγε πριν για να ξέρουμε όλα τα σενάρια και όλες τις πιθανότητες…

Πριν τις εκλογές μας έλεγαν και τρομοκρατούσαν τον κόσμο ότι ο Καμμένος και τα αντιμνημονιακά κόμματα θα μας βγάλουν απ το ευρώ… Ενώ αυτοί θα μας σώσουν..
Το περίεργο είναι ότι οι λοιποί καλεσμένοι τόσο, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης βουλευτής της Ν.Δ, όσο και ο κ. Ν. Ανδρουλάκης εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δεν είπαν κουβέντα….
Λογικά θα έπερεπε να αντιδράσουν λέγοντας π.χ : τι είναι αυτά που λές κ. Χατζησωκράτη… γιατί δημιουργείς πανικό… ποιος σας το είπε αυτό κλπ…
exomatiakaivlepo.blogspot.gr

Το είδαμε εδώ

ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ BLACKROCK

.
ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ BLACKROCK

Το είδαμε εδώ

"O Kεμάλ σκότωσε τους Έλληνες, και ζείτε σήμερα εδώ"

.
Η εφημερίδα Ζαγκάλισα είναι μία Ελληνική Πομακική εφημερίδα, και ομολογουμένως τολμάει να κάνει συχνές και άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Δείτε τι.... προσπαθούν να επιτύχουν με την προπαγάνδα τους οι Τούρκοι με τη βοήθεια του προξενείου βεβαίως. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν θα μπορούν να προσποιούνται πλέον για αυτά που συμβαίνουν.

Αυτά διδάσκουν οι χοτζάδες στη Θράκη – Ως πότε θα υπάρχει η ανοχή;

Πληροφορηθήκαμε από νεαρό Πομάκο ο οποίος φοίτησε σε κουράν-κουρσού (μαθήματα Κορανίου) τι του δίδασκε ο ιμάμης επί χρόνια: «Το μάθημα δεν ήταν μόνο θρησκευτικό, ήταν και πολιτικό», μας είπε. Στο πολιτικό κομμάτι, να τι του δίδασκε ο χότζας για την καταγωγή του:

«Μας έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας ρατσιστικές διαφορές. Δηλαδή, δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί. Τι θα πει Πομάκοι και Τούρκοι; Είμαστε όλοι Τούρκοι. Είναι αμαρτία να λες ότι είσαι Πομάκος και επί πλέον παίζεις το παιχνίδι των Ελλήνων και κάνεις ζημιά στην Τουρκία».

Για τα Πομακικά: «Να τα μιλάς όλο και λιγότερο. Κάποια στιγμή να μην τα μιλάς καθόλου. Αυτή η γλώσσα σε μπερδεύει. Τα Τουρκικά είναι καλύτερη γλώσσα από αυτά. Τα Τουρκικά είναι ανώτερα. Θα σε βοηθήσουν στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Όταν μεγαλώσεις μπορώ να σε στείλω να σπουδάσεις δωρεάν στην Τουρκία σε κάποιο θρησκευτικό σχολείο (ιμάμ-χατίπ)».

Για την Τουρκία και τον Κεμάλ Μουσταφά: «Η Τουρκία είναι η πατρίδα μας. Όλοι από αυτήν ερχόμαστε. Εσείς ζείτε σήμερα εδώ χάρη στον Ατατούρκ! Αν δεν υπήρχε αυτός, εσείς σήμερα δεν θα ζούσατε εδώ. Αυτός σκότωσε τους Έλληνες και μπορείτε σήμερα να ζείτε εδώ. Η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία και για αυτό κανένας δεν θα σας πειράξει. Η Τουρκία σας προστατεύει!».

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από όσα λέγονται στα …μαθήματα, μέσα στα εκατοντάδες θρησκευτικά παρασχολεία (κουράν-κουρσού) που έχει φτιάξει η Τουρκία εντός της Ελληνικής Θράκης. Με έμφαση στα χωριά όπου ζουν Πομάκοι και τις γειτονιές των αθίγγανων, εκατοντάδες θρησκευτικοί λειτουργοί που πληρώνονται απευθείας από το Τουρκικό κράτος, διδάσκουν στα μικρά παιδιά, μίσος για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων και τους μετατρέπουν σε Ταλιμπάν!

