.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Από τα απόρρητα έγγραφα Wikileaks: Επικίνδυνοι Ισλαμικοί θύλακες στην καρδιά της Αθήνας

«Επίθεση κατά της διεθνούς κοινότητας» ήταν οι αποκαλύψεις του Wikileaks (οι όποιες αποκαλύψεις, γιατί μη φανταστείτε ότι θα ήταν δυνατόν να υπάρξουν ουσιαστικής σημασίας αποκαλύψεις.) για τα σκοτεινά σχέδια των Αμερικανοσιωνιστών σύμφωνα με την Χίλαρι Κλίντον. Ίσως μάλιστα στο μέλλον πληροφορηθούμε ότι η διαρροή ήταν και ελεγχόμενη και ίσως και σκόπιμη!

Οι ΗΠΑ, λοιπόν, λυπούνται βαθιά για την αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών και ιδιωτικών συνομιλιών, τόνισε τη Δευτέρα η υπουργός.... Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον που μίλησε για «επίθεση κατά της διεθνούς κοινότητας». Η δημοσίευση υπονομεύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να εργαστούν με άλλες χώρες, πρόσθεσε, ωστόσο εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στο ότι οι ΗΠΑ θα αντέξουν τη θύελλα από τις αποκαλύψεις.

Εις ότι αφορά την Ελλάδα τα απόρρητα έγγραφα του Wikileaks αναφέρονται στις σχέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή με τη Μόσχα σε ενεργειακό και στρατιωτικό επίπεδο. Στην διακίνηση ύποπτων φορτίων στη βόρεια Ελλάδα. Στην κλιμακούμενη εγκληματικότητα και την τρομοκρατία, ενώ τονίζεται ότι υπάρχουν επικίνδυνοι και ακραίοι Ισλαμικοί θύλακες στην καρδιά της Αθήνας.
hellraiser

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ:http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Η Ελληνική παιδεία των Δρυΐδων

Με τον όρο Δρυΐδες (Druids) αναφέρεται η ευγενής ιερατική τάξη των αρχαίων Κελτικών κοινωνιών, οι οποίες έζησαν στην Δυτική Ευρώπη, βόρεια και εντεύθεν των Άλπεων και αργότερα στα Βρετανικά Νησιά.
Τα έθιμα των Δρυΐδων αποτελούσαν τμήμα του πολιτισμού όλων των φυλετικών ομάδων που ονομάζονταν 'Κέλτοι' και 'Γαλάται' από τους Έλληνες και 'Celtae' and 'Galli' από τους Ρωμαίους, ονομασίες οι οποίες εξελίχθηκαν σήμερα σε 'Celtic' και 'Gaulish'. Οι Δρυΐδες πήραν το όνομα τους από την Βελανιδιά (Δρυς) και ήταν ιερείς και φιλόσοφοι ενώ νομοθετούσαν και απένεμαν δικαιοσύνη.

Η βελανιδιά.... υπήρξε επίσης το "ιερό" δέντρο των Ελληνικών βασιλικών οίκων της Μακεδονίας, πράγμα που είναι ιστορικά και αρχαιολογικά αποδεδειγμένο με το πλήθος ευρημάτων τα οποία βρέθηκαν στους βασιλικούς μακεδονικούς τάφους με τα περίφημα βασιλικά διαδήματα.

Δεν είναι ίσως τυχαίο που οι Δρυίδες πήραν το όνομα τους από το δέντρο δρυς, (βελανιδιά), μια που το δέντρο αυτό ήταν ιερό για τους Έλληνες από τα βάθη της αρχαιότητας. Ας μην ξεχνάμε την προφητική ιερή βελανιδιά στο μαντείο της Δωδώνης, το αρχαιότερο μαντείο στον κόσμο, το ιερό δέντρο της Γαίας και αργότερα του Δία.

Οι σημαντικότερες αναφορές στους Δρυΐδες περιγράφονται σε αρχαία έγγραφα, κυρίως της λατινικής γλώσσας. Τα σπουδαιότερα βιβλία, λόγω και του προσωπικού κύρους του συγγραφέως αλλά και της πρόσβασης του τελευταίου στη γνώση καθώς και στην ιδία αντίληψη των γεγονότων, είναι τα συγγράματα του Ιουλίου Καίσαρος που έχουν ως τίτλο "De Bello Gallico". Μία σειρά βιβλίων στα οποία γράφει για την γεωγραφία και την κοινωνία των Γαλατών ή Κελτών, ο ίδιος ο αυτοκράτωρ της Ρώμης. (Gaius Julius Caesar, 13 Ιουλίου 100 π.Χ. - 15 Μαρτίου 44 π.Χ.)

Οι δρυΐδες έχουν γίνει αρκετά γνωστοί στο ευρύ κοινό μέσα από το κόμικς Αστερίξ των Γκοσινί και Ουντερζό, στο οποίο ένας από τους κύριους χαρακτήρες είναι ο δρυΐδης Πανοραμίξ.

Το απόσπασμα κειμένου σε μορφή εικόνας προέρχεται από το βιβλίο "De Bello Gallico, Liber VI, εδαφιο XIII και XIV", του Ιουλίου Καίσαρα όταν αυτός ως στρατηγός της Ρώμης στην περιοχή της σημερινής Γαλλίας, περιέγραφε:

"Υπάρχουν σε όλη την Γαλατία δύο τάξεις προσώπων καθορισμένης σπουδαιότητας και τιμής. Σ΄αυτές τις τάξεις, η μία αποτελείται από τους Δρυΐδες, η άλλη από τους Ιππότες."

"Αναφέρεται ότι στα σχολεία των Δρυϊδών, διδασκεται από στήθους μεγάλος αριθμός στίχων. Γι΄ αυτό μερικοί μένουν για είκοσι χρόνια υπό εκπαίδευση (πειθαρχία). Και δεν θεωρούν πρέπον να καταγράψουν αυτές τις ομιλίες, αν και σχεδόν για όλες τις υποθέσεις και στις δημόσιες και μυστικές εκθέσεις αυτοί χρησιμοποιούν την Ελληνική γλώσσα (Ελληνικά Γράμματα)"

Στο ίδιο βιβλίο αναφέρει: "το βασικο σημείο της ιδεολογίας τους είναι ότι η ψυχή δεν πεθαίνει και ότι μετά το θάνατο περνάει από το ένα σώμα στο άλλο" (μεταμόρφωσις).

Αυτή η παρατήρηση του οδήγησε πολλούς αρχαίους συγγραφείς στο συμπέρασμα ότι οι Δρυϊδες ίσως είχαν επιρρεαστεί από τις διδασκαλίες του Πυθαγόρα. Ο Καίσαρας επίσης σημειώνει τη δρυϊδική έννοια του πνεύματος φύλακα της φυλής, την οποία μεταφράζει ως Dispater (Δισπατερ-> Δίας - Πατέρας).


Η Ελληνική καταγωγή των Δρυΐδων

Στο βιβλίο μυθιστορίας Lebor Gabála Érenn [Book of Invasions-Βιβλίο των Εισβολών] διαβάζουμε για τον Έλληνα Παρθολώνα ο οποίος ήρθε στην Ιρλανδία μετά τον κατακλυσμό. Λέγεται ότι ξεκίνησε από τη Μακεδονία ή Μέση Ελλάδα, με τη γυναίκα του, τους τρεις γιους του με τις γυναίκες τους και τρεις Δρυίδες, αδέλφια μεταξύ τους, τους Φίο, Αίολο και Φομόρη, (Fios, Eólas, Fochmarc), ονόματα που ετυμολογικά σημαίνουν, "Νόηση, Γνώση και Έρευνα". Κάτοχοι αυτής της σοφίας ήταν οι Δρυίδες, Έλληνες μύστες όπως συμπεραίνουμε από τα αρχαία κείμενα.

