.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Στην κόψη του ξυραφιού η χώρα

Δημοψήφισμα και Ψήφο εμπιστοσύνης
ζήτησε ο πρωθυπουργός

Δημοψήφισμα για την κύρωση της νέας σύμβασης - Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο Πρωθυπουργός
Στην κόψη του ξυραφιού η χώρα μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού να θέσει σε δημοψήφισμα τη νέα δανειακή σύμβαση.
Σύσσωμη η Αντιπολίτευση μιλά.... για εκβιασμό του Ελληνικού λαού και ζητά άμεσα διενέργεια εκλογών κι όχι δημοψήφισμα.
Ο Α. Σαμαράς μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση για δημοψήφισμα ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ΝΔ σε μια δραματική ανακοίνωση μιλά για δημοκρατική εκτροπή και Εθνικό Διχασμό.
Όλα τα κόμματα μιλούν για εκβιαστικό δίλημμα που θέτει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη ενώ οι πρώτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες δείχνουν μεγάλο εκνευρισμό στους κόλπους της Κομισιόν.
Χαρακτηριστικό και της διεθνούς αντίδρασης είναι το σχόλιο των New York Times «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αποφάσισε σήμερα να διοργανώσει, η ταλαιπωρημένη χώρα του, δημοψήφισμα με ερώτημα την νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για το χρέος.
Η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης, παίζεται στον τζόγο από τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Το είδαμε εδώ

Τουρκικό περιπολικό μερικές....

δεκάδες μέτρα απο την Κώ (βίντεο)


Συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά της στην θαλάσσια περιοχή της Κώ,
η Τουρκική Ακτοφυλακή διαλύοντας τις όποιες φρούδες ελπίδες που ορισμένοι τοπικοί κύκλοι έχουν για την αρμονική και βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό συνύπαρξη των δύο....
λαών με τις αναγκαίες φυσικά και “άγιες” κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Πιο συγκεκριμένα το περιπολικό σκάφος TCSG-101 της Τουρκικής Ακτοφυλακής ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου εμφανίστηκε αργά το μεσημέρι περίπου στις 16.30 να πλέει σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές της Κώ κοντά στο Μαστιχάρι με κατεύθυνση προς Κέφαλο.

Το σκάφος έπλεε με μεγάλη ταχύτητα στο στενό της Καλύμνου Κώ στην ίδια περιοχή που πριν από μερικές εβδομάδες παραλίγο να εμβολίσει Ελληνικό τουριστικό πλοίο με 80 τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Λιμεναρχείο έχει ενημερωθεί για τον θρασύτατο Τούρκο καπετάνιο ο οποίος όπως φάνηκε την προηγούμενη φορά έθεσε σε κίνδυνο την ζωή των επιβατών του ελληνικού πλοίου μόνο και μόνο για να δείξει στους επιβάτες του τουριστικού πλοίου ποιος είναι ο αληθινός άρχοντας στην περιοχή.

aegeanews

Το είδαμε εδώ

11-11-11

ΕΝΔΕΚΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΔΕΚΑ

Παραθέτουμε τους παρακάτω λεξάριθμους:
ΕΝΔΕΚΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΔΕΚΑ = ΑΣΤΡΙΚΟΝ ΦΩΣ = 2251
ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ = ΑΣΤΡΙΚΟΝ ΦΩΣ = 2251
ΤΥΦΩΝΑΣ = ΝΑΥΤΙΚΟΝ ΑΤΥΧΗΜΑ = ΕΝΔΕΚΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΔΕΚΑ = 2251


Το είδαμε εδώ

Έλληνας ο μεγαλύτερος....

παραγωγός ελαιολάδου

Στον κατάλογο των πλουσιοτέρων κατοίκων της Δυτικής Αυστραλίας φιγουράρει και το όνομα ενός ομογενή. Είναι ο Μαρκ Καΐλης, που, σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, είναι πλέον και ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικής καλλιέργειας παρθένου ελαιόλαδου στον κόσμο!
Ο Μαρκ Καΐλης είναι γόνος μιας από τις γνωστότερες επιχειρηματικές οικογένειες της Δυτικής Αυστραλίας, με επιχειρήσεις.... στον τομέα των τροφίμων (θαλασσινά) και έως πρόσφατα στην καλλιέργεια μαργαριταριών.
Ο ίδιος λέει πως, παρά το γεγονός ότι η οικογένειά του είχε στήσει «ολόκληρες αυτοκρατορίες», ο ίδιος από πολύ μικρός εργαζόταν πολύ σκληρά ακόμη και ως καθαριστής στις οικογενειακές επιχειρήσεις, έως ότου στήσει τη δική του επιχείρηση, την «Kailis Organic», που παράγει «καθαρά, φυσικά, υγιεινά τρόφιμα».
Ο πατέρας του, Πίτερ Καΐλης, αν και 84 ετών, εξακολουθεί να εργάζεται και εκτός των άλλων έχει στήσει και την αλυσίδα fast food Red Rooster.
hellas.net

Το είδαμε εδώ

Δύο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν....

θέσεις ανώτατων δικαστικών

ΗΠΑ: Δύο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών, στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Πρόκειται για την Κέιτ (Κατερίνα) Χριστοφοράτου στην περιφέρεια του Κουίνς της Νέας Υόρκης και την Κάρμεν Μαρκάκη στην κομητεία Νάσο του Λονγκ Άιλαντ.
Η Κέιτ Χριστοφοράτου διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης,.... κατάγεται από την Κεφαλονιά και διατηρεί για αρκετά χρόνια δικηγορικό γραφείο στην Αστόρια. Στο ενεργητικό της έχει αρκετές διακρίσεις και επαγγελματικές επιτυχίες.
H ομογενής δικηγόρος διεκδικεί το αξίωμα του ανώτατου δικαστή και υποστηρίζεται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θα αναμετρηθεί με έντεκα άλλους υποψηφίους (έξι Δημοκρατικούς και πέντε Ρεπουμπλικανούς), από τους οποίους θα εκλεγούν οι έξι.
Η κα Χριστοφοράτου εξέφρασε τη ικανοποίησή της για τη «μεγάλη και ενθουσιώδη» ανταπόκριση της ομογένειας, υπογραμμίζοντας τη συγκίνηση που νιώθει ως παιδί Ελλήνων μεταναστών. «Η διεκδίκηση ενός τέτοιου αξιώματος αποτελεί για μένα δικαίωση των κόπων και των μόχθων των γονέων μου» επεσήμανε χαρακτηριστικά, θεωρώντας την υποψηφιότητά της υπερκομματική, γιατί «αν εκλεγώ, θα υπηρετήσω τη Δικαιοσύνη, με βάση την υπεράσπιση της αλήθειας για όλους τους πολίτες», όπως είπε.
Η διακεκριμένη δικηγόρος σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Φόρνταμ και στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του St. John's University. Ξεκίνησε να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου πριν από 27 χρόνια και καταπιάστηκε κυρίως με υποθέσεις οικογενειακού, αστικού και ποινικού δικαίου, ενώ υπερασπίστηκε αφιλοκερδώς υποθέσεις Ελληνοαμερικανίδων, οι οποίες ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και επαγγελματικής εκμετάλλευσης.
Η Κάρμεν Μαρκάκη, η οποία διεκδικεί θέση περιφερειακού δικαστή της κομητείας Νάσο στο Λονγκ Άιλαντ, στηρίζεται από το Δημοκρατικό Κόμμα και διάφορους φορείς. Για μια 6ετία διετέλεσε βοηθός εισαγγελέας του Κουίνς, καθώς και για μια 4ετία ήταν επίτροπος της κομητείας Νάσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η ομογενής υποψήφια έχει επίσης στο ενεργητικό της αρκετές επιτυχίες. Την τελευταία δεκαετία, υπήρξε νομικός αναλυτής μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών σταθμών. «Από μικρή ονειρευόμουν να γίνω δικαστής και πιστεύω πως αυτή τη φορά, με τη βοήθεια της ομογένειας, το όνειρό μου θα γίνει πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αν εκλεγεί, θα είναι η δεύτερη Ελληνοαμερικανίδα δικαστής της κομητείας Νάσο. Πέρυσι, στο ίδιο αξίωμα εκλέχτηκε η Ελένη Βουτσινά.
Η κα Μαρκάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά σε ηλικία 11 μηνών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Όταν έγινε έντεκα ετών, επέστρεψε στην Αμερική. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου St. Johns και στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Φόρνταμ.
ΑΠΕ

Το είδαμε εδώ

Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ:

KOINH ANΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ!!!

Η Ρωσία πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο σχέδιο "Aμυντική Στρατηγική της Γης".
Η νέα μέθοδος περιλαμβάνει έναν συνδυασμό της πυραυλικής άμυνας και της άμυνας του διαστήματος των δύο χωρών. Το σύστημα θα πρέπει να κατευθύνεται όχι μόνο ενάντια σε πυραύλους προς τους "επιθετικούς" αστεροειδείς, αλλά και εξωγήινα σώματα... ναι καλά διαβάσατε. Σύμφωνα με τη NASA, σε απειλητική απόσταση.... από τη Γη είναι τώρα 981 διαστημικά αντικείμενα.

Russia Offers to Join with U.S. in Defense of the Earth Against Threats from Space - Oct. 27, 2011

Seilaaliens

Μπορείτε να δείτε το άρθρο με τα μάτια σας: http://www.utro-russia.ru/video.html?vid=35952
Tην πυραυλική άμυνα πάντως λίγο πολύ την γνωρίζαμε όλοι, είτε από ταινίες, είτε από ντοκυμαντέρ. Για την άμυνα του διαστήματος δεν γνωρίζαμε κάτι επίσημα, παρά μόνο υπήρχαν οι φήμες για μυστικά υπερόπλα που διέψευδαν πάντοτε οι γνωστοί επιστημονικοί κύκλοι.
Τώρα αυτές οι φήμες αρχίζουν ν'αποκτούν σάρκα και οστά και ουσιαστικά η αποκάλυψη περί ύπαρξης αυτών των όπλων, ειπώθηκε εμμέσως, όποιος την έπιασε... την έπιασε.