Η αποκάλυψη αυτή είναι για εκείνους τους «υπεύθυνους» Χριστιανούς της οκάς (πολιτικούς, διπλωμάτες, αναλυτές, καθηγητές, δημοσιογράφους κ.ά.), οι οποίοι έχουν ακόμα παραισθήσεις για το τι συμβαίνει στην Ελληνική Θράκη και μιλάνε για καθεστώς αρμονικών σχέσεων, γέφυρες φιλίας και παρόμοιες πολιτικάντικες ανόητες ρητορείες. Στα κουράν - κουρσού ετοιμάζονται οι νέοι ταλιμπάν της περιοχής με την ευλογία ψευτομουφτήδων και Μουσουλμάνων πολιτικών. Όταν θα τους δείτε στο μέλλον να μην τρίβετε τα μάτια σας!
(εφημ. Πομάκων zagalisa)


Το είδαμε εδώ

Όρισαν και εκπρόσωπο οι Σκοπιανοί των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Μια Ελληνίδα (;) της Έδεσσας!

.
Με ανακοίνωση της, η λεγόμενη οργάνωση «United Macedonian Diaspora» («UMD»), έκανε γνωστό, πως πλέον... εκπρόσωπος της στην Ελλάδα θα είναι η πρόεδρος της.... Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας» Ευγενία Νατσουλίδου, πρώην ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου, την οποία παρουσιάζουν ως … «ακτιβίστρια» της ανύπαρκτης «μειονότητας».

Σε ότι όφορά την λέξη "ακιτβίστρια" και "ακτιβιστής" πλέον τείνει να σημαίνει αυτόν που εργάζεται υπερ ξένων δυνάμεων σε όλο των κόσμο, αν κρίνουμε από το τι κάνουν οι... ακτιβιστές στην Συρία.

«Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε πως το Δ.Σ της «UMD» διόρισε την πρώτη επίσημη αντιπρόσωπος του στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Ευγενία Νατσουλίδου, μία ακτιβίστρια και εκ των ιδρυτών ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού συλλόγου στα Βόδεν (όπως αποκαλεί την Έδεσσα). Η «UMD» θεωρεί πως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εκπροσώπους όπου ζουν «Μακεδόνες» και ειδικά στην Ελλάδα προκειμένου να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα των «Μακεδόνων» που ζουν εκεί» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Μέτο Κολόσκι, γνωστός για τις σχέσεις του με το τουρκικό λόμπι των ΗΠΑ.

Η «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας» ιδρύθηκε το 2008 και εκτός από αποτυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου προβαλλόταν η σκοπιανή παράδοση, το 2009 πραγματοποίησε σεμινάρια εκμάθησης της σκοπιανής γλώσσας, με συμμετοχές που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η τοποθέτηση της Ευγενίας Νατσουλίδου στην συγκεκριμένη θέση από την πλέον ισχυρότερη οργάνωση των Σκοπιανών στις ΗΠΑ, σηματοδοτεί και το ρήγμα με το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο», που ακολουθεί πιο μετριοπαθή στάση στις διαφορές Αθηνών – Σκοπίων, για την ονομασία και όχι μόνο.


Το είδαμε εδώ

Τουρκία αμφισβητεί την Ελληνικότητα της Λαδόξερας

.
Σε ευθεία αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας της Ελλάδας να πραγματοποιεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην βραχονησίδα Λαδόξερα 6 μίλια από την Σαμοθράκη προχώρησε το Σάββατο η Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο στην περιοχή της Λαδόξερας ανατράπηκε σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα τα οποία είχαν πάει στην περιοχή για ψάρεμα.
Αμέσως οι Ελληνικές αρχές εξέδωσαν NOTAM για SAR στην.... περιοχή της Ζουράφας για την αναζήτηση και περισυλλογή των επιβατών. Σε απάντηση της Ελληνικής ΝΟΤΑΜ οι Τούρκοι εξέδωσαν την δική του η οποία χαρακτήρισε άκυρη την Ελληνική δηλώνοντας ότι η περιοχή αυτή εμπίπτει στη δικαιοδοσία SAR της Τουρκίας και επομένως τον συντονισμό της έρευνας θα έπρεπε να έχουν οι τουρκικές αρχές, παρά το ότι αφορά ουσιαστικά το μέσον του Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι επί της Λαδοξέρας υπάρχει φάρος του ΠΝ ο οποίος μετά από σφοδρή θαλασσοταραχή φέτος τον χειμώνα καταστράφηκε. Για την αντιμετώπιση της απώλειας του φάρου το ΠΝ ως αρμόδια αρχή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή τοποθέτησε πριν από καιρό ένα νέο μικρό φάρο. Παρόλα αυτά οι Τούρκοι συνεχίζουν να αμφισβητούν την Ελληνικότητα αυτού του κομματιού της Ελληνικής γής ακόμα και αν απέχει 6 μίλια από την Σαμοθράκη ακόμα και αν για δεκαετίες υπήρχε πάνω σε αυτό φάρος του ΠΝ.