Στο ίδιο βιβλίο διαβάζουμε πως ο Παρθολών ήταν Έλληνας πρίγκηπας ο οποίος σκότωσε τους γονείς του ελπίζοντας να κληρονομήσει το βασίλειο. Το επεισόδιο αυτό του κοστίζει το ένα του μάτι και τον σημαδεύει με κακή τύχη. Ήταν παρόλα αυτά κύριος κάθε τέχνης. Απέκτησε συνολικά 7 γιους. Μετά από 30 χρόνια παραμονής στην Ιρλανδία πέθανε κοντά στην πόλη που σήμερα ονομάζεται Tallaght, όπου 120 χρόνια μετά οι απόγονοι του χάθηκαν από πανώλη.

Α. Σ. Περδικάρης
Δ. Η. Σπυρίδου



Αναφορές:
De Bello Gallico, Julius Caesar
Αυτοί είμαστε οι Έλληνες, Θεόδωρος Πετρόπουλος
Ιούλιος Καίσαρας, Wikipedia
encyclopedia.com
Kuno Meyer , ‘Partholón mac Sera’, Zeitschrift für celtische Philologie, 13 (1919), 141–2;
Anton G. van Hamel , ‘Partholón’, Revue Celtique, 50 (1933), 217–37;
Henry Morris , ‘The Partholon Legend’, Journal of the Royal Society of Antiquaries, 67 (1937), 57–71.
Christiane L. Joost-Gaugier, 'Measuring Heaven - Pythagoras and His Influence on Thought and Art in Antiquity and the Middle Ages', (2006) , 112-113

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.hellasontheweb.org

Η ΜΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΟΣ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΟΣ;;; ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΛΗΜΑΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΤΡΟΙΑ - ΜΥΚΗΝΕΣ - ΤΙΡΥΝΣ - ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ" ΤΟΥ 1990 ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΜΙΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ!!!
ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ.... ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ :Η «μούμια» του Αγαμέμνονα. Γιατί μας κρύβουν την αλήθεια;

Η έκπληξη ήταν τεράστια, όταν σηκώνοντας την γνωστή πλέον χρυσή προσωπίδα ανακάλυψαν ότι ο νεκρός ήταν ταριχευμένος δηλ. ήταν «μούμια». Αξίζει δε τον κόπο να παραθέσουμε το απόσπασμα, όπου ο ίδιος ο Σλήμαν αφηγείται το περιστατικό ανεύρεσης του νεκρού:

«Το στρογγυλό πρόσωπο με όλη του την σάρκα είχε διατηρηθεί θαυμάσια κάτω από την βαρειά χρυσή προσωπίδα. Δεν υπήρχε ούτε ίχνος από τα μαλλιά, αλλά τα δύο μάτια διακρίνονταν τέλεια, όπως και το στόμα, το οποίο λόγω του τεραστίου βάρους που είχε δεχθεί, ήταν διάπλατα ανοιχτό, αποκαλύπτοντας 32 όμορφα δόντια. Όλοι οι γιατροί που ήλθαν να δουν τον νεκρό συμπέρανα από τα δόντια ότι ο άνδρας αυτός πρέπει να είχε πεθάνει στην νεαρή ηλικία των 35 ετών. Η μύτη είχε τελείως εξαφανισθεί». Με σχόλιο του αργότερα σε ανακοίωσή του στον ελληνικό τύπο δηλώνει: «... ο νεκρός ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα που εδώ και πολύ καιρό είχε πλάσει η φαντασία μου για τον πανίσχυρο Αγαμέμνονα». Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα, ο κόσμος ενθουσιάζεται, «βρέθηκε ο νεκρός Αγαμέμνονας, ο θρυλικός βασιλιάς των Μυκηνών». Ένα κύμα ενθουσιασμού σαρώνει την Ελλάδα μπροστά στην τρομακτική ανακάλυψη, αλλά πολύ γρήγορα και ολόκληρο τον κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στις Μυκήνες για να δουν το θαύμα...ο Σλήμαν τηλεγραφεί στο Ναύπλιο ζητώντας ένα ζωγράφο [σημ: αγνώστων στοιχείων], για να γίνει πρώτα μια ελαιογραφία...και το πρότυπο της ξυλογραφίας που δημοσιεύθηκε στο λεύκωμα των Μυκηνών του Σλήμαν.

...Γιατί ποτέ εμείς δεν μάθαμε για την «μούμια» του Αγαμέμνονα;...

....στο όνομα του εθνικού συμφέροντος και του ιδίου προσδιορισμού που φέρει και το εν λόγω Μουσείο [Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών], να έλθει επιτέλους στο φως και να εκτεθεί η σορός του Μυκηναίου Άνακτα. Γιατί, ακόμα και αν δεν είναι ο Αγαμέμνονας, όπως ίσως λανθασμένα η ρομαντική φύση του Σλήμαν να τον ταύτισε, δεν παύει να είναι ο νεκρός, και μάλιστα ταριχευμένος, ενός μεγάλου προγόνου από τα βάθη της ιστορικής μας παραδόσεως, αφού το μέρος που ετάφη εθεωρήθη διπλά ιερό...

... και μετά από αυτή την δημοσίευση θα πρέπει να είναι πλέον πανελλήνια και παγκόσμια απαίτηση, εθνική προσταγή: Φέρτε στο Ελληνικό Φως του Ιερούς Νεκρούς των Ελλήνων, μην μας στερείτε επί τέλους την ιστορία μας!...η προστασία των αρχαιολογικών μας μνημείων και θησαυρών δεν μπορεί να επιβληθεί μόνο με νομικές διαδικασίες και φανταχτερούς τίτλους, τις περισσότερες φορές για το «θεαθῆναι», ούτε με νομικίστικους διαχωρισμούς των Ελλήνων πολιτών, αλλά θέλει λαϊκή συμμετοχή και βαθειά συνείδηση της ανάγκης προστασίας της κληρονομιάς που οι προπάτορές μας μας παρέδωσαν. Πόσο μάλλον θέλει αναγνώριση αυτών των ιδίων, όταν η μοίρα μας παίζει τέτοια παιχνίδια και παραδίδει τα σώματά τους στα χέρια μας μετά από 3500 τουλάχιστον χρόνια. Ας λατρεύσουμε λοιπόν τους νεκρούς μας και ας τους αποδώσουμε τις τιμές που τους αρμόζουν. Και θα το τονίσουμε κλείνοντας για άλλη μια φορά, για να γίνει ακόμη καλλίτερα κατανοητό: ας καταλάβουν καλά κάποιοι, προτού να είναι αργά γι’ αυτούς, ότι ο πολιτισμός μας και η εθνική μας κληρονομιά δεν είναι κτήμα κανενός, δεν υπάρχει αποκλειστικότητα κανενός πατρώνα -εξουσιαστή πάνω του, δεν είναι κτήμα κανενός «αρμοδίου» δικτατορίσκου.
Σεβαστείτε την ιστορία μας. (Πηγή: Ευάγγελος Μπεξής, αρχαιολόγος εκδότης Ιχώρ, Περιοδικό Ιχώρ, τεύχος 2

Υ/Γ:ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΙΧΩΡ.