Το είδαμε εδώ

Γεννήθηκε ο πολίτης υπ’ αριθμόν

7.000.000.000.000 (7 δισεκατομμύρια)

Με τη γέννηση της μικρής Ντανίκα Μέι Καμάτσο από τις Φιλιππίνες ο αριθμός του πληθυσμού της γης ανέρχεται στα επτά δισεκατομμύρια κατοίκους. Το κοριτσάκι επέλεξε ο ΟΗΕ να είναι το σύμβολο αυτού του πληθυσμιακού ορόσημου.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι το νούμερο 7 δισεκατομμύρια κάτοικος της γης» δήλωσε η μητέρα της, Καμίλ.... Νταλούρα ενώ το όνομα που της δόθηκε είναι Ντανίκα και σημαίνει «πρωινό αστέρι». Το βρέφος γεννήθηκε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο στις Φιλιππίνες και ζύγιζε 2,5 κιλά.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει την 31η Οκτωβρίου ως την ημέρα των «Επτά Δισεκατομμυρίων» σε μια προσπάθεια να αφυπνίσουν τον κόσμο για την τρομερή αύξηση του πληθυσμού.
Ωστόσο, ανεξάρτητοι δημογράφοι έχουν εναντιωθεί ισχυριζόμενοι ότι αυτό το νούμερο είναι πιθανότερο να έρθει του χρόνου και όχι φέτος.

Το είδαμε εδώ

Ρουμανία: Η αρχαία Ελληνική....

πόλη Ἲστρος

Η αρχαία Ελληνική πόλη Ἲστρος κτίστηκε από τους Μιλήσιους, νότια από το ιερό ‘πεντάστομο’ του ποταμού Ίστρου, λίγο βορειότερα της πόλης Τόμοι - Εμπόριον (σημερινή πόλη Κωνστάντσα).
Οι Μιλήσιοι άποικοι στην περιοχή είχαν εμπορικές συναλλαγές με τους Θράκες Γέτες....

Η Δραχμή των αρχαίων Θρακών, “ΙΣΤΡΙΗ”, στη μια πλευρά οι Διόσκουροι και στην άλλη ο αλιάετο και το δελφίνι

Ήταν η πρώτη ελληνική πόλη που δημιουργήθηκε στο σημερινό έδαφος της Ρουμανίας και η οποία περιγράφεται πολλούς αιώνες μετά, από το γεωγράφο Σκύμνο το Χίο περί το 110 π.Χ., στο έργο του ‘Περιήγησις’, όπου αναφέρει ότι η Ἲστρος ιδρύθηκε το 630 π.Χ.
Μερικούς αιώνες αργότερα ο Ευσέβιος της Καισάρειας, γράφει ότι ιδρύθηκε περί την 33η Ολυμπιάδα, ήτοι περί το 657-656 π.Χ.
Το παλαιότερο τεκμηριωμένο νόμισμα που βρέθηκε στην περιοχή της αρχαίας πόλης είναι μια ασημένια δραχμή οκτώ γραμμαρίων που αναφέρεται στο έτος 480 π.Χ.

Έξι ελληνικές φυλές των Μιλησίων έφθασαν στις εκβολές του Ίστρου εμπορευόμενοι τα Ελληνικά προϊόντα με τις εντόπιες παραγωγές

Η Ἲστρος ήταν κατ’ αρχάς μια πολίχνη και φαίνεται ότι η πλήρης ανάπτυξής της προσδιορίζεται περί τον Γ΄ αιώνα π.Χ. Αυτό δηλώνεται από την αφθονία των ευρεθέντων αργυρών νομισμάτων της εποχής. Τα νομίσματα αυτά φέρουν από την μία όψη δύο κεφάλια, το ένα στραμμένο επάνω και το άλλο κάτω- πιθανώς των Διόσκουρων, το οποίων η λατρεία ήταν διαδεδομένη στα παράλια του Εύξεινου Πόντου. Στην άλλη όψη τα νομίσματα φέρουν έναν αλιάετο πάνω σε δελφίνια. Ενώ νεότερα νομίσματα έχουν την κεφαλή του ποταμού Ίστρου ως πωγωνοφόρο και κερασφόρο.

H ίδρυση της Ἲστρου οφείλεται στο εμπόριο το οποίο γινόταν από τους Έλληνες οι οποίοι είχαν διεισδύσει στο εσωτερικό της χώρας. Εδραιώθηκε ως λιμάνι εμπορικών συναλλαγών. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία έχουν ανακαλυφθεί στο εσωτερικό της Ίστριας, στην κοιλάδα του Δούναβη, βρέθηκαν Αττικά μελανόμορφα κεραμικά, νομίσματα, αγγεία Ιωνικού τύπου, πολλά θραύσματα αμφορέων κλπ.

“ταύτην τήν πόλιν Μιλήσιοι κτίζουσιν”

Μεγάλες ποσότητες αμφορέων βρέθηκαν στην τοποθεσία της αρχαίας πόλης από τους οποίους άλλοι είναι εισαγόμενοι και άλλοι κατασκευασμένοι σε τοπικό εργαστήριο και οι οποίοι χρονολογούνται πριν από τα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ.
Πρόσθετα έσοδα της πόλης αποτελούσαν η αλιεία και η γεωργία. Στοιχεία τα οποία απέμειναν κατά τους επόμενους αιώνες.
Περί τον 1ο αιώνα αναφέρεται ως μια πολίχνη που είχε έσοδα από την αλιεία.
Περί το 30 μ.Χ. η Ἲστρος έγινε Ρωμαϊκή πόλη. Κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο οικίστηκε από πλούσιους Ρωμαίους οι οποίοι έχτισαν ναούς, δημόσια λουτρά και μεγάλες κατοικίες.
Η πόλη αναφέρεται μέχρι τον 6ο μ.Χ. αιώνα που δεινοπάθησε από τους Αβάρους για να καταστραφεί ολοκληρωτικά από τους Σλάβους τον 7ο αιώνα.
Η πόλη
Η Ἲστρος ήταν χτισμένη σε μια χερσόνησο, περίπου πέντε χιλιόμετρα ανατολικά της σύγχρονης ρουμανικής πολίχνης Ίστρια, στην ακτή Dobruja. Η αρχαία παραλία μετατράπηκε βαθμηδόν σε δυτική όχθη της λίμνης Σινόη, καθώς οι καταθέσεις βούρκου από το Δούναβη την απέκλεισαν από την αρχαία ακτογραμμή.
Η Ακρόπολη με το ιερό βρισκόταν στο υψηλότερο σημείο και σε οκτακόσια μέτρα από αυτήν βρισκόταν ο αρχαίος οικισμός. Όπως διαπιστώθηκε ο οικισμός είχε λιθόστρωτα δρομάκια και προστατεύονταν από ισχυρό τείχος. Το νερό ερχόταν στην πόλη με ένα σύστημα υδραγωγείων μήκους 20 χιλιομέτρων.
Τα ερείπια του αρχαίου οικισμού εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το 1868 από το Γάλλο αρχαιολόγο ErnestDesjardins. Ανασκαφές άρχισαν το 1914 από τον αρχαιολόγο VasilePârvan.
Σύμφωνα με τα ευρήματα κύρια θεότητα της πόλης ήταν ο Απόλλων ο Ιήτρης (θεραπευτής), ο Δίας ήταν πολιούχος και κύρια θεότητα επίσης ήταν η Αφροδίτη.
Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η αποικία εκπροσωπούνταν από έξι Ελληνικές φυλές της Μιλήτου. Αυτές, ωστόσο, που έχουν πιστοποιηθεί είναι τέσσερις: Αιγικορείς, Αργαδείς, Μπορείς και Γελέοντες.
Σύμφωνα με σχετική αναφορά του Αριστοτέλη στα ‘Πολιτικά’ του η πόλη Ἲστρος κυβερνιόταν από ολιγαρχία.

Νόμισμα του βασιλιά Σεύθη στο Βασίλειο των Οδρυσών Θρακών: ΣΕΥΘΗ ΑΡΓΥΡΙΟΝ του 5ου π.Χ. αιώνα

Η πόλη βρισκόταν μεταξύ των βασιλείων των Οδρυσών Θρακών και των Σκυθών και αρκετές φορές καταστράφηκε. Τον 5ο αιώνα π.Χ. αναγκάστηκε να ενταχθεί στη Συμμαχία της Δήλου, όπως οι περισσότερες αποικίες. Στο διάστημα αυτό, έγινε και η μεταβολή του πολιτεύματος από την Ολιγαρχία στη Δημοκρατία. Την εποχή αυτή κόπηκαν και τα πρώτα νομίσματα της πόλης, δίδραχμα καθώς και χάλκινοι οβολοί με την ένδειξη «ΙΣΤΡΙΗ».

Στην περίοδο των Ελληνιστικών χρόνων ο Απόλλων Ιητρός, συνεχίζεται να λατρεύεται στην Ίστρια, καθώς και οι : Αθηνά, ο Ελικώνιος Ποσειδώνας, , Ταύριος, Δήμητρα, Ερμής ο Αγοραίος, ο Ηρακλής, ο Ασκληπιός, οι Διόσκουροι κ.ά.
Χτίστηκε επίσης ένα νέο τείχος στην πόλη, ένα γυμνάσιο και θέατρο. Την εποχή αυτή έγινε σημαντικός προμηθευτής σιτηρών της Ελλάδας αν και το κυρίαρχο στοιχείο της αποικίας ήταν το εμπόριο.

Η αρχαία Ελληνική πόλη Ἲστρος - των σημερινών Ρουμανικών παραλίων- κατάφερε να επιζήσει μετά από αλλεπάλληλες λεηλασίες και καταστροφές 14 αιώνες ήτοι από τον 7ο αιώνα π.Χ. έως τον 7ο αιώνα μ.Χ.
Σε μουσείο που χτίστηκε το 1982 στην περιοχή, φυλάσσονται όλα τα ευρήματα που ήρθαν στο φως από την αρχαία πόλη.
του Γιώργου Εχέδωρου
Μικρές Εκδόσεις Γιῶργος Ἐχέδωρος

Το είδαμε εδώ

Σε θερμοκοιτίδα “αναστήθηκε”....

ο θεός Διόνυσος!!

Οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν να φροντίζουν πρόωρα νεογνά σε περιβάλλον θερμοκοιτίδας.
Όταν γεννήθηκε ο μικρός θεός, ήταν ένα πρόωρο οκταμηνίτικο λιποβαρές νεογνό, που χρειαζόταν ιδιαίτερες φροντίδες και μία θερμοκοιτίδα. Και η θερμοκοιτίδα βρέθηκε αμέσως. Ο Ερμής, ο πρώτος μεταφορέας νεογνών, μετέφερε στον μικρό Διόνυσο στο.... όρος Νύσσα, όπου τον παρέδωσε στις Υάδες, τις νύμφες της γλυκιάς, θερμής υγρασίας, οι οποίες τον τοποθέτησαν σε μία σπηλιά που είχε όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια θερμοκοιτίδα (φίλτρο αέρα, διπλό τοίχωμα και παροχή προστασίας από ρεύματα αέρα).
Οι αρχαίοι Έλληνες φαίνεται ότι είχαν εξαιρετικές γνώσεις σχετικά με τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών σε περιβάλλον θερμοκοιτίδας, όπως προκύπτει από περιγραφές αρχαίων συγγραφέων.
Η μυθολογική περιγραφή της θερμοκοιτίδας από αρχαίους συγγραφείς, παραδόξως φαίνεται να τηρεί τις σημερινές προδιαγραφές, αφού η σπηλιά στην οποία τοποθετήθηκε ο Διόνυσος διέθετε στην είσοδό της ένα είδος φίλτρου για τον αέρα, το οποίο δημιουργούν τα πεύκα που φύτεψαν οι Υάδες, ένα είδος διπλού τοιχώματος, που αναπτυσσόταν ανάμεσα στην οροφή και τα κλαδιά ενός παρθένου αμπελιού, και προστασία του μικρού θεού από τα ρεύματα αέρα με κάλυψη με ένα πυκνόφυλλο κισσό. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλιζόταν η συντήρηση ενός περιβάλλοντος γλυκού, ζεστού και ελαφρά υγρού, δηλαδή ενός θερμικώς ουδέτερου περιβάλλοντας.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε αναρτημένη ανακοίνωση με θέμα τη «Μυθολογική περιγραφή της θερμοκοιτίδας» που παρουσιάζουν γιατροί του Περιφερειακού Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», σε συνεργασία με ιδιώτες συναδέλφους τους από τα Χανιά, στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής, το οποίο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.
Σε αυτή τη θερμοκοιτίδα, με τον αυλό του Πάνα να τον νανουρίζει και με τη φροντίδα των Υάδων, των Μαινάδων, των Σατύρων και των Σειληνών, έμεινε ο μικρός θεός ως ότου αποκτήσει το κανονικό του βάρος και μεγαλώσει.
Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί κατά πόσο όλα αυτά τα μυθικά γεγονότα στηρίχτηκαν σε πρακτικές της εποχής ή αποτελούν συλλήψεις κάπου τολμηρού μυαλού. Πάντως, είναι εξαιρετικά αξιοπερίεργο τόσες γνώσεις σχετικά με τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών να μην ξεκινούν από συγκεκριμένες εμπειρίες και πρακτικές.
ΑΠΕ

Το είδαμε εδώ

Ελληνίδα η καλύτερη....

νέα ερευνήτρια για το 2011

Νέες, θετικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας προκύπτουν από έρευνα Eλληνίδας επιστήμονα, σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή προθεραπείας με συγκεκριμένο φάρμακο στους πάσχοντες, επιτρέπει στα κύτταρα του μυελού των οστών να δράσουν θεραπευτικά στην αυτοάνοση νόσο.
Η ερευνήτρια, διδάκτωρ του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,.... Αναστασία Παπαδοπούλου, για την εργασία της αυτή, απέσπασε την διεθνή διάκριση της καλύτερης νέας ερευνήτριας για το 2011, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 17ου ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Διεθνούς Εταιρείας Κυτταρικής Θεραπείας, που έγινε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το Μάϊο.
Η θεραπευτική δράση των κυττάρων του μυελού των οστών στην ρευματοειδή αρθρίτιδα, αποτελούσε για την παγκόσμια ιατρική κοινότητα μία θεραπευτική μέθοδο, υπό αμφισβήτηση, αλλά ταυτόχρονα και έναν τομέα με έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον, καθώς τα κύτταρα αυτά είναι πολυδύναμα και ασκούν ισχυρή ανοσορυθμιστική δράση. Παρ’ όλα αυτά, η απευθείας χρήση των κυττάρων του μυελού των οστών σε φλεγμονώδες περιβάλλον, όπως αυτό που δημιουργεί η ρευματοειδής αρθρίτιδα, δεν φαινόταν να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα.
Η ερευνήτρια του ΑΠΘ, ανακάλυψε ότι η στρατηγική της προθεραπείας σε ασθενή με το φάρμακο bortezomib, μειώνει σημαντικά τη φλεγμονή που δημιουργεί η αυτοάνοση νόσος και έτσι δημιουργεί ένα επιτρεπτικό πλαίσιο, ώστε τα κύτταρα που χορηγούνται να δράσουν θεραπευτικά και να βελτιώσουν σημαντικά την αρθρίτιδα.
Η εργασία της Αναστασίας Παπαδοπούλου εκπονήθηκε στο πλαίσιο διεπιστημονικής συνεργασίας του τμήματος Βιολογίας με το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», υπό τη συνεπίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας, Μηνά Γιάγκου, και την αιματολόγο Ευαγγελία Γιαννάκη της αιματολογικής κλινικής του «Παπανικολάου».
Η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί και σε κλινική εφαρμογή – καθώς οι μέχρι στιγμής έρευνες έγιναν σε ζωικά πειραματικά μοντέλα προσομοίωσης – ωστόσο, ήδη αντιμετώπισε προβλήματα στην εξέλιξή της στη χώρα μας, παρά την παγκόσμια αναγνώριση για την σημαντική προσφορά της. Συγκεκριμένα, η ερευνητική πρόταση που υποβλήθηκε στο πρόγραμμα «Θαλής» (για διεπιστημονική – διαπανεπιστημιακή έρευνα) «δεν αξιολογήθηκε θετικά».

Το είδαμε εδώ

ΔΥΟ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΕΣ ΗΛΙΟΙ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ή ΟΠΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
(βίντεο)

Μεταβαίνοντας στο σάιτ του δημιουργού αυτού του βίντεο, μπορεί να εντοπίσετε ενδείξεις κρυπτογνωστικισμού. Παρ' όλο που προσωπικά δεν πρόσκειμαι στους γνωστικούς, δεν απορρίπτω θεωρίες που μπορεί να προέρχονται από αυτούς, όταν τις αντιλαμβάνομαι ως σωστές. Η συλλογιστική που παρουσιάζεται εδώ, μου κάνει σωστή (τουλάχιστον μέχρι να μου προβληθεί κάτι σωστότερο) γι' αυτό και ανέβασα αυτό το βίντεο, και όχι για να προωθήσω το χρήστη και.... τις γενικότερες πεποιθήσεις του. (όποιες κι αν είναι αυτές). Η αναφορά μου στο σάιτ του ήταν υποχρεωτική, εφ'όσον μου το ζήτησε για να μου δώσει την άδεια να ανεβάσω το βίντεό του.
Αυτά ήθελα να τα ξεκαθαρίσω και να τα καταστήσω σαφή σε όποιον χρήστη δει το βίντεο, και δει και αυτήν την περιγραφή.
href="http://www.ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?p=154270#p154270">http://www.ideografhmata.gr


ΔΥΟ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΕΣ ΗΛΙΟΙ


vasoula2908asteria

Το είδαμε εδώ

Ελληνικός αρχαίος θησαυρός....

έκανε φτερά στη Λιβύη

Μία από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία της αρχαιολογίας.
Ενα ριφιφί οργανωμένο εκ των έσω, που αποκαλύπτεται με καθυστέρηση αρκετών μηνών. Επτά χιλιάδες επτακόσια χρυσά και ασημένια νομίσματα - μερικά εκ των οποίων χρονολογούνται στο 570 π.Χ. -, κοσμήματα, βραχιόλια,.... περιδέραια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και χρυσά περιβραχιόνια, 50 χάλκινα ειδώλια, γυάλινα και ελεφαντοστέινα αντικείμενα:
Ενας ολόκληρος θησαυρός έκανε φτερά από το υπόγειο της Εθνικής Εμπορικής Τράπεζας της Λιβύης, στη Βεγγάζη, καθώς οι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι τις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των αντιπάλων του κατάφεραν να τρυπήσουν την τσιμεντένια οροφή και να φτάσουν στο θησαυροφυλάκιο. Παραβίασαν τις ατσάλινες θυρίδες και τις κόκκινες κέρινες σφραγίδες που κρατούσαν κλειστά τα ξύλινα κιβώτια και έφυγαν με τις αρχαιότητες, ενώ άφησαν πίσω τους ανέγγιχτα αντικείμενα δευτερευούσης αξίας.
Ολα συνέβησαν λίγο μετά την απόπειρα πυρπόλησης της τράπεζας. Η επίθεση τότε είχε θεωρηθεί αποτέλεσμα των μαχών ανάμεσα σε κυβερνητικούς και αντικεταθεστωτικούς. Οταν όμως διαπιστώθηκε η κλοπή, τα δύο γεγονότα συνδυάστηκαν και η επίθεση στην τράπεζα αποδείχτηκε διόλου τυχαία.
«Πρέπει η δουλειά να έγινε από μέσα», λέει στους «Sunday Times» ο Λίβυος αρχαιολόγος που διδάσκει στο King's College, στο Λονδίνο, Χάφεντ Ουάλντα. Φαίνεται πως οι ληστές γνώριζαν την αξία του θησαυρού καθώς μόνο ένα αρχαίο νόμισμα από την Καρθαγένη πωλήθηκε προ ημερών στο Παρίσι προς 325.820 ευρώ.