Το είδαμε εδώ

Περίεργο UFO πάνω από την Αυστραλία (VIDEO)

.
Ένα ασυνήθιστο φωτισμένο UFO που φαίνεται σε αρκετές φωτογραφίες στα σύννεφα σε μία περιοχή πάνω από την Αυστραλία. Τι είναι αυτό;....

Το Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο φαίνεται σε μια σειρά από φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες,και διευρυμένες για να αποκαλύψουν ένα διαφανές δισκοειδές αντικείμενο με ένα ασυνήθιστο φως, τοποθετημένο σαν ένα μοτίβο Χ με σταυρό,που λάμπει στο κέντρο του.

Το YouTube δεν δίνει σχεδόν καμία πληροφορία σχετικά με την κατόπτευση, εκτός από το ότι είχε "πιαστεί" κάπου στην Αυστραλία.Το αντικείμενο φαίνεται ακόμη να αλλάξει το σχήμα του ανάλογα με τη γωνία που δείχνει η κάμερα. Φυσικά, το βίντεο του UFO θα ήταν πολύ καλύτερο αν το έβεπες πώς κινείται στον αέρα.

UFO really Amazing sighting\footage , Australia June 2012


davosroma14

Το είδαμε εδώ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Όταν ''πέφτει'' ο χάρτης προσώπου... αποκαλύπτεται η σαύρα! Βίντεο

.
Δείτε το βίντεο και σκεφτείτε πως εκείνη τη στιγμή ''πέφτει'' το ολόγραμμα του ερπετοειδούς... Η τεχνολογία των ολογραμμάτων χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για να μην αποκαλυφθούν τα ερπετοειδή που έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ! Στην .... συγκεκριμένη σκηνή υποτίθεται πως πέφτει ο χάρτης προσώπου και αποκαλύπτεται μέρος του ερπετοειδούς προσώπου της...

Shocking Shapeshifter Reptilian ! Syrian American Woman

detectorprince

και ΕΔΩ το αρχικό

Happy2bAmerican

Τα σχόλια δικά σας. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, απλά κάνουμε υποθέσεις με βάση τα στοιχεία και τις γνώσεις που έχουμε.
Αφύπνιση συνείδησης


Το είδαμε εδώ

Άξονας Μόσχας-Τελ Αβίβ κατά Τουρκίας & ισλαμιστών - Εκτάκτως ο Β. Πούτιν στο Ισραήλ!

.
Άτυπος άξονας Μόσχας-Τελ Αβίβ φαίνεται ότι σχηματίζεται απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ που ευνοεί την ανάδειξη ακραίων ισλαμικών κυβερνήσεων στις χώρες της.... "Αραβικής Άνοιξης" φαίνεται ότι σχηματίζεται: Μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού RF-4E από την συριακή αεράμυνα ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin επισκέπτεται το Ισραήλ και εκφράζουν την από κοινού ανησυχία τους "για την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία στην Λιβύη και στην Αίγυπτο και μελλοντικά πιθανόν και στην Συρία"!

Πρόκειται για ευθεία αντιπαράθεση των δύο χωρών με τις ΗΠΑ αναφορικά με την πολιτική αποδοχής των νέων ισλαμικών κυβερνήσεων στις αραβικές χώρες. Και αυτό διότι μπορεί οι ΗΠΑ να επιθυμούν και να αποδέχονται όπως φαίνεται την εγκατάσταση ισλαμικών κυβερνήσεων χωρίς να υπολογίζει την έλλειψη σταθερότητας που μπορεί να ενέχει αυτή η πολιτική η οποία προφανώς εδράζεται στα φιλομουσουλμανικά αισθήματα του Αμερικανού προέδρου Μ.Ομπάμα, του οποίου ο πατέρας ήταν μουσουλμάνος.