dionisosb

Το κείμενο το βρήκαμε στα σχολια του visaltis.blogspot.com

Αρχαία Α.Τ.Ι.Α. και εξωγήινα σημάδια ανακαλύφθηκαν στην Κίνα

Οι εμφανίσεις των Α.Τ.Ι.Α στην Κίνα είναι ένα φαινόμενο... καθημερινό, όπως είναι ας πούμε η κυκλοφοριακή κίνηση κάθε ημέρα στο κέντρο της Αθήνας!
Δεκάδες είναι οι αναφορές που γίνονται καθημερινά σε ολόκληρη τη χώρα, σε μεγαλουπόλεις ή χωριά, την ημέρα ή τη νύχτα, που συνοδεύονται από οπτικοακουστικά ντοκουμέντα ή όχι.
Όπως για παράδειγμα πριν λίγες ημέρες, όταν.... το κέντρο ελέγχου ενός αεροσκάφους που πετούσε στον αέρα της Κίνας, κατέγραψε την κίνηση ενός Αγνώστης Ταυτότητας Ιπτάμενου Αντικειμένου που πετούσε με 22.000 μίλια/ώρα!
Πρόσφατα, όμως, μία σημαντική και παράξενη ανακάλυψη έχει αναστατώσει την επιστημονική και κοινή γνώμη στη χώρα και σιγά-σιγά ολόκληρο τον κόσμο!
Ένας επιστήμονας ανακοίνωσε ότι τα σημάδια που είναι χαραγμένα σε ένα βράχο μεταξύ των περιοχών Guanxi και Guangdong παρουσιάζουν έναν αρχαίο εξωγήινο αστροναύτη και το εξωγήινο σκάφος του!
Τα σημάδια αυτά πιστεύεται ότι έχουν ηλικία 3.000 χρόνων. Απεικονίζονται, επίσης, τεχνολογικά στοιχεία όπως οι κεραίες και η φόρμα του αστροναύτη.
Πολλοί Κινέζοι πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι επισκέπτονται τη χώρα τους εδώ και χιλιάδες χρόνια και ότι έθεσαν τα θεμέλια του Κινεζικού πολιτισμού τους!

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: http://mystikos-planitis.blogspot.com

NIGEL FARAGE : ΤΑ " ΧΩΝΕΙ ΑΓΡΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ

Nigel Farage: ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ;

NEA ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ NIGEL FARAGE ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Τα σχόλια περιττεύουν απο μένα. Το βήμα δικό σας...


vasoula2908

Ευχαριστώ τον Κώστα Σκανδάλη για το e-mail.

Ε-ΡΟΔΙΟΣ

Αιγύπτιος αρχαιολόγος παραδέχεται οι Πυραμίδες περιέχουν τεχνολογία UFO

Σε μια δήλωση σοκ, η επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Καΐρου του Τμήματος Αρχαιολογίας , η Δρ Άλα Σαχιήν (Dr Ala Shaheen) έχει πει ομιλώντας σε κοινό, ότι θα μπορούσε να υπάρχει αλήθεια στη θεωρία, ότι οι εξωγήινοι βοήθησαν τους Αρχαίους Αιγυπτίους να χτίσουν την αρχαιότερη από τις Πυραμίδες, την Πυραμίδα της Γκίζας.

Σε μιά περαιτέρω ερώτηση από τον Mάρεκ Νόβακ (MarekNovak),..... {ένας εκπρόσωπος από την Πολωνία} για το κατά πόσον οι πυραμίδες μπορεί να περιέχουν εξωγήινη τεχνολογία ή ακόμα και ένα UFO μέσα στην κατασκευή τους, η ΔρΣαχιήν, ήταν ασαφής και απάντησε ότι: «δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ή να το διαψεύσω αυτό, αλλά υπάρχει κάτι μέσα στην πυραμίδα το οποίο ..... "δεν είναι αυτού του κόσμου"».

PYRAMID UFO LANDING IN SPAIN
(Πυραμοειδές UFO, προσγειώνεται στην Ισπανία)


Allnewsweb
ΠΗΓΗ: http://www.allnewsweb.com/

Ε-ΡΟΔΙΟΣ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ομογενής επικεφαλής κόμματος στην Αυστραλία

Ο ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής Στηβ Γεωργανάς εξελέγη νέος πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας για την πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας.
Η εκλογή του, χωρίς αντίπαλο, έγινε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος της Πολιτείας.
Ο κ. Γεωργανάς δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο η ανάληψη της προεδρίας του κόμματος.
«Θα εργαστώ για την ενότητα της παράταξης, την πειθαρχία της και την υιοθέτηση προγραμμάτων που θα εναρμονίζονται με τις απαιτήσεις των καιρών» δεσμεύθηκε ο κ. Γεωργανάς.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Κυβέρνηση: "Προχωράμε άμεσα σε έρευνες για πετρέλαιο, αρχικά στο Ιόνιο"

"Υπάρχει αμεσότατη ανάγκη να προχωρήσουμε, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, στον εμπλουτισμό των ερευνητικών δεδομένων που υπάρχουν. Διότι τα στοιχεία είναι αρκετά αισιόδοξα ότι μπορούμε να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα". Τα παραπάνω δεν ειπώθηκαν ούτε σε εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, ούτε γράφτηκαν στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (και οι δύο είχαν δεχθεί σκληρή κριτική την περασμένη άνοξη όταν άνοιξαν τον φάκελο "Πετρέλαια στην Ελλάδα").

Ειπώθηκαν πριν λίγο στην Βουλή από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ταυτοχρόνως προανήγγειλλε την κατάθεση.... νομοσχεδίου, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το αργότερο, με το οποίο θα ιδρύεται Εθνικός Φορέας Έρευνας Υδρογονανθράκων. Υπολογίζεται ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχει δώσει τις πρώτες άδειες έρευνας και συνεκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Ο Φορέας θα προκηρύξει δημόσιους διαγωνισμούς ώστε να γίνουν έρευνες στη χώρα και στο βαθμό που αυτές αποδειχθούν θετικές στη συνέχεια θα προχωρήσει η αξιοποίηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων είτε πετρελαίου, είτε φυσικού αερίου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλου σχετικά με τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο Πέλαγος και αλλού, ο κ. Μανιάτης παρότι ξεκαθάρισε ότι δεν θα τοποθετηθεί για το που και πόσο πρέπει να προχωρήσουν οι έρευνες - καθώς πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο θέμα.

Ο ερωτών βουλευτής από την πλευρά του είπε πως η Ελλάδα βρίθει πετρελαίων σε τέτοιο βαθμό ώστε η αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου να αποσβέσει το δημόσιο χρέος της χώρας κι όμως ουδέποτε οι κυβερνήσεις διαχρονικά ασχολήθηκαν με το τόσο σοβαρό αυτό θέμα αν και τόνισε πως το ΥΠΕΚΑ έχει κάνει σημαντικά βήματα.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις του τεχνικού συνεργάτη των ΕΛΠΕ, Κωνοφάγου «Μεγάλες και σοβαρές εταιρίες της Αμερικής έχουν εκπονήσει μελέτες που δείχνουν ότι στο τρίγωνο Αιγύπτου-Κρήτης- Λιβύης έχουν εντοπιστεί 16 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου» ενώ ο ίδιος συμπληρώνει ότι "η Ελλάδα θα πρέπει να τακτοποιήσει την οικονομική της ζώνη (ΑΟΖ) όπως έκανε η Κύπρος που για τα επόμενα 100 χρόνια θα λύσει το πρόβλημά της".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συμπτώσεις: Σε Ελλάδα και Ιρλανδία τα μεγαλύτερα ανεξερεύνητα ενεργειακά πεδία της Ευρώπης.