Ο θησαυρός είχε εντοπιστεί μεταξύ 1917-1922 στον ναό της Αρτέμιδος στην αρχαία Ελληνική αποικία της Κυρήνης και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μεταφέρθηκε στη Ρώμη για να επαναπατριστεί το 1961 και να ασφαλιστεί στο θησαυροφυλάκιο.
Την εποχή που πραγματοποιήθηκε η κλοπή - τον Μάιο - η Βεγγάζη βρισκόταν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών. Μόλις έγινε αντιληπτή από τον νέο Λίβυο υπουργό Αρχαιοτήτων Φαντέλ Αλί Μοχάμεντ και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο σήμανε συναγερμός και ζητήθηκε η βοήθεια της UNESCO, καθώς φοβήθηκαν την αρνητική δημοσιότητα. Ωστόσο ουδείς μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια πότε οι αρμόδιοι αντιλήφθηκαν ότι οι πολύτιμες αρχαιότητες είχαν κάνει φτερά. Αλλοι κάνουν λόγο για τον Ιούλιο και άλλοι για τον Σεπτέμβριο.
Ανάστατος ο αρχαιολογικός κόσμος εκπέμπει SOS. «Είναι πολύ μεγάλη απώλεια για την αρχαιολογία σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η συλλογή δεν έχει μελετηθεί πλήρως», επισημαίνει η Σερενέλα Ενζολι, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νάπολι και ειδική στις αρχαιότητες της Λιβύης. Είναι εκείνη που κατάφερε να εντοπίσει και τη μοναδική δημοσιευμένη φωτογραφία τεσσάρων μόνο εκ των νομισμάτων που χρονολογούνται από το 570 π.Χ. έως το 375 π.Χ. (ορισμένα χρονολογούνται και στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου) στην Επιστημονική Επιθεώρηση «Italia Numismatica» το 1958.
Παρ' όλη την κινητοποίηση πάντως φαίνεται πως ο θησαυρός έχει πάρει ήδη τον δρόμο προς τις αγορές, καθώς αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει χρυσά νομίσματα στις αγορές της Βεγγάζης και Αιγυπτιακή εφημερίδα κάνει λόγο για αγρότη που προσπάθησε να εισαγάγει λαθραία από τη Λιβύη, μέσω του λιμανιού της Αλεξάνδρειας, 503 χρυσά νομίσματα και ένα χρυσό ειδώλιο.

Το είδαμε εδώ

ΚΑΡΥΔΙ

Σκληρό, αλλά πολύτιμο

Έχουν γεύση που χωράει παντού - σε σαλάτες, γλυκά, επιδόρπια -, αλλά στέκεται άνετα και μόνη της, χάρη στην υψηλή διατροφική αξία που τη συνοδεύει. Τα καρύδια έχουν αγαπηθεί τα τελευταία χρόνια και από τους ειδικούς, ως τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα (μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό) και βιταμίνες, όπως Β6 και Ε -γνωρίζατε ότι μία χούφτα καρύδια έχει τόση βιταμίνη Ε όση μισό φλιτζάνι.... ελαιόλαδο;
Στον κατάλογο των πλεονεκτημάτων προστίθεται η αντιοξειδωτική δράση τους, καθώς τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές στερόλες και περιέχουν υψηλές ποσότητες μονοακόρεστων, και πολυακόρεστων ω-3 (ωφελούν τα οστά, ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες) και ω-6 λιπαρών οξέων.
Οι λάτρεις των ξηρών καρπών οφείλουν βεβαίως να δείξουν αυτοσυγκράτηση: 30 γρ. καρύδια δίνουν περίπου 200 θερμίδες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρέπει κανείς να υπερβαίνει σε κατανάλωση τις 1-2 μερίδες ημερησίως (30-60 γρ.).
Κοιμηθείτε σαν πουλάκι
Η μελατονίνη που υπάρχει στα καρύδια φαίνεται να αυξάνει τις συγκεντρώσεις της ορμόνης αυτής στο αίμα, χαρίζοντας ποιοτικά καλύτερο ύπνο.
Πέτρα στη χολή; Καρύδια!
Είναι κοινό μυστικό ότι η κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε μαγνήσιο, όπως τα καρύδια, προστατεύει από τις πέτρες στη χολή. Έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι («American Journal of Epidemiology») έδειξε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν 5 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα τέτοιες τροφές παρουσίαζαν περίπου 30% μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν χολολιθίαση. Αντίστοιχη έρευνα, ως προς τις γυναίκες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο χολοκυστεκτομής.
Ασπίδα για τις αρτηρίες και την καρδιά
Έχετε απολαύσει ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας ζωικού λίπους; Η κατανάλωση καρυδιών φαίνεται να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στις αρτηρίες (από τις βραχυπρόθεσμες βλάβες του ζωικού λίπους), σε σχέση με το ελαιόλαδο_ σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of the American College of Cardiology».
Επιπλέον, η αργινίνη που περιέχουν αυξάνει την παραγωγή νιτρικού οξέος, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ευκαμψίας των αρτηριών, μειώνοντας την πιθανότητα παρουσίασης θρόμβων. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του κινδύνου εγκεφαλικών επεισοδίων και εμφράγματος του μυοκαρδίου.
Κατά του καρκίνου
Tα καρύδια περιέχουν την ουσία IPP, που φαίνεται να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου. Η ουσία αυτή καταστέλλει τη δράση ενός ενζύμου που εμπλέκεται στη δημιουργία καρκίνων (π.χ. των πνευμόνων και των ωοθηκών), ενώ έχει τη διπλή ιδιότητα να καταστρέφει τους όγκους και να ενισχύει τη δράση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας, που χρησιμοποιούνται εναντίον αυτών των μορφών καρκίνου. Σε αντίθεση μάλιστα με τα εν λόγω φάρμακα, η ουσία IPP δεν είναι τοξική.
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Φυλάσσετέ τα σε μέρος ξηρό και δροσερό. Ακόμη καλύτερα διατηρείτε τα σε αεροστεγή δοχεία στο ψυγείο.
Το καβούρντισμα ή η προσθήκη αλατιού μειώνει την ευεργετική τους δράση.
Τα λιπαρά τους πρέπει να αντικαθιστούν τα λιπαρά ζωικής προέλευσης, διαφορετικά επιβαρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες.

Το είδαμε εδώ

Γελάνε οι Ελβετοί με τον Ε.Βενιζέλο....

και τις φορολογήσεις των καταθέσεων

Καμία περίπτωση δεν υπάρχει, ούτε να δοθούν στοιχεία λογαριασμών Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, ούτε να φορολογηθούν βέβαια αυτές οι καταθέσεις, ούτε να υπάρξει κάποια διερεύνησή τους από ελληνικής πλευράς. Γελάνε οι Ελβετοί με όσα ανακοίνωσε ο Ε.Βενιζέλος σήμερα περί δήθεν άρσης του τραπεζικού απορρήτου για τους Έλληνες καταθέτες της.... Ελβετίας.
Στέλεχος μεγάλης Ελβετικής τράπεζας με τον οποίο επικοινώνησε το defencenet.gr τόνισε σχετικά
"Αυτά (σ.σ.: ή παροχή στοιχείων για καταθέτες) γίνονται μόνο κατά περίπτωση και μόνο αν προσκομιστούν αποδείξεις ότι έχουν τελεστεί εγκληματικές πράξεις ή πρόκειται να τελεστούν εγκληματικές πράξεις. Μόνο τότε οι Ελβετικές τράπεζες δίνουν στοιχεία για τους ιδιώτες καταθέτες τους.
Σε ότι αφορά την φορολογηση των καταθέσεων δεν ξέρουμε τι θέλει να πει το Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
Με την Βρετανία και την Γερμανία υπέγράφησαν συμφωνίες για τις μελλοντικές επενδύσεις που μπορούν να γίνουν μέσω αυτών των καταθέσεων. Πρώτη φορά ακούμε ότι κάποιος θέλει να φορολογήσει τους αλλοδαπούς καταθέτες των Ελβετικών τραπεζών και μάλιστα με φόρο 30%. Οπωσδήποτε αυτό είναι πρωτότυπο" κατέληξε σαρκαστικά ο συνομιλητής μας.
Η πραγματική αιτία των όσων δηλώθηκαν και διαρρέουν σήμερα είναι απλά και μόνο η προσπάθεια να ανασχεθεί η εξαγωγή χρήματος που τις τελευταίες 45 ημέρες έφτασε τα 9,5 δισ. ευρώ. Φοβίζουν τους ιδιώτες καταθέτες. Και βέβαια κάνουν πως δεν ξέρουν ότι "τα μεγάλα ψάρια" καταθέτουν μόνο ως off-shore εταιρείες...
Πόσα λεφτά έχουν βγει στην Ελβετία; Κανείς δεν ξέρει. Οι πιο ψύχραιμοι Ελβετοί τραπεζίτες μιλάνε για 15-20 δισ. Ελλήνων ιδιωτών καταθετών. Αλλά κανείς δεν ξέρει πόσα είναι Ελλήνων και έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς υπεράκτιων εταιρειών...

Το είδαμε εδώ

Ροδιακό Τουρνουά Πετοσφαίρας Κορασίδων:

1η θέση για Κλεάνθη, 2η θέση για Τελχινίδα
(βίντεο)

Στο τουρνουά που διοργάνωσε η ΤΕ ΕΟΠΕ Δωδεκανήσου πήραν μέρος οι ομάδες των σωματείων Γ.Σ. Διαγόρας, Α.Σ. Ήλιος, Α.Ε.Σ. Κλεάνθης και Ρ.Σ.Φ.Π. Τελχινίς.
Αποτελέσματα:....
Ημιτελικοί:
Κλεάνθης - Ήλιος 2-0 σετ (25-08, 25-12)
Διαγόρας – Τελχινίς 1-2 σετ (20-25, 25-22, 06-15)

Το βίντεο από τον τελικό του τουρνουά:

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ (ΚΛΕΑΝΘΗΣ - ΤΕΛΧΙΝΙΣ)


rsfpTelchinis

Μικρός τελικός (3η – 4η θέση)
Διαγόρας – Ήλιος 2-0 σετ (25-13, 25-18)
Τελικός (1η – 2η θέση)
Κλεάνθης – Τελχινίς 2-0 σετ (25-13, 25-13)

Ρ.Σ.Φ.Π. Τελχινίς



Το είδαμε εδώ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ποιοι μας κυβερνούν και....