Τόσο ο Putin όσο και ο Netanyahu εκτιμούν ότι η άνοδος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αποτελεί απειλή για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή αντίστοιχη με αυτή ενός πυρηνικού Ιράν.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, Putin-Netanyahu, εκφράστηκε η άποψη ότι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός αποτελεί κίνδυνο "πρώτης προτεραιότητας αντιμετώπισης" για τις δύο χώρες από όπου και αν προέρχεται και αυτή η έκφραση περιλαμβάνει και την Τουρκία.

Πηγές από την Μόσχα αναφέρουν ότι το Ισραήλ αποδέχθηκε την παρουσία ισχύρής ρωσικής ναυτικής και αεροπορικής δύναμης στην περιοχή της Α.Μεσογείου (Κύπρο-Συρία), ως αντιστάθμισμα στην δυναμική των ισλαμικών κινημάτων

Για τον Ρώσο πρόεδρος η υποστήριξη του Obama προς την Μουσουλμανική Αδελφότητα αποτελεί ευθεία απειλή για τα συμφέροντα της Ρωσίας και την εθνική ασφάλεια της χώρας καθότι τόσο στον Καύκασο όσο και στις κοιλάδες του Βόλγα κατοικούν μεγάλοι πληθυσμοί μουσουλμάνων.

Για τους Ισραηλινούς η εκλογή του νέου πρωθυπουργού στην Αίγυπτο θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή του ντομίνο το οποίο θα παρασύρει την Συρία και κάποια στιγμή και τον Βασιλιά της Ιορδανίας περικυκλώνοντας ουσιαστικά το εβραϊκό κράτος. Μόνο τυχαία δεν είναι η σιωπή του Τελ Αβίβ στην κατάρριψη του τουρκικού RF-4E...

Και ενώ η θέση του Ισραήλ είναι ακόμα μετριοπαθής αναφορικά με την φιλοισλαμική πολιτική του πρόεδρου Obama η θέση του Putin είναι πιο ξεκάθαρη και εκφραστικά ανοικτά υπέρ της Συρίας στην διάσκεψη των G20 στο Μεξικό.

Η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση Λίβυων τρομοκρατών μέσα στο Ισραήλ στην περιοχή των συνόρων του Ισραήλ με την Αίγυπτο στο Σινά αποτέλεσε την επιβεβαίωση των φόβων του Netanyahu και του Putin. Αν οι Λίβυοι τρομοκράτες ταξίδεψαν 1.360 χλμ μέχρι το Σινά ποιος θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενοι οι Λίβυοι τρομοκράτες να ταξιδέψουν μέχρι τον Καύκασο;

Για τους παραπάνω λόγους ο Ρώσος πρόεδρος αρνείται να αποδεχτεί την πρόταση του Αμερικανού προέδρου για την αντικατάσταση του Assad με τον αντιπρόεδρο Farouk al-Sharaa, ένα Σουνίτη ο οποίος θα μπορούσε να κυβερνήσει την χώρα μαζί με τον γαμπρό του Assad και υπαρχηγό του ΓΕΕΘΑ στρατηγό Shawqat Asif.

Πηγές από την Μόσχα αναφέρουν ότι "Αναμένουμε αύριο την απόφαση του ΝΑΤΟ και από αυτή θα εξαρτηθεί αν θα αποπλεύσουν τα αποβατικά για την Συρία. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε μια μικρή μειοψηφία ισλαμιστών στην Συρία που βοηθούνται από μερικές χιλιάδες μισθοφόρους να αιματοκυλίσουν την χώρα και να εγκαταστήσουν τον ισλαμικό νόμο όπως έγινε στην Λιβύη"...