Πόσο σύμπτωση μπορεί να είναι το γεγονός ότι οι δύο χώρες για τις οποίες υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι κρύβουν τα μεγαλύτερα μη αξιοποιημένα ενεργειακά κοιτάσματα στην Ευρώπη στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία, ξαφνικά τέθηκαν υπό καθεστώς διεθνούς οικονομικής κατοχής;
Το defencenet.gr αποκαλύπτει κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν: Η Ιρλανδία μία χώρα των 4,5 εκατ ανθρώπων έχει ένα τεράστιο χρέος που κινδυνεύει να τινάξει την οικονομία της χώρας στον αέρα αλλά την ίδια στιγμή και σε χρόνο ανύποπτο, (16 Ιουνίου 2010) ο υπουργός.... Επικρατείας της Ιρλανδίας Conor Lenihan ανακοίνωνε την ύπαρξη 10 δισ. βαρελιών πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα στα νερά της Ιρλανδίας.

Η κίνηση αυτή με τον τίτλο «2011 Atlantic Margin Licensing Round» θα ανοίξει για δύο χρόνια το δρόμο σε εταιρείες που επιθυμούν την διεξαγωγή ερευνών στα νερά της Ιρλανδίας όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχουν τα ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν στις περιοχές αυτές αντιστοιχούν σε 10 δισ. βαρέλια πετρελαίου (πετρέλαιο κσι φυσικό αέριο).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιρλανδικού υπουργείου Επικοινωνιών, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων «Yet, it is estimated that the area is likely to be rich in petroleum reserves. There are potential reserves of 10 billion barrels of oil equivalent (oil or gas) in the Irish Atlantic Margin».

Συμπληρώνοντας ο υπουργός δήλωσε ότι αναμένει αρκετές και αξιόλογες αιτήσεις για έρευνα όταν ο διαγωγνισμός αυτός λήξει στις 31 Μαίου του 2011. (Minister Lenihan said “I believe that offering Licensing Options, on the basis I have outlined, will attract an increased interest in exploration offshore Ireland and I look forward to the receipt of a good number of quality applications when the Round closes on the 31st of May of next year”). (http://www.dcenr.gov.ie/Natural/Petroleum+Affairs+Division/2011+Atlantic+Margin+Licensing+Round.htm)

Τώρα πώς γίνεται τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιρλανδία που από τα υπάρχοντα στοιχεία φαίνονται να έχουν τεράστιους ανεκμετάλλευτους ενεργειακούς πόρους να αντιμετωπίζουν είτε το φάσμα της χρεοκοπίας είτε του δανεισμού με την υποθήκευση των περιουσιακών τους στοιχείων ως κράτη είναι ένα καλό ερώτημα. Πάντως τυχαίο μάλλον δύσκολο φαίνεται να είναι.

Δείτε εδώ (http://www.defencenet.gr/defence/media/2011_Atlantic_Margin_Licensing_Round.pdf) χάρτη της Ιρλανδικής κυβέρνησης στον οποίο αποτυπώνονται οι θαλασσιες περιοχές στην Atlantic Margin προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιήσουν ερευνα για πιθανούς ενεργειακούς πόρους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δηλώσεις Τ.Π.Σιόπα για την έξοδο από την κρίση:¨"Σε 10-15 χρόνια και ...."

Όταν ο ίδιος ο Τομάσο Πάντοα Σιόπα, έμμισθος σύμβουλος του πρωθυπουργού, λέει ότι "Η Ελλάδα θα κάνει 10-15 χρόνια να ανακάμψει", όπως είπε σήμερα, τότε για ποια ελπίδα μπορεί να μιλάει ο προϊστάμενός του και ποιος από τους δύο λέει ψέματα; Ο Σιόπα που μιλάει για "10-15 χρόνια" ή ο Γ.Παπανδρέου που μιλάει για το "2013"; Ή ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου που λέει ότι "Η κρίση ολοκληρώνεται το 2011";

Ο ίδιος μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.... εκτίμησε ότι για να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση της Eλληνικής οικονομίας "θα απαιτηθούν 10-15 χρόνια, όσο διάστημα δηλαδή χρειάστηκε να ανακάμψει και η Γερμανική οικονομία".

Ο ίδιος αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης του Μνημονίου αναγνώρισε ότι έχουν συντελεστεί σημαντικά βήματα τα οποία έχουν βελτιώσει τη θέση της χώρας. Ωστόσο διέκρινε πέντε κινδύνους:

Το ενδεχόμενο κόπωσης τόσο της κυβερνητικής προσπάθειας όσο και της κοινωνίας, τη χαμηλότερη της συμφωνηθείσας ταχύτητα προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών, τη δυσκολία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για το άμεσο μέλλον, οι οποίες, όπως είπε, είναι πιο δύσκολες από τις αρχικές, την «ανυπομονησία» που επιδεικνύουν οι αγορές, το δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον, καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες βρίσκονται σε περίοδο ύφεσης.

Στο συνέδριο μίλησε ο Πίτερ Βάις, ο οποίος παρέστη αντί του προγραμματισμένου μέλους της τρόικας Σερβάς Ντερούζ. Όπως υποστήριξε, η καθυστέρηση που διαπιστώνεται στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών μεταξύ άλλων οφείλεται στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου, στις δημοτικές εκλογές αλλά και στο γεγονός ότι πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που είναι πιο δύσκολο να σχεδιαστούν, και για τις οποίες χρειάζεται να ξεπεραστούν ισχυρά συμφέροντα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ Α1 Ο ΚΟΛΟΜΠΑΝΙ,ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ Α1 Ο ΚΟΛΟΜΠΑΝΙ,ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟΣ!

Ο έμμισθος υπάλληλος του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ και τακτικός αρθρογράφος της κομματικής του εφημερίδας ΑΛΦΑ ΕΝΑ πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος (ΕΜΕ) κ. Κολομπανί ζητά περισσότερα τζαμιά στην Ελλάδα!

Στην.... δημοκρατική μας Ελλάδα εκτός των πολλών Ελληνικών Οργανώσεων, Ενώσεων κλπ, υπάρχει και μια Ένωση για τους Μετανάστες με την ονομασία Ένωση Μεταναστών Ελλάδος (ΕΜΕ).

Πρόεδρος της ως άνω Ενώσεως είναι κάποιος Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί και μέλος του ΔΣ κάποιος Σαΐντ Μοχάμεντ Τζαμίλ. Οι παραπάνω κύριοι, που υποθέτω εκπροσωπούν τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στη Χώρα μας και ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Στο θέμα ανέγερσης τζαμιού η πρόταση της ΕΜΕ συνίσταται στη δημιουργία 10 τουλάχιστον τζαμιών στην Ελληνική επικράτεια,
με βάση το διαφορετικό θρησκευτικό τους προσανατολισμό και δηλώνει πρόθυμη να συμβάλλει οικονομικά για την ανέγερσή τους, ώστε λόγω και της οικονομικής κρίσης να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις στην Ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Πρόεδρος της ΕΜΕ ο κ. Κολομπανί, ήταν (δεν ξέρω αν είναι ακόμη) έμμισθος υπάλληλος του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ και τακτικός αρθρογράφος της κομματικής του εφημερίδας ΑΛΦΑ ΕΝΑ μαζί με κάποια Ναταλί Κολομπανί, η οποία επιμελείτο την προτελευταία σελίδα με τα ΝΕΑ σε 3 ΓΛΩΣΣΕΣ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ,ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ SCREENSHOT ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΝΕ.Ο.Σ:

(κλικ στην εικόνα)

ΕΠΟΜΕΝΩΣ,Ο ΚΟΛΟΜΠΑΝΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ: ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ "ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΤΖΑΜΙΑ"!!!

ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΡΑ Ο...ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ,ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!


Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ Λαος, ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ;
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΖΑΜΙΑ!

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ "ARMYALERT"

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ:http://hellas-orthodoxy.blogspot.com

Αποκάλυψη για το "Μακεδονικό" από τα έγγραφα του Wikileaks

O KAΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ !!!

16 Σεπτεμβρίου 2009, 20 μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Ο Βοηθός ΥΠΕΞ Philip Gordon συναντάται στο Παρίσι με "policy makers" μεταξύ αυτών και ο Jean-David Levitt , αντιπρόσωπος του (...φίλου του Καραμανλή) Σαρκοζί.
Ο Levvit.... λέει τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Δείτε το απόρρητο έγγραφο, χωρίς κανένα σχόλιο από το taxalia.
Αγγλικά ξέρετε. Δείτε το (υπενθυμίζουμε ότι ο Leviit είναι έμπιστος του Σαρκοζί κι ο Σαρκοζί, φίλος του Καραμανλή, κι ότι είμαστε ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές του 2009):


Levitte (ο σύμβουλος του Σαρκοζί) expressed optimism (εξέφρασε την αισιοδοξία) that a new Greek government (ότι μια νέα Ελληνική κυβέρνηση - τότε κυβερνούσε ο Καραμανλής) would be "more solid" (θα ήταν πιό "σταθερή" ) and allow greater flexibility (και θα επέτρεπε περισσότερη ευελιξία - η τότε κυβέρνηση δηλαδή δεν ήταν "ευέλικτη") for progress in the Greek-Macedonian name dispute (για πρόοδο στην Ελληνοσκοπιανή διαμάχη). A/S Gordon agreed (συμφώνησε ο Αμερικανός με τον Γάλλο σύμβουλο) that either a more solid Conservative government (ότι είτε μια πιό σταθερή συντηρητική κυβέρνηση - όχι αυτή της ΝΔ που δεν ήταν σταθερή λόγω των 151 βουλευτών, αλλά άλλη συντηρητική, πιθανώς ..συμμαχία;) or a Socialist government (ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση) would be a stronge , more flexible partner in the negotiations (θα ήταν δυνατότερος και πιό ευέλικτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις). He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum (ο Αμερικανόςυφυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι αν η διεθνής κοινότητα μπορούσε να πείσει τα Σκόπια να απορρίψουν την ιδέα του δημοψηφίσματος) and get Greece to abandon the necessity of changing passports (και να κάνουν την Ελλάδα να απορρίψει την αναγκαιότητα να αλλάξουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών), then progress could be made (τότε θα μπορούσε να υπάρξει πρόοδος).

1.313 έγγραφα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, περιλαμβάνονται
στις αποκαλύψεις, 29 έγγραφα αναφέρονται στον Κ.Καραμανλή
Τόσο σύμμαχοι, οι σύμμαχοί μας Αμερικανοί!


Επιδίωκαν μια πιό ευέλικτη κυβέρνηση από αυτή του Καραμανλή, που δεν θα έβαζε βέτο στο να αλλάξουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών. Προφανώς οι Σκοπιανοί, συμφωνούσαν να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία π.χ., αλλά το όνομα της χώρας και η εθνικότητα στα διαβατήρια να μην αλλάξουν και να λένε Macedonia και Macedonian.
Ο Καραμανλής "κλωτσούσε" σε αυτό και οι Αμερικανοί, τον ...κλώτσησαν.
Ή μάλλον, ο Ελληνικός λαός, που κάνει πάντα ό,τι του υπαγορεύουν οι Αμερικανοί.

http://taxalia.blogspot.com/2010/11/wikileaks_9796.html


ΤO ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: http://peripatris.blogspot.com/

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ιστορικό ανεύρεσης του Σπηλαίου και του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων

Ο βοσκός της περιοχής Φίλιππος Χατζαρίδης (1892-1981), ο οποίος μαζί με τους συγχωριανούς του ήταν πρόσφυγας από τη Μ. Ασία ύστερα από την καταστροφή του 1922, υπήρξε το πρόσωπο κλειδί για την ανεύρεση του Σπηλαίου Πετραλώνων.

Ο "μπάρμπα" Φίλιππος, όπως τον αποκαλούσαν, είχε παρατηρήσει ότι ανάμεσα.... στους ασβεστολιθικούς βράχους υπάρχει στις πλαγιές του Κάλαυρου μία μικρή σχισμή, γεμάτη με πέτρες και χώμα, που παρουσιάζει τις εξής ιδιαιτερότητες: Τους χειμερινούς μήνες γύρω από το άνοιγμά της το χιόνι λιώνει νωρίτερα από τα άλλα σημεία του βουνού, και ότι ο αέρας από πάνω είναι πιο ζεστός. Τους καλοκαιρινούς αντίθετα μήνες στο ίδιο σημείο ο αέρας είναι δροσερός. Επιπλέον, από την ίδια σχισμή ακουγόταν να προέρχεται κατά διαστήματα ένας απαλός θόρυβος, σαν ανάσα.

Ο Φίλιππος υπέθετε ότι από κάτω περνούσαν υπόγεια νερά, τα οποία διατηρούσαν σταθερή τη θερμοκρασία του αέρα πάνω από τη σχισμή, δημιουργώντας επίσης το σαν φύσημα θόρυβο.

Για αρκετά χρόνια οι κάτοικοι του χωριού δεν έδιναν σημασία, παρόλο που, λόγω της έλλειψης υδάτινων πόρων στην περιοχή, ο εντοπισμός μιας πηγής θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος. Έτσι, ύστερα από πολλές παροτρύνσεις του Φ. Χατζαρίδη, την άνοιξη του 1959 έφθασε πάνω από τη σχισμή μία ομάδα Πετραλωνιτών, οι οποίοι έσκαψαν στο εσωτερικό της, αδειάζοντας το χώμα που περιείχε και είδαν ότι οδηγούσε σε ένα κατακόρυφο υπόγειο στενό πέρασμα.

Δύο ντόπιοι, ο Βασίλης Γιαννακόπουλος (1930-2008) και ο Χρήστος Σαρηγιαννίδης (1931-2001), με τη βοήθεια σχοινιών και τεχνητού φωτισμού κατέβηκαν σε ένα βάθος 7 - 10 μέτρων. Εκεί, προς μεγάλη τους έκπληξη, αντί για υπόγεια νερά, αντίκρισαν το
εσωτερικό ενός άγνωστου Σπηλαίου.