η αληθινή πατρίδα τους.
(βίντεο)

Η επαναστατική ομιλία μιας εκπαιδευτικού στην Κάλυμνο.
Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε από το ιστολόγιο «Το Γρέκι» για την απομαγνητοφώνησι της συγκλονιστικής ομιλίας που εκφώνησε στην Κάλυμνο μια άγνωστή μας συνάδελφος, ονόματι Νίνα Γεωργιάδου, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απεργιακής διορθωμένο από εμάς κείμενο) και το βίντεο, για να θαυμάσουμε και το αγωνιστικό ήθος που εκπέμπει η γενναία αυτή φωνή της.... εκπροσώπου της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
Η Ομιλία:
"Απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου, υπάλληλοι των τοκογλύφων, ξεπουλητάδες, αγοραίοι πολιτικάντηδες, δοσίλογοι, μεταποιητές ιδεών, ελπίδων και αγώνων, κηφήνες, πλασιέ λεσχών, οίκων και άλλων συναφών επεξεργαστηρίων δουλείας, κουτοπόνηροι ψευδείς μεγαλοσυνδικαλισταράδες, καλοταϊσμένοι μεσάζοντες, μπουκωμένοι μικροδιανοητές, μισθωμένοι δημοσιογραφούντες, ντοπαρισμένοι μισθοφόροι, παλαμακιστές οπαδοί με το αζημίωτο, θρασίμια κουκουλοφόροι, κρανοφόροι σαδομαζοχιστές, μια μπασταρδη γενιά φιδιού, εθνικοί σκουπιδιαραίοι, όπως τους ονόμαζε ο Ντίκενς.
Αυτοί μας κυβερνούν, αυτοί ξεπουλάνε τον τόπο, αυτοί ορίζουν σήμερα την εξαθλίωση των ανθρώπων του μόχθου, αυτοί τσακίζουν τα φτερά και τις ελπίδες των νέων ανθρώπων, αυτοί επιβάλλουν τη βαθιά θλίψη των απόμαχων της δουλειάς. Δική τους πατρίδα τα φουαγιέ της Ντόιτσεμπανκ, τα πεζοδρόμια της Γουόλ Στρητ, ο προθάλαμος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, η αίθουσα αναμονής της Γκόλντμαν Ζακς, οι διάδρομοι του Οίκου Μούντις, τα στούντιο των καναλιών, τα ακριβά φαγάδικα, οι εξώστες του Μεγάρου Μουσικής και, παρεμπιπτόντως, ο καφενές του παλατιού του Όθωνα, που στην κάλπικη δημοκρατία τους, τον βάφτισαν Κοινοβούλιο. Ακόμα κι αυτά υποθήκευσαν, στο όνομα ενός χρέους που απο το 1990 έχει αποπληρωθεί μιάμισι φορά, η χώρα μας ξεπουλήθηκε, το μνημόνιο, η δανειακή σύμβαση, το μεσοπρόθεσμο και η συμφωνία της 21ης Ιουλίου αποτελούν, ντροπιαστικά σύμφωνα παράδοσης της χώρας. Οι εργαζόμενοι γίναμε πειραματόζωα εξαθλίωσης των εργασιακών σχέσεων, ισοπέδωσης του κόστους της δουλειάς μας, θύματα μιας φορομπηχτικής υστερίας και σάκοι του μποξ για τον κατασταλτικό μηχανισμό. Με απλά λόγια, φτώχεια ξύλο και απόγνωση.
Απ' όλα αυτά κρατήστε την καταγγελία των δασκάλων στο 7ο διαμέρισμα Αττικής: Οι μικροί μαθητές λιποθυμούν στο σχολείο απ' την πείνα, γιατί ο πατέρας απολύθηκε, η μάνα είναι άνεργη και το ψυγείο άδειο. Ένα παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κι ο γιατρός διέγνωσε -με όση ντροπή μπορεί να διαθέτει σήμερα ένας άνθρωπος- υποσιτισμό. Την ίδια στιγμή που το λίπος γουργουρίζει ακόμα και στη φωνή του αντιπροέδρου και του ειδικού επί των οικονομικών.
Όμως εμείς, τα εκατομμύρια των εργαζόμενων, των άνεργων, των παιδιών, των απόμαχων της δουλειάς, δεν είμαστε υπήκοοι της Τρόικας, ούτε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα. Δεν οφείλουμε καμιά νομιμοφροσύνη σε ανδρείκελα και δοσίλογους, δεν οφείλουμε καμιά νομιμοφροσύνη σ' αυτούς που βουτάνε το υστέρημα του συνταξιούχου κι αφήνουν το φοροφυγά να πλουτίζει. Πατρίδα μας δεν είναι οι εντολές των τοκογλύφων, πατρίδα μας είναι ο τόπος μας και τα παιδιά μας, το ψωμί τους, η ελπίδα τους και το δικαίωμά τους να ονειρεύονται.
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ,
ΕΜΠΡΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !!"

Β! ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

alfavitagr

Το είδαμε εδώ

Για κάθε Ελληνική λέξη, 5 σεντς!!

Για κάθε Ελληνική λέξη που χρησιμοποιεί
κάθε Ευρωπαίος να δίνει 5 σεντς!!

Προτεινε Γερμανιδα ιστορικος!!

Ένα βήμα παρακάτω έχει προχωρήσει η Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας Λεονόρα Ζέελινγκ. Αντιδρώντας στα υποτιμητικά δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου για τη χώρα μας, η Πανεπιστημιακός ζητεί την επιβολή ενός ιδιότυπου πολιτιστικού φόρου για τη δημοσιονομική διάσωση.... της Ελλάδας.
«Για κάθε Ελληνική λέξη που χρησιμοποιεί κάθε Ευρωπαίος να δίνει 5 σεντς για την Ελλάδα. Μόλις ο Γερμανός πει Ιdee, μόλις ο Γάλλος προφέρει idee, μόλις ο 'Αγγλος ξεστομίσει idea, να πιστώνονται αυτόματα 5 σεντ στον Ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις ψυχή και ψυχανάλυση, δημοκρατία και πολιτική, μουσείο, Ευρώπη, ευρώ και πάει λέγοντας», σημειώνει η συγγραφέας στο βιβλίο της, που μόλις μεταφράστηκε στα Ελληνικά από την Αλφα Εκδοτική και το Ελληνοβρετανικό Κολέγιο.
«Αποφάσισα να γράψω το βιβλίο αυτό κατ' αρχάς γιατί ήθελα να δείξω όλα όσα χρωστάμε στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι μπορούμε να μιλάμε σήμερα για οικονομία και ευημερία οφείλεται στην Αρχαία Ελληνική Επιστήμη. Πιστεύω ότι όλες οι χώρες που χρησιμοποιούν Ελληνικής έμπνευσης "εργαλεία" θα πρέπει να πληρώσουν», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» η Λεονόρα Ζέελινγκ.
«Επίσης, η αγάπη μου για τη σύγχρονη, μοντέρνα Ελλάδα: τον απλό τρόπο ζωής, την ειλικρίνεια, την αγάπη για την ελευθερία, όλες τις ιδιότητες των σύγχρονων Ελλήνων, τις οποίες πρέπει να θαυμάζει κανείς. Και τρίτον, επειδή θεωρώ άδικη και αποκρουστική τη δυσφήμηση της Ελλάδας και των πολιτών της από την πλειονότητα των Γερμανών δημοσιογράφων.
Η Ελλάδα δεν έχει δισεκατομμύρια χρέος προς την Ε.Ε., αλλά η Ε.Ε. και ο κόσμος έχουν τεράστια χρέη προς την Ελλάδα», καταλήγει η κ. Ζέειλινγκ.
stoxos.gr

Το είδαμε εδώ

ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΟ ΑΤΙΑ....

ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΗΛ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ (video)

Αυτό το πράγμα έχει εντοπίσει και κινηματογραφηθή σε πολλά μέρη. Μοιάζει η επιφάνεια του σκάφους να είναι ζωντανή ή κάτι τέτοιο. Kαι το μικρότερο περιφέρεται γύρο από το μεγάλο. Σαν μητέρα με παιδί. Κανείς δεν αναφέρει όμως ότι είναι δύο σκάφη πυραμιδικά συνδεδεμένα με τις βάσεις τους κάνοντας ένα διαμάντι. Μερικά άλλα videos δείχνουν μόνο το ένα βασικό.... σκάφος με την κορυφή προς τα κάτω Ποτέ με το σχήμα διαμαντιού. Μήπως κάποιος έχει καμμια ιδέα από που μπορεί να είναι αυτά τα παιδιά;;; Sirius Β. Ίσως. Ενδιαφέρον στα σίγουρα!

Pyramid UFO Super Intending Hebei Luannan Power Plant,
China 2011-09-09


UfoScandinavia


Το είδαμε εδώ

ΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ
(βίντεο)

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΡΩΣΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ STEREO ΤΗΣ NASA ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠ' ΕΞΩ... ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΔΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ.
Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ. ΔΗΛΑΔΗ "ΘΕΩ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΡΕΧΩ ΓΡΗΓΟΡΑ (ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΑΦΗ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ.... ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΑ 2,5 ΕΚ. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ). ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ;;; (ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΟΙ). ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...
O SITCHIN ΣΤΟΝ 4ο ΤΟΜΟ ΤΟΥ "ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΓΗΣ" ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ , ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΟΥΝΑΚΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΔΩ ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΗΞΕΙ. ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ.

ΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ (ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΕΝΟ)


thpapadopoulos

Το είδαμε εδώ

ΑΛΟΗ

Η πρώτη φυτεία στην Ελλάδα

Το θαυματουργό φυτό της Αλόη με τις απίστευτες θεραπευτικές του ιδιότητες καλλιεργείται από τον κο Χρονάκη Ηλία σε μια έκταση πάνω από 130 στρέμματα στην νότια πλευρά της Κρήτης στην περιοχή Τσούτσουρας(!!!). Ο Ηλίας Χρονάκης καλλιεργεί την Aloe Vera από το 1995 και έχει τη μοναδική οργανωμένη φυτεία στην Ελλάδα.
Οι αρετές της Αλόη έχουν καταγραφεί.... από πολλούς μεγάλους πολιτισμούς, από εκείνους της Περσίας και της Αιγύπτου στη Μέση Ανατολή, σε εκείνους της Ελλάδας και της Ιταλίας στην Ευρώπη, σε εκείνους της Ινδίας και της Αφρικανικής Ηπείρου.
Ο George Ebers πρώτος ανακάλυψε το 1862 , σ' έναν αιγυπτιακό πάπυρο του 1500π.Χ. ότι στην αρχαιότητα οι Έλληνες και Ρωμαίοι παθολόγοι την χρησιμοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ως ιατρικό βότανο.
Οι ερευνητές έχουν βρει επίσης ότι και στους αρχαίους Κινέζικους και Ινδικούς πολιτισμούς χρησιμοποίησαν Αλόη Βέρα. .Η πιο τεκμηριωμένη χρήση Αλόης προέρχεται από τους αρχαίους Αιγυπτίους και χρησιμοποιήθηκε από το Βασιλιά Σολόμωντα, ο οποίος την είχε εκτιμήσει ιδιαίτερα.
Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το νησί Socotra προκειμένου να βρει Αλόη για τον στρατό του κατά τη διάρκεια των θρυλικών ταξιδιών του στην Ανατολή, μεταξύ των πολλών θαυμάτων που καταγράφηκαν από τον Marco Polo ήταν και οι περιγραφές των πολλών εφαρμογών της Αλόη Βέρα. Σε πολλές από τις θεραπείες των Ατζέκων, είναι γνωστό ότι η Αλόη ήταν ο αποτελεσματικός παράγοντας
Πηγή: AΠE
Είναι απόλυτα λογικά όταν κάποιος έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με την Αλόη και ενημερώνεται για τις θεραπευτικές και θαυματουργές της ιδιότητες να είναι επιφυλακτικός όχι μόνο γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι με την Αλόη αλλά επιπλέον επειδή φαντάζει κυριολεκτικά απίστευτο αυτό το ταπεινό φυτό να κάνει καλό σε περισσότερες από 100 διαφορετικές ασθένειες πολλές από τις οποίες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους!
όπως περιγράφεται στο βιβλίο του γνωστού γυναικολόγου, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Δ.Σ του ιατρικού συλλόγου Αθηνών και Δ/ντή του τμήματος Ιατρικής του εμβρύου του νοσοκομείου ΙΑΣΩ κου Γιώργου Αλεξανδράκη : «ΑΛΟΗ Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ» :
Το θαυματουργό αυτό φυτό με της απίστευτες θεραπευτικές του ιδιότητες καλλιεργείτε από τον κο Χρονάκη σε μια έκταση πάνω από 130 στρέμματα στην νότια πλευρά της Κρήτης στην περιοχή Τσούτσουρας.
Καλλιεργούμε την Aloe Vera από το 1995

Το είδαμε εδώ

ΚΟΡΩΝΑ Ή ΓΡΑΜΜΑΤΑ;;;

Το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα

Με βάρος πάνω από ένα τόνο και αξία μεγαλύτερη των 40 εκατ. ευρώ
Η Αυστραλία παρουσίασε το πιο μεγάλο χρυσό νόμισμα στον κόσμο με βάρος πάνω από ένα τόνο και αξία μεγαλύτερη από 40 εκατομμύρια ευρώ. Στη μια όψη εικονίζεται ένα καγκουρό και στην άλλη το προφίλ της βασίλισσας Ελισάβετ Β', αρχηγού του.... Αυστραλιανού κράτους.
Το νόμισμα αποκαλύφθηκε από το Νομισματοκοπείο του Περθ την παραμονή της έναρξης της συνόδου κορυφής των χωρών της Κοινοπολιτείας, η οποία θα διεξαχθεί εκεί.
Το νόμισμα αποτελείται από χρυσό καθαρότητας 99,9%, έχει πλάτος 80 εκατοστά και πάχος 12 εκατοστά.
Ζυγίζει 1.012 κιλά και η κατασκευή του απαίτησε 18 μήνες, δήλωσε ο διευθυντής του Νομισματοκοπείου, ο Εντ Χαρμπούζ, διαβεβαιώνοντας πως είναι το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα που υπάρχει στον κόσμο.
Η αξία του υπολογίζεται σε 53,5 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (40,4 εκατομμύρια ευρώ).
Το νόμισμα προορίζεται για να εκτεθεί δημοσίως, όμως μπορεί θαυμάσια να γίνει αποδεκτό ως μέσο πληρωμής, πρόσθεσε το Νομισματοκοπείο του Περθ, οργανισμός που εξαρτάται από την Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας.




Το είδαμε εδώ

Η Αρχαία Μακεδονία στο Λούβρο

Με τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο
ΕΤ3 (Βίντεο)

Η περίφημη έκθεση για την Αρχαία Μακεδονία, μετά από προετοιμασία επτά ετών, γίνεται πραγματικότητα στο ομορφότερο μουσείο του κόσμου.
Μπαίνοντας στην έκθεση το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς είναι το ψηφιδωτό με το λιοντάρι και τους πολεμιστές που βρέθηκε στην Πέλλα, κάτω από τον τίτλο «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου-η αρχαία Μακεδονία».
Πλάκες από τάφους, μικρο-αντικείμενα της καθημερινής ζωής αλλά και η καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από περίτεχνα κοσμήματα, στεφάνια και πόρπες παρουσιάζεται στην έκθεση με τρόπο εντυπωσιακό, και τα.... αντικείμενα βρίσκονται μέσα σε προθήκες-βιτρίνες.
Οι επισκέπτες συνωστίζονται υπομονετικά για να δούνε προσεκτικά κάθε ένα από τα μικρά αγαλματίδια, τους αμφορείς.
Τα δωμάτια παρουσιάζουν χρονολογικά την τεράστια επιρροή του μεγάλου αυτού άνδρα και το πλαίσιο μέσα στο οποίο γιγαντώθηκε η φήμη και η δύναμη του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξιστόρηση των αρχαιολογικών αποστολών και ανακαλύψεων από τις αρχές του 18ου αιώνα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70 με εκτενής αναφορές στον μεγάλο μας αρχαιολόγο Μανώλη Ανδρόνικο.
Τα περισσότερα εκθέματα της έκθεσης είναι από το Μακεδονικό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, χωρίς βέβαια να λείπουν και πολλά από το ίδιο το Λούβρο (αρχαιότητες που πάντα θα ελπίζουμε ότι κάποτε θα επιστραφούν στην Ελλάδα).
Το τελευταίο κομμάτι της έκθεσης με τίτλο «Ο θρύλος του Αλέξανδρου» περιγράφει πως οι σύγχρονοι του Αλέξανδρου, βοήθησαν στο να γιγαντώσουν τον μύθο του μεγάλου αυτού άνδρα, αλλά και πως αργότερα Ρωμαίοι λογοτέχνες κατέγραψαν την ιστορία του στρατηλάτη, βοηθώντας την να αποτυπώσει έντονα το σημάδι της στην Ιστορία για πάντα.
Πολλές προσωπικότητες από τον κόσμο της αρχαιολογίας, των τεχνών και της πολιτικής εκφράζουν τη συγκίνησή τους για την ευτυχή εξέλιξη μέσα στη δύσκολη συγκυρία.
Διάρκεια έκθεσης 13 Οκτωβρίου 2011 ~ 16 Ιανουαρίου 2012

Με τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο ΕΤ3 ~ Great Alexander Louvre Museum


KRASOPATIR

Το είδαμε εδώ

ΕΠ' ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ

~ Αψεγάδιαστοι! ~
(Βίντεο)


Στην Κίνα. Αυτή είναι παρέλαση!
Με αφορμή τα 60 χρόνια κομμουνιστικού καθεστώτος.Δείτε τη παρέλαση τμημάτων σε 3 βίντεο καθώς και την προετοιμασία της.
Θα μείνετε άφωνοι....

China - Hell March - the largest army in the world - FULL

madboyfull

Chinese Military Parade 2009

sparlay

China 60th Anniversary Parade - Women's Army

frenchprojectstokes

Και συγκρίνετε τώρα τα παραπάνω με τα δικά μας:

Greek army reservists clash with protesters during parade - Thessaloniki, Greece

teacherdude

Το είδαμε εδώ

Υπερβορεία

Ο Χαμένος Πολιτισμός

Στον μακρινό Βορρά, ανάμεσα στις παγωμένες εκτάσεις του Βόρειου Πόλου ο θρύλος μιλά για έναν αρχαίο και σχεδόν ξεχασμένο πολιτισμό. Με μυθική υπόσταση, Ο Υπερβόρειος πολιτισμός λέγεται πως άνθισε στον Βορειότερο τομέα της Γης σε μιά εποχή κατά την οποία οι περιοχές εκείνες ήταν κατοικήσιμες.
Σύμφωνα με συγκεκριμένα.... εσωτερικά συστήματα και πνευματικές παραδόσεις, η Υπερβορεία ήταν η απαρχή του όποιου πολιτισμού. Ο Οίκος Του πρώτου ανθρώπου. Μερικές θεωρίες αναφέρουν πως η Υπερβορεία ήταν ο ίδιος ο Κήπος της Εδέμ, το σημείο όπου οι Γήινες και οι Ουράνιες σφαίρες ύπαρξης ανταμώνουν…
Η Μαντάμ Μπλαβάτσκι, ιδρύτρια της Θεοσοφικής Κοινότητας έλεγε πως «η δεύτερη φυλή» κατοίκησε την Υπερβορεία, πριν από τις μετέπειτα φυλές της Λεμούρια και της Ατλαντίδας. Ο Ρώσος παραψυχολόγος Alexandre Dugin λέει πως η Υπερβορεία ήταν το σπίτι των «Solar People» των ανθρώπων του Ήλιου και την συνέδεε με την περιοχή όπου τώρα βρίσκεται η Ρωσία. Όπως εξηγεί ο Dugin, οι «Άνθρωποι του Ήλιου» είναι δημιουργικοί ενεργητικοί και πνευματικοί. Είναι το αντίθετο απο τους «Lunar People», τους ανθρώπους του Φεγγαριού, ενός ψυχό-πνευματικού είδους ανθρώπων που είναι υλιστές και πολέμιοι της αλλαγής.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τον δικό τους μύθο για την Υπερβορεία, την Γη του Αέναου Ήλιου πέρα από τον «Βόρειο Άνεμο». Ο Εκαταίος αναφέρει πως τούτος ο Ιερός τόπος των Υπερβορείων, που δημιουργήθηκε σύμφωνα με το «σχέδιο των Σφαιρών» βρίσκεται πέρα από την γη των Κελτών, σε ένα νησί του Ωκεανού. Και σύμφωνα με αναφορές, ο Ναός του Θεού Απόλλωνα στους Δελφούς ιδρύθηκε από κάτοικους της Υπερβορείας.
Μία συνήθεια που μπορεί να αποδωθεί στους Υπερβόρειους είναι η φορεσία που ήταν διακοσμημένη με ένα άστρο.. Οι φιγούρες του Ήλιου,του φεγγαριού και τα άστρα ήταν διακοσμημένες με χρυσό ή γαλάζιο μετάξι. Τέτοιου είδους φορεσιές έιχαν οι Βασιλείς της Αρχαίας Ρώμης και ο Ιούλιος Καίσαρας, καθώς και ο Ρωμαίοι Αυτοκράτορες.
Η καταρρεύση της Υπερβορείας
Μία από τις δημοφιλέστερες θεωρίες για την κατάρρευση της Υπερβορείας είναι η φυσική καταστροφή του άξονα της γής. Σύμφωνα με την θεωρία, η παραβίαση του Θεικού Νόμου από τον άνθρωπο προκάλεσε μετάλλαξη στην μεταφυσική ισορροπία,απόρροια της οποίας ήταν η καταστροφή της Γήινης σφάιρας. Ο Julius Evola, Ιταλός Αποκρυφιστής εξηγεί πως σε εκείνο το σημείο έκλεισε ο πρώτος κύκλος της Ιστορίας,και ξεκίνησε ο δεύτερος, ο Ατλάντιος.
Η αναβίωση της Υπερβορείας