Το είδαμε εδώ

Ναρκαλιευτικά των ΗΠΑ στον Κόλπο - Αιφνιδιαστική επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας

.
Τέσσερα ναρκαλιευτικά πλοία των ΗΠΑ έφθασαν στον Κόλπο για να ενισχύσουν τον 5ο Στόλο του Aμερικανικού Ναυτικού σε περίπτωση που ξεκινήσουν επιχειρήσεις και.... το Ιράν κάνει πράξη την απειλή της ναρθοθέτησης των Στενών. Τα σκάφη (USS Sentry, Devastator, Pioneer και Warrior) μπορούν να αποναρκοθετήσουν ζωτικής σημασίας θαλάσσιες οδούς και η άφιξή τους θεωρείται σαφή ένδειξη ότι βρισκομαστε πολύ κοντά σε έναρξη εχθροπραξιών.

Η Κεντρική Διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ είχε ζητήσει περισσότερη υποστήριξη σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση ναρκών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού, καθώς προβλέπεται "επιδείνωση των συνθηκών ασφάλειας στην περιοχή".

Η άφιξη των ναρκαλιευτικών δεν προοιωνίζει τίποτα το καλό, αφού είθισται να φτάνουν όχι προληπτικά, αλλά στην τελευταία φάση πριν την έναρξη των επιχειρήσεων, αφού η παρουσία τους δεν συνιστά "προβολή ισχύος", όπως συμβαίνει με τα αεροπλανοφόρα ή τα κύρια πλοία μάχης, εν γένει.

Χρόνος παραμονής των ναρκαλιευτικών επτά μήνες, που σημαίνει πως ότι είναι να γίνει, θα γίνει μέσα σε αυτούς τους επτά μήνες. Θα επιχειρούν στον Κόλπο, στον Κόλπο του Ομάν, στην Ερυθρά Θάλασσα και σε τμήματα του Ινδικού Ωκεανού.

Στην περιοχή επιχειρήσεων των ναρκαλιευτικών περιλαμβάνονται επίσης άλλα δύο σημεία-κλειδιά για τη ναυσιπλοΐα, η Διώρυγα του Σουέζ και τα στενά Μπαμπ αλ Μάνταμπ, ανάμεσα στο νότιο άκρο της Υεμένης και την Αφρική.

Τα ναρκαλιευτικά σκάφη "διεξάγουν επιχειρήσεις μαζί με τις δυνάμεις της συμμαχίας ώστε να εγγυηθούν την αδιάλειπτη και ασφαλή ροή της κίνησης στις διεθνείς θαλάσσιες οδούς", ανέφερε το αμερικανικό Ναυτικό πριν λίγες ώρες.

Η ένταση ανάμεσα στο Ιράν και την Δύση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας έχουν εγείρει φόβους ότι η Τεχεράνη ενδέχεται να αποπειραθεί να κλείσει τα Στενά του Χορμούζ εάν οι εξαγωγές πετρελαίου της εμποδιστούν λόγω των δυτικών κυρώσεων, οι οποίες αναμένεται να γίνουν αυστηρότερες την 1η Ιουλίου.

Ο επικεφαλής του Στρατού Ξηράς του Ιράν, ο Αχμάντ-Ρεζά Πουρνταστάν, φέρεται ότι δήλωσε σήμερα --σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA-- ότι "το Ιράν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την δυνατότητα αποκλεισμού των πλοίων στα στενά του Χορμούζ για να προασπίσει τα συμφέροντά του".

Από τα Στενά πέρασε το ένα τρίτο του πετρελαίου που διακινήθηκε δια θαλάσσης πέρυσι, σύμφωνα με υπηρεσία ενεργειακής πληροφόρησης (Energy Information Administration, EIA). Ακόμα και ένα βραχυχρόνιο κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ θα αύξανε αλματωδώς τις τιμές του πετρελαίου, θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.


Το είδαμε εδώ

Τεράστια UFO πάνω από την Νέα Υόρκη (VIDEO)

.
Τεράστια UFO πάνω από την Νέα Υόρκη βιντεοσκοπημένα από διαφορετικές κάμερες.Το συγκεκριμένο video είναι από την Νέα Υόρκη την 24 Ιουνίου του 2012 και είναι.... τα μόνα στοιχεία που έχουμε για αυτό. Αφήνουμε εσάς να κρίνετε για την αυθεντικότητα του

WHAT'S GOING ON??? MORE UFOS IN NYC JUNE 24 2012

NYC812


Το είδαμε εδώ