Τον ίδιο χρόνο, οι κάτοικοι του χωριού παρατήρησαν ότι το νοτιότερο τοίχωμα δεν ήταν σχηματισμένο από ασβεστόλιθο, αλλά από τσιμενταρισμένο χώμα (λατυποπαγές). Στη συνέχεια έσκαψαν ένα κατακόρυφο άνοιγμα πλάτους ενός περίπου μέτρου, δημιουργώντας έτσι την πρώτη τεχνητή είσοδο. Αν και η είσοδος αυτή διευκόλυνε τις εξερευνήσεις που επακολούθησαν, τράβηξε όμως επίσης την προσοχή των κυνηγών θησαυρών και των συλλεκτών σταλαγμιτών, σταλακτιτών και απολιθωμάτων, προκαλώντας έτσι καταστροφές σ’ ένα περιβάλλον που η Φύση είχε διαφυλάξει για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Πάντως, οι ζημιές επεκτάθηκαν περισσότερο κοντά σε αυτή την είσοδο και λιγότερο, λόγω δυσκολίας στην προσπέλαση, στα ενδότερα και ομορφότερα διαμερίσματα.

Παρά τη μεγάλη παλαιοανθρωπολογική σημασία του Σπηλαίου, μονάχα το 1968, και μετά από προσωπικές ενέργειες του Δρα Άρη Πουλιανού, αυτή η είσοδος προστατεύθηκε με μία πόρτα ασφαλείας.

Η ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ
Το σχεδόν ολόκληρο ανθρώπινο κρανίο του Σπηλαίου Πετραλώνων βρέθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1960 από ομάδα έξι ατόμων, με οδηγό τον Χρήστο Σαρηγιαννίδη (1931-2001), κάτοικο της παρακείμενης (ομώνυμης) Κοινότητας.

Από την στιγμή που το 1959 εντοπίστηκε το Σπήλαιο, ο Χρήστος Σαρηγιαννίδης είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την εξερεύνησή του και συχνά προσφερόταν ως οδηγός σε διάφορους μελετητές. Μετά το θάνατο (Ιαν. 1960) του Ι. Πετρόχειλου - του πρώτου σπηλαιολόγου και γεωλόγου που εξερεύνησε το Σπήλαιο, ο ενθουσιασμός συνέχισε να «σπρώχνει» τον Χρήστο να επισκέπτεται το Σπήλαιο, με σκοπό να βρει νέα απολιθώματα, που θα «ξαναξυπνούσαν» το ενδιαφέρον των ερευνητών

Περισότερες πληροφορίες στο: www.petralona-cave.gr/

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ: http://visaltis.blogspot.com

Aπολαύστε solo display F-16 της Π.Α.


Δόθηκε στην δημοσιότητα "εσωτερικό" βίντεο από το "solo display" του F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που έγινε στην Τανάγρα για τον εορτασμό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.


Απολαύστε το:


enkriptoTV

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΡΧΑΙΟ ΜΙΝΩΪΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ Ο ΙΣΟΠΛΕΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


Ο Ισόπλευρος Σταυρός της Ελληνικής Σημαίας... προέρχεται από την Κνωσό του 1600 π.Χ.; !!!

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η Ελληνική Σημαία φέρει Ισοσκελή Σταυρό και όχι τον ανισοσκελή Χριστιανικό;

Η πιθανότερη απάντηση είναι.... ότι οι κατασκευαστές του Εθνικού Σύμβολου... πρέπει να γνώριζαν περισσότερα από ότι νομίζαμε!

Ο Ισοσκελής Σταυρός ήταν ανέκαθεν ιερό σύμβολο των θαλασσοπόρων Ελλήνων, μια και συμβόλιζε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Οι θαλασσοκράτορες Κρήτες αλλά και γενικότερα οι θαλασσινοί Έλληνες με τα αναρίθμητα νησιά και τα ποντοπόρα ταξίδια τους, όφειλαν να γνωρίζουν στοιχεία προσανατολισμού με κάθε δυνατή λεπτομέρεια.
Αφ' εταίρου δε ο Ισόπλευρος Σταυρός (ή Ελληνικός Σταυρός όπως τον αποκαλούν, Greek Cross) εθεωρείτο και Ηλιακό σύμβολο.


ΑΥΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΟΠΛΕΥΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ

Εδώ βλέπουμε τον Ισοσκελή Σταυρό της Κνωσού 1600 χρόνια πριν από τον Χριστιανικό σταυρό.

Ο Ιερός Σταυρός από το Ναό Αποθετηρίων της Κνωσού 1600 π.Χ. Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης.

Αυτός ο Σταυρός της Κνωσού βρίσκεται και στην Ελληνική Σημαία!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΛΕΠΕ: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:CROSS_Sacral_Stavros_from_the_Temple_Repositories_of_Knossos_1600_BCE_Heraclion_Museum_Greece.JPG

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ:






ΠΗΓΗ: http://www.schizas.com/

ΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ Για το Καστελόριζο

«Στο πλαίσιο της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία, δεν είναι σκόπιμο να γίνεται διάκριση μεταξύ της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου, όπως επιδιώκεται από την Τουρκική πλευρά.

Τα κυριαρχιακά δικαιώματα της Ελλάδας επί της υφαλοκρυηπίδας.... της Ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να ενταχθούν στη συνολική διαπραγμάτευση (ή δικαστική επίλυση της διαφοράς) με την Τουρκία.

Ενδεχόμενη δε αποσπασματική εξέταση της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου δεν θα είναι προς όφελος της χώρας. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σχεδόν βέβαιη η αναγνώριση «μειωμένης επήρειας» στο Καστελόριζο, ενώ θα έχει χαθεί το διαπραγματευτικό χαρτί των χωρικών υδάτων, αλλά και το ενδεχόμενο «συμψηφισμού» με τις διεκδικήσεις μας στο Αιγαίο».


«Το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, το οποίο αποτελείται συνολικά από 13 νησιά, νησίδες και βράχους, δεν είναι απομονωμένο γεωγραφικά και διοικητικά ανήκει στα Δωδεκάνησα. Αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται στην οριοθετική γραμμή του Ιταλοτουρκικού πρακτικού του Δεκεμβρίου του 1932, το οποίο συμπληρώνει την Ιταλοτουρκική συμφωνία της Αγκυρας της 4ης Ιανουαρίου 1932, οριοθετώντας τα χωρικά ύδατα της Δωδεκανήσου με τις απέναντι ακτές της Ανατολίας».

«Για λόγους πρακτικούς, είναι ορθότερο να αντιμετωπίζονται ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδας με την Τουρκία από τις εκβολές του Εβρου μέχρι το Καστελόριζο».

«Οσον αφορά τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, όλο το ανατολικό όριο επηρεάζεται από τη νήσο Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν κοινά όρια υφαλοκρηπίδας μόνον εάν η οριοθετική γραμμή της ελληνοτουρκικής υφαλοκρηπίδας χαραχθεί με βάση τη μέση γραμμή μεταξύ των τουρκικών ακτών και της νήσου Στρογγύλης».

«Δεδομένης της γενικότητας της διατύπωσης του άρθρου 83 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και λόγω των διακυμάνσεων της νομολογίας και της αντίληψης των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων ότι κάθε υπόθεση αποτελεί ένα unicum, δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί με ακρίβεια η επήρεια που θα αποδοθεί στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου σε ενδεχόμενη δικαστική επίλυση της διαφοράς οριοθέτησης με την Τουρκία».
http://www.proodos.net/details.asp?ID=14368&catID=6

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Για την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ όντως καθαριστικός ρόλος παίζει η Στρόγγυλη Μεγίστης αλλά κυρίως να έχει οικονομική δραστηριότητα. Εύχομαι οι ντόπιοι να φροντίζουν καλά τα κατσίκια που ζούνε εκεί...γιατί και αυτό μετράει. Στην απογραφή του 2001 είχε 9 κατοίκους, μάλλον στρατιώτες;
28 Νοεμβρίου 2010 12:20 π.μ.