Ο Μύθος της Υπερβορείας αναβίωσε κατά την διάρκεια του 18ου και 19ου Αιώνα με μία σειρά από βιβλία που αναφέρονταν στην ιδέα πως ο πρώτος πολιτισμός εμφανίστηκε όχι στην Μέση ανατολή, μα κάπου αλλού.
Η δημοφιλής θεωρία ήταν πως οι Ευρωπαίοι ήταν ανώτεροι και ευφυέστεροι των ανθρώπων της Μέσης Ανατολής. Για αυτό, λογικά ο πολιτισμός δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Μέση Ανατολή.
Οι Γάλλοι ήταν πεπεισμένοι πως η «Εδεμ» βρισκόταν σε κάποιο ανώτερο επίπεδο. Οι Γερμανοί παρομοίως, οι οποίοι έψαχναν για την Aufklarung πίστευαν πως είχαν ιστορία στην μεσόγειο και τις περιοχές της Μέσης Ανατολής. Με τις νέες πηγές γνώσης από την Αρχαία Αίγυπτο,την Χαλδαία, την Κίνα και την Ινδία, οι ερευνητές βρίσκονταν σε επικίνδυνα μονοπάτια προσπαθώντας να ανακαλύψουν τις καταβολές του Ανθρώπου.
Ο πνευματικός Πόλος
Κατά την αναζήτηση της «φυσικής» τοποθεσίας της Υπερβορείας, οι περισσότεροι συγγραφείς διέγραψαν την πιθανότητα πως η μυθολογία υπηρετούσε έναν ιδιαίτερα συμβολικό και πνευματικό σκοπό. Όμως αν η αλήθεια πίσω από τον μύθο της Υπερβορείας ήταν εσωτερικός και όχι εξωτερικός όπως πολλόι πιστεύουν ακόμη και σήμερα;
Πολλές παραδόσεις μιλούν για ένα υπέρτατο πνευματικό κέντρο, ή «πνευματική Χώρα». Αυτή η πνευματική χώρα δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο της Γης, αλλά υπάρχει σε αρχέγονη μορφή, αναπόσπαστη από κατακλυσμούς και γήινες καταστροφές. Αυτή η χώρα, που συμβολίζεται ως πολική, συμβολικά παρουσιάζεται πάντα ως ο «Άξονας του Κόσμου» – και στις περισσότερες περιπτώσεις αναφέρεται ως «Ιερό Βουνό»
Ο Rene Guenon στο βιβλίο του The Lord of the World αναφέρει:
«Σχεδόν κάθε παράδοση έχει κάποιο όνομα για αυτό το βουνό, όπως το ινδικό Meru, το Περσικό Alborj.. Υπάρχει επίσης το Αραβικό βουνό Qaf και ο Ελληνικός Όλυμπος, ο οποίος έχει με πολλούς τρόπους την ίδια σημαντικότητα.
Αυτές είναι οι συνθέσεις μιας περιοχής που , σαν τον παράδεισο, δεν είναι πιά διαθέσιμη στην κοινή ανθρωπότητα, και που δεν μπορεί να πληγεί από κατακλυσμούς που αναστατώνουν τον ανθρώπινο κόσμο και σηματοδοτούν το τέλος μιας κυκλικής περιόδου. Αυτή η περιοχή είναι η αυθεντική «Υπέρτατη Χώρα» που σύμφωνα με κείμενα βρισκόταν αρχικά στον Βόρειο πόλο.
Έστω και αν άλλαζε η τοποθεσία της σύμφωνα με τις διαφορετικές φάσεις της Ανθρώπινης ιστορίας, πάντα παραμένει πολική σε μία συμβολική έννοια και αυτό διότι αντιπροσωπεύει τον άξονα γύρω από τον οποίο κινούνται τα πάντα.
Τα βεδικά αρχεία αναφέρουν πως αυτή η «Υπέρτατη χώρα» είναι γνωστή ως Paradesha, επίσης γνωστή ως «η Καρδιά του Κόσμου». Είναι ο κόσμος από τον οποίο Οι χαλδαίοι δημιούργησαν τον Παράδεισο των Δυτικών. Υπάρχει επίσης και ένα άλλο όνομα για την Paradesha. Είναι το Tula, που προέρχεται από την Ελληνική Θούλη. Η Tula αντιπροσώπευε την αρχέγονη μορφή από την οποία ανέβλυζε η πνευματική δύναμη. Είναι γνωστό πως η Μεξικάνικη Tula χρωστά την ύπαρξή της στους Τολτέκους που ήρθαν όπως λέγεται από την Aztlan, την «γή που βρίσκεται στο μέσο του Νερού»,που προφανώς αναφέρεται στην Ατλαντίδα.
Από την άλλη, η Ατλάντια Tula, πρέπει να διαχωριστεί απο την Υπερβόρεια Tula που αντιπροσωπεύει το πρώτο και υπέρτατο κέντρο
Σε αυτή την περίπτωση – η Tula – αντιπροσωπεύει ένα κέντρο πνευματικής ανάτασης και δεν προσωμοιώνεται σε κάποια γεωγραφική τοποθεσία. Ο ατλάντιος κύκλος σύμφωνα με τον guenon που διαδέχεται τον Υπερβόρειο, σχετίζεται με την Tula. Η Ατλάντια Tula είναι η εικόνα της αρχέγονης κατάστασης που βρίσκεται σε πολική τοποθεσία
Στην Βουδιστική παράδοση η λέξη ‘Chakravarti’ κυριολεκτικά σημαίνει: «εκείνος που κάνει τον τροχό να γυρίζει» εκείνος που βρίσκεται στο κέντρο όλων των πραγμάτων και κατευθύνει ολόκληρη την κίνηση χωρίς ο ίδιος να συμμετέχει.
Το γύρισμα του κόσμου, του Πόλου και του άξονα συνδυάζονται και σχηματίζουν έναν τροχό στην Κέλτικη,Χαλδαική και Ινδική παράδοση. Τέτοιας σημασίας είναι και το σύμβολο της Σβάστιγκας, που είναι κυριολεκτικά και το «Σημάδι του Πόλου»
Η αναζήτηση της Υπερβορείας είναι η ίδια η αναζήτηση της Πνευματικής Φώτισης. Το Βουνό, το Νησί, Ο ακίνητος βράχος που βρίσκεται στον Πόλο περιέχει την συμβολική αναπαράσταση της αναζήτησής μας για την Υπέρτατη πραγματικότητα!

Ε-ΡΟΔΙΟΣ: Να μην ξεχνάμε ότι η Λητώ, η μητέρα του Θεού Απόλλωνα, καταγώταν από την Υπερβορεία. Ο δε Απόλλωνας αναχωρούσε κάθε χειμώνα με το άρμα του για την πατρίδα της μητέρας του, την Υπερβορεία, και επέστρεφε με κύκνους την άνοιξη. Γιατί το νόμισμα του ενός Ευρώ στην Φινλανδία, έχει κύκνους στην μία πλευρά του;;; Γιατί οι κάτοικοι του Υπέρ-Βορρά έστελλαν δώρα στον Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς;;; Τον ταύτιζαν με τον τοπικό τους ήρωα "Βάϊνεμόϊνεν", ο οποίος έχει την ίδια ιστορία γέννησης με τον δικό μας Απόλλωνα, σύμφωνα με την περιγραφή που αναφέρεται στην Φιλανδική "Καλλεβάλα" (επικό μυθιστορικό έπος) ;;;
Σημειώσεις
1. Arktos, The Polar Myth in Science, Symbolism and Nazi Survival by Joscelyn Godwin,
p. 16.
2. Quoted in Arktos, The Polar Myth in Science, Symbolism and Nazi Survival, p. 58-9,
original source Revolt Against the Modern World by Julius Evola, 1951.
3. The Lord of the World by Rene Guenon, p. 50.
4. Ibid, p. 56
5. Arktos, The Polar Myth in Science, Symbolism and Nazi Survival by Joscelyn Godwin,

Το είδαμε εδώ

Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

12,5 δισ. ευρώ σε χρυσό, ασήμι και χαλκό ...