Ανώνυμος είπε...
Κουφάλες κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, μη διανοηθείτε να παίξετε με το Καστελόριζο !!!
Ούτε μια πέτρα δεν τους δίνουμε !!!

Να μη σας περάσει από το μυαλό ούτε δευτερόλεπτο τέτοια σκέψη διότι μετά θα σας περάσει και τίποτα άλλο !!!
τζιμης
28 Νοεμβρίου 2010 3:24 π.μ.

Ανώνυμος είπε...
Αδέλφια είναι καιρός να απαλλαγούμε από τους προδότες που μας κυβερνάνε 30 χρόνια τώρα. Με το να χωριζόμαστε σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ότι άλλο, κάνουμε ακριβώς αυτό που θέλουν οι προδότες και τα αφεντικά τους.
Έρχεται η ώρα που θα πρέπει να τους κρεμάσουμε! Ετοιματστείτε ψυχικά και υλικοτεχνικά! Αν είναι να πέσουμε από τους Τούρκους και τους λοιπούς γύφτους (Αλβανούς, Σκοπιανούς, Βούλγαρους) να πέσουμε πολεμώντας και παίρνοντας όσους από δαύτους μπορούμε μαζί μας. Ας μην τελειώσουμε ως κορόϊδα, διαιρεμένοι, αντιμαχόμενοι ο ένας τον άλλο από τους καναπάδες και τα καφενεία της μιζέριας!
Α... και να μην ξεχάσουμε να βάλουμε στον λογαριασμό και εκείνους τους ανώτατους αξιωματικούς που φλερτάρωντας με την πολιτική και τους προδότες ξέχασαν τους όρκους και την αποστολή τους!
Ετοιμαστείτε! Προασπίστε το Σύνταγμα! Αστυνομικοί ξυπνάτε, κοιτάξτε ποιούς φυλάτε!
28 Νοεμβρίου 2010 7:22 π.μ.

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ: http://infognomonpolitics.blogspot.com

Θέμα:Πως προέκυψε η φράση «το (ν)oυνί σέρνει καράβι»;

Πριν γίνει ο ισθμός της Κορίνθου, για να έκανε κάποιος το ταξίδι Πειραιάς - Πάτρα θα έπρεπε να κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου.

Για να κόψουν δρόμο, έβγαζαν τα πλοία στο στενό του Ισθμού (Διολκός) και βάζοντας μεγάλα ξύλα από κάτω, έσερναν το πλοίο πάνω στη γη μέχρι να το βγάλουν από τον Κορινθιακό κόλπο.

Φυσικά όλη αυτή η διαδικασία ήθελε αρκετές μέρες και ήταν.... πάρα πολύ κουραστική για τους ναυτικούς που το τραβούσαν.

Όμως σε αυτό το στενό κομμάτι της γης υπήρχαν πάρα πολλοί οίκοι ανοχής. Έτσι λοιπόν οι ναυτικοί, παρόλο που κουράζονταν, προτιμούσαν να σέρνουν το καράβι και να πηγαίνουν στους οίκους ανοχής παρά να κάνουν τον κύκλο, της Πελοποννήσου .


Έτσι λοιπόν οι ντόπιοι,οι Κορίνθιοι, έβγαλαν την φράση ότι «Το (ν)ουνί σέρνει καράβι».

ΠΗΓΗ : http://www.schizas.com

Τι συμβαίνει με τον Πάγκαλο; είναι η πολιτική GAPsok ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Η συμπεριφορά Πάγκαλου τελευταία έχει ξεφύγει εντελώς, από αυτό που θέλαμε ως πολίτες από ένα θεσμικό παράγοντα της πολιτείας. Το γιατί ακόμη τον διατηρούν σε αυτή τη θέση μετά και τη προσβολή των ενόπλων δυνάμεων είναι και αυτό, ένα από τα τόσα πολλά, που θα κριθεί στις επόμενες εκλογές.

Ο αδύναμος.... πρωθυπουργός κοντά στα άλλα, δεν μπορεί να απομακρύνει, ούτε καν αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο, ο οποίος μας προσβάλλει, εκτός των άλλων, και την πολιτική μας αισθητική.

Μία περιήγηση στο διαδίκτυο (από σχετικά κείμενα και video) είναι αρκετό να καταλάβει και ο ποιο ανυποψίαστος πολίτης ότι αυτός ο άνθρωπος μόνο κακό μπορεί να κάνει σε αυτό το πολύπαθο τόπο. Οι σημερινές συγκυρίες απαιτούν. εκτός των άλλων, σύνεση, συναίνεση και πάνω από όλα σοβαρότητα.

Το τελευταίο όμως που συνέβη και προκάλεσε την οργή του Βάσου Λυσσαρίδη, είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει έτσι. Πρέπει ως λαός να αντιδράσουμε. Πρέπει να να βρούμε μία λύση. Η παραμονή αυτού του ανθρώπου σε αυτή την νευραλγική θέση μας εκθέτει και μας οργίζει ως πολίτες.

Κάποτε ΄θα πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι μας και να σταματήσουμε τα καλαμπούρια και τα περιπαιχτικά σχόλια σε τέτοιες συμπεριφορές και να απαιτήσουμε το αυτονόητο: Σοβαρότητα!!!
Νάσος

Το ρεπορτάζ που με εξόργισε:

Μια δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο του 21ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ. Συγκεκριμένα ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι το 1986 βρήκε μεγάλη δυσπιστία στη Λευκωσία, όταν βρισκόταν στην Κύπρο με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη για να συζητήσουν την ιδέα ότι τα Eυρωπαϊκά πλαίσια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση μιας λύσης στο Kυπριακό.

Ο αντιπρόεδρος της Eλληνικής κυβέρνησης ανέφερε μάλιστα ότι τότε ο φίλος του Βάσος Λυσσαρίδης του είχε πει "αυτό είναι συνώνυμο με προδοσία".
«Όσοι δεν απέρριπταν την ιδέα μας είχαν πει», πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, «ότι αποκλείεται η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς πρώτα να λυθεί το Kυπριακό».
Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πάγκαλου ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.
Απαντώντας στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα, ο κ. Λυσσαρίδης, εξέφρασε απορία γιατί ένας άνθρωπος με ένα υπέρτατο αξίωμα στην Eλληνική πολιτεία καταφεύγει σε αυτές τις μεθόδους. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τα κίνητρα τα οποία οδήγησαν τον κ. Πάγκαλο σε αυτή την εντελώς μη πραγματική δήλωση.

Αν ανατρέξει κανείς στα γεγονότα τη εποχής επεσήμανε, θα διαπιστώσει ότι η ΕΔΕΚ είχε διατυπώσει κριτική στον Πρόεδρο Βασιλείου γιατί δεν έσπευσε να υποβάλει αίτηση για ένταξη.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα αίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω, ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης,
ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ένα τέτοιο ψέμα έπρεπε να ειπωθεί σήμερα στο Συνέδριο του ΑΚΕΛ.

ΠΗΓΗ: http://stoxasmos-politikh.blogspot.com

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Υπόγεια «λεωφόρος» μεταφοράς ναρκωτικών

Αστυνομικές αρχές των Η.Π.Α. και του Μεξικού, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, ανακάλυψαν μια στοά η οποία συνδέει τις δύο χώρες και χρησιμοποιούνταν ως δίαυλος μεταφοράς ναρκωτικών των τοπικών καρτέλ.