Μεγάλες ποσότητες από χρυσό, ασήμι, χαλκό και άλλα μέταλλα κρύβονται στις τρεις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που επιδιώκει να εκμισθώσει το Ελληνικό Δημόσιο μέσα από διεθνείς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς. Ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, καθώς η συνολική αξία των αποθεμάτων μπορεί να φτάνει.... ακόμη και τα 12,5 δισ. ευρώ!
Στη δημόσια διαβούλευση που «τρέχει» σε σχέση με τους διαγωνισμούς, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέχει ενδιαφέροντα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των υπό εκμίσθωση δημόσιων μεταλλευτικών χώρων και κάνει εντυπωσιακές εκτιμήσεις για την αξία των περιεχομένων μετάλλων.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει ότι η αξία των βεβαιωμένων αποθεμάτων ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ, ενώ σε 10 δισ. ευρώ υπολογίζει την αξία των δυναμικών αποθεμάτων (εκείνων δηλαδή που εκτιμάται ότι υπάρχουν με βάση τα υφιστάμενα γεωλογικά και κοιτασματολογικά δεδομένα). Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που μεταλλευτικές επιχειρήσεις αρχίζουν ήδη να «ψάχνουν» το θέμα, παρ’ ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί καν η δημόσια διαβούλευση για την προκήρυξη των τριών διαγωνισμών.
ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΓΜΕ
«Εξ όσων γνωρίζω ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εταιρείες» δηλώνει ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, που μίλησε στην «Espresso της Κυριακής» για τη νέα προσπάθεια αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας. Οπως εξηγεί ο ίδιος, ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις του μεταλλευτικού κλάδου επικοινώνησαν ήδη με το ΙΓΜΕ και ζήτησαν περαιτέρω ενημέρωση από τη βιβλιοθήκη του, καθώς σε αυτήν υπάρχουν καταχωρισμένες οι εκθέσεις από τις έρευνες που διεξήγαγε το Ινστιτούτο στις εν λόγω περιοχές κατά τη δεκαετία του ’80. «Είναι τρεις περιοοχές που έχουν ενδιαφέρον.
Είχαν ερευνηθεί στο παρελθόν από το ΙΓΜΕ και γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει πρωτογενής πληροφόρηση. Και πήρε πραγματικά την αξιέπαινη πρωτοβουλία ο υφυπουργός κ. Μανιάτης να προχωρήσει με αυτούς τους χώρους όπου ήδη το Δημόσιο έχει επενδύσει μέσω του ΙΓΜΕ» λέει ο κ. Παπαβασιλείου, προσθέτοντας ότι οι χώροι αυτοί είναι μόνον η αρχή και ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος διευκρινίζει ότι τα 2,5 δισ. ευρώ των βεβαιωμένων αποθεμάτων και τα 10 δισ. των δυναμικών αποθεμάτων αφορούν την ακαθάριστη αξία των περιεχομένων μετάλλων, δηλαδή χωρίς να συνυπολογιστεί το κόστος εξόρυξης και κατεργασίας. Η καθαρή αξία των εν λόγω μετάλλων, συνεχίζει το υπουργείο, ανέρχεται περίπου στο 60%-65% των παραπάνω εκτιμήσεων και «σε κάθε περίπτωση αυτό ισχύει μόνο για καθετοποιημένη μεταλλευτική-μεταλλουργική δραστηριότητα».
ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιο ακριβώς θα είναι το όφελος του ελληνικού Δημοσίου από την εκμετάλλευση των τριών μεταλλευτικών χώρων μέσω των διαγωνισμών που προκηρύσσονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος. «Εξαρτάται από το τι επενδύσεις θα γίνουν» απαντά ο κ. Παπαβασιλείου. Οπως υποστηρίζει, το ΙΓΜΕ έχει κάνει μια πρώτη έρευνα, αλλά από κει και πέρα ο επενδυτής πρέπει να κάνει μια έρευνα συστηματική, ώστε να βεβαιώσει τα δυνητικά αποθέματα και στη συνέχεια να αποφασίσει τι επιπλέον επενδύσεις θα κάνει, αν θα ανοίξει μεταλλείο, τι είδους θα είναι αυτό κ.λπ.

«Ενα είναι σίγουρο. Το Δημόσιο θα έχει σημαντικά οφέλη» υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ επισημαίνοντας ότι πέρα από τη φορολόγηση με 45% επί των κερδών που επιβάλλεται στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, το κράτος θα εισπράττει και δικαιώματα με ποσοστό επί του τζίρου (royalties), καθώς πρόκειται για δημόσιους και όχι για ιδιωτικούς μεταλλευτικούς χώρους.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
«Να γίνει δημοψήφισμα στις τοπικές κοινωνίες»
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που συνήθως εκδηλώνονται στις τοπικές κοινωνίες όταν τίθεται θέμα έναρξης μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, ο κ. Παπαβασιλείου προτείνει τη λύση του… δημοψηφίσματος: «Καλό θα ήταν κάποια στιγμή η τοπική κοινωνία να μιλήσει με ένα δημοψήφισμα ελεύθερο, αφού ακουστούν όλα τα επιχειρήματα από όλες τις πλευρές, και να δούμε τι θα βγάλει» λέει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη του οι κάτοικοι των περιοχών θα ήθελαν τέτοιες επενδύσεις γιατί «είναι όλες περιοχές φτωχές, με τρομακτικά προβλήματα ανεργίας και οικονομικής υπανάπτυξης».
Τι κρύβουν οι τρεις δημόσιοι μεταλλευτικοί χώροι
1: ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ-ΣΚΡΑ. Ο πρώτος δημόσιος μεταλλευτικός χώρος βρίσκεται στην περιοχή Πολύκαστρου-Σκρα του νομού Κιλκίς. Τα βέβαια αποθέματα ανέρχονται σε 4.700.000 τόνους μεταλλεύματος που περιέχουν 113.000 τόνους μολύβδου, 172.000 τόνους ψευδαργύρου και 80 τόνους αργύρου, ενώ τα δυναμικά αποθέματα υπολογίζονται σε 12.000.000 τόνους με περιεκτικότητα 7,5% σε ψευδάργυρο και μόλυβδο. Η αξία των περιεχομένων μετάλλων στα βέβαια αποθέματα αγγίζει το 1 δισ. ευρώ, ενώ στα δυναμικά τα 2,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαβασιλείου, τη δεκαετία του ’80 το ΙΓΜΕ είχε κάνει μεγάλη έρευνα και οικονομική προμελέτη για τον εν λόγω χώρο αλλά οι χαμηλές τιμές των μετάλλων δεν επέτρεπαν τότε την αξιοποίησή του: «Με τις τότε συνθήκες δεν θα υπήρχαν μεταλλευτικές επιχειρήσεις πρόθυμες να επενδύσουν. Τώρα οι τιμές έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί, και φαίνεται το πράγμα να έχει ενδιαφέρον». Ο ίδιος προσθέτει ότι σε τέτοιου τύπου κοιτάσματα συναντώνται σπάνια στρατηγικά μέταλλα, όπως το ίνδιο και το γερμάνιο, που επίσης αξίζει να διερευνηθούν.
2: ΒΑΘΗΣ-ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥΜεγάλο κοίτασμα χρυσού και χαλκού αλλά με σχετικά μικρές περιεκτικότητες έχει εντοπιστεί στην μεταλλευτικό χώρο Βάθης-Γερακαρίου, που βρίσκεται επίσης στον νομό Κιλκίς. Τα βεβαιωμένα αποθέματα ανέρχονται σε 28.000.000 τόνους μεταλλεύματος με 0,4% χαλκό και 0,9 γραμμάρια/τόνο χρυσό, αλλά τα δυναμικά αποθέματα φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερα και υπολογίζονται σε 180.000.000 τόνους με ανάλογες περιεκτικότητες. Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η αξία των περιεχομένων μετάλλων στα βεβαιωμένα αποθέματα ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ και στα δυναμικά σε 7 δισ. Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαβασιλείου επισημαίνει ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει πλέον την εκμετάλλευση κοιτασμάτων με τέτοιες περιεκτικότητες, που πριν από είκοσι και τριάντα χρόνια ήταν οικονομικά ασύμφορη: «Το να πάρεις ένα γραμμάριο τον τόνο χρυσό σήμερα θεωρείται καλό κοίτασμα αλλά τότε (σ.σ.: τη δεκαετία του ’80) δεν θεωρούταν. Αυτό έχει δώσει νέα προοπτική στο κοίτασμα και με τις σημερινές τιμές του χαλκού και του χρυσού μιλάμε για ένα κοίτασμα ακαθάριστης αξίας των μετάλλων κάπου 1,5 δισ. ευρώ, ενώ είναι πολύ μεγαλύτερη η αξία των εν δυνάμει αποθεμάτων».
3: ΚΑΛΛΥΝΤΗΡΙΟΥ Ο μεταλλευτικός χώρος που έχει ερευνηθεί λιγότερο είναι εκείνος της περιοχής Καλλυντηρίου, στον νομό Ροδόπης. Εκεί το υπουργείο κάνει λόγο μόνο για δυναμικά αποθέματα αντιμονίου, αργύρου και χρυσού, συνολικής αξίας περίπου 0,5 δισ. ευρώ. «Είναι μια περιοχή που θέλει πολύ ψάξιμο. Ο επενδυτής που θα πάει εκεί, θα πρέπει να ξοδέψει πραγματικά αρκετά χρήματα για να κάνει μια πιο συστηματική έρευνα, όμως αξίζει τον κόπο» σχολιάζει ο κ. Παπαβασιλείου.

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΝΤΟΚΕΡΑΣΙΑΣ
Πρόσθετα αποθέματα μετάλλων αξίας 4 δισ. ευρώ φιλοδοξεί να εντοπίσει το ελληνικό Δημόσιο σε ένα άλλο κοίτασμα, αυτό της Ποντοκερασιάς, που βρίσκεται κοντά στον μεταλλευτικό χώρο Βάθης-Γερακαρίου. Οπως αναφέρει ο κ. Παπαβασιλείου, πρόκειται για ένα κοίτασμα παρόμοιο με εκείνο στις Σκουριές της Χαλκιδικής, που περιέχει κυρίως χρυσό, άργυρο και χαλκό, και ερευνάται σήμερα από το ΙΓΜΕ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
«Θεωρείται ίσως μία από τις καλύτερες περιοχές που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα και γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνει εκεί μια συστηματική έρευνα το ΙΓΜΕ, για να προσδιορίσει τα βασικά χαρακτηριστικά του κοιτάσματος προτού το δώσει η Πολιτεία σε εκμίσθωση» προσθέτει ο ίδιος.
ΣΤΑΘΗΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ
espresso

Το είδαμε εδώ