Η στοά είχε μήκος 700 μέτρα και περιείχε σύστημα εξαερισμού, φωτισμού.... και σιδηροτροχιές για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Στη στοά ανακαλύφθηκαν 20 τόνοι μαριχουάνας αξίας 20 εκατ. δολαρίων. Οκτώ άτομα συνελήφθησαν, εκ των οποίων οι τρεις στις Η.Π.Α..

Το τούνελ ήταν κατασκευασμένο ακριβώς κάτω από τα σύνορα τον δύο χωρών και συνδέει τις πόλεις Τιχουάνα με το Σαν Ντιέγκο.

«Η ανακάλυψη αυτή καταδεικνύει για ακόμη μία φορά την έντονη απελπισία των καρτέλ ενώπιον της αυξημένης ασφάλειας στα σύνορα και τις δαπανηρές ακρότητες στις οποίες επιδίδονται οι οργανώσεις αυτές» δήλωσε ο Μιγκέλ Ουνσουέτα, επικεφαλής της έρευνας που διεξάγεται από την πλευρά των Η.Π.Α..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:



πηγή:http://www.zougla.gr/

Γιατί η Τουρκία «στήνει εξέδρες» χωρίς Χάγη

Οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας ουδέποτε διέψευσαν το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει στα σκαριά συμφωνία για το Αιγαίο, ενώ οι ξεκάθαρες θέσεις του υπουργού Επικρατείας της Τουρκίας, Ε. Μπαγίς, την περασμένη εβδομάδα, ότι «θα στήσουμε εξέδρες στη θάλασσα του Αιγαίου που θα μας λύσουν τα προβλήματα», οδηγούν στο μάλλον ασφαλές συμπέρασμα ότι η «λύση» θα είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Ομως....
η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και συμφωνία για συνεκμετάλλευση από κοινού με την Τουρκία των κοιτασμάτων του Αιγαίου, χωρίς προηγουμένως να έχουν καθοριστεί τα χωρικά ύδατα και να έχουν οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), αφήνει ανοιχτή την πόρτα για παραχώρηση Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και οικονομικών δικαιωμάτων.

Η Τουρκία δεν επιθυμεί, και γι' αυτό αποφεύγει, την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, και τούτο γιατί γνωρίζει ότι το Δικαστήριο, στην καλύτερη περίπτωση για την ίδια, θα της εκχωρήσει (σ.σ. σύμφωνα με υπολογισμούς επίσημων Ελληνικών φορέων) 2%-3% στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, τίποτα στα Δωδεκάνησα μέχρι και τη Ρόδο και περίπου 25% μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και 18% ανατολικά της Μεγίστης. (Στο χάρτη φαίνεται η καλύτερη πιθανή υφαλοκρηπίδα που θα μπορούσε να οριοθετήσει το Διεθνές Δικαστήριο για την Τουρκία, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και με βάση την πρακτική του δικαστηρίου.)

Η Ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να διαπραγματευθεί και να συμφωνήσει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ από την κόκκινη γραμμή στο χάρτη και ανατολικά, σύμφωνα με την αρχική, επίσημη ελληνική θέση από τη μεταπολίτευση, με την οποία, άλλωστε έγινε και η πρώτη - και ατελέσφορη - προσπάθεια διαπραγμάτευσης το 1976. Οποιαδήποτε συζήτηση δυτικά της κόκκινης γραμμής ισοδυναμεί με απεμπόληση Ελληνικής κυριαρχίας και Ελληνικών οικονομικών δικαιωμάτων.

Προσφυγή στην παρανομία

Επειδή λοιπόν η Τουρκία γνωρίζει τι δικαιούται στην περιοχή του Αιγαίου, και κυρίως ότι θα πάρει τα ελάχιστα από τον Εβρο μέχρι τη Ρόδο, αποφεύγει συστηματικώς το Διεθνές Δικαστήριο και προσπαθεί με παράνομες ενέργειες να πετύχει τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Επιπροσθέτως, η Αγκυρα φαίνεται να γνωρίζει τις πληροφορίες περί ύπαρξης κοιτασμάτων στην περιοχή του Καστελόριζου, γι' αυτό επιμένουν οι πληροφορίες από τις διμερείς «μυστικές διαπραγματεύσεις» ότι η Αγκυρα δεν θέλει καμία συζήτηση για την περιοχή αυτή, ισχυριζόμενη ότι το Καστελόριζο δεν έχει ούτε υφαλοκρηπίδα ούτε ΑΟΖ, υπονοώντας σαφώς ότι την περιοχή αυτή την θέλει αποκλειστικά δική της.

Επομένως, οποιαδήποτε πιθανή θέση της κυβέρνησης για εγκατάλειψη της οριοθέτησης των χωρικών υδάτων και της υφαλοκρηπίδας, με στόχο να βρεθεί λύση με την οριοθέτηση μόνον της ΑΟΖ, αποτελεί αλχημεία για τη συγκάλυψη τυχόν παραχωρήσεων.

Η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα αποτελούν τελείως διαφορετικές έννοιες, έχουν διαφορετικά μεγέθη και το εύρος τους δεν συμπίπτει.

Το άρθρο 76 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας ορίζει ότι η υφαλοκρηπίδα μετράται από τις ακτές και μπορεί να έχει έκταση έως 200 ναυτικά μίλια από αυτές.

Το άρθρο 55 ορίζει ότι η ΑΟΖ εκτείνεται πέραν των χωρικών υδάτων και το άρθρο 57 ότι μπορεί να φτάσει τα 200 ν.μ. από την άκρη των χωρικών υδάτων.

Ετσι φαίνεται ότι απαιτείται η οριοθέτηση των χωρικών υδάτων (που αποτελούν τη βάση για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα) και, επομένως, η όποια συμφωνία για συνεκμετάλλευση, χωρίς προηγουμένως να οριοθετηθούν η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, αποτελεί παραχώρηση.

Απαιτείται η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, διότι μετρώνται διαφορετικά και είναι πιθανόν η Τουρκία να στήσει εξέδρα σε Τουρκική ΑΟΖ, πλην όμως ο βυθός να αποτελεί Ελληνική υφαλοκρηπίδα και το αντίστροφο...

Το σενάριο δεν είναι επιστημονικής φαντασίας, αντιθέτως το έφερε στο προσκήνιο ο ίδιος ο κ. Μπαγίς σε πρόσφατες δηλώσεις του στην Αθήνα.

Μια τυχόν συνεκμετάλλευση δυτικά της κόκκινης γραμμής στο χάρτη θα επιφέρει, πέραν της απεμπόλησης κυριαρχίας, και επιπλέον προβλήματα που θα οδηγήσουν σε νέες παραχωρήσεις.

Παραχώρηση κυριαρχίας


Η ανάθεση, για παράδειγμα, σε Αμερικανική εταιρεία
(και τέτοια ονόματα αρχίζουν να ακούγονται από διάφορες πλευρές) να στήσει κοινές Ελληνοτουρκικές εξέδρες (όπως έχει προαναγγείλει - περιγράψει ο κ. Μπαγίς) 20 ν.μ. δυτικά των Σαμοθράκης, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ρόδου και νότια του Καστελόριζου αποτελεί σοβαρή κίνηση παραχώρησης Ελληνικής κυριαρχίας.

Βεβαίως, ο υπό καλλιέργεια αντίλογος είναι ότι διά του τρόπου της συνεκμετάλλευσης αυτού του είδους θα εξαλειφθούν τα υπάρχοντα πολιτικά προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Θα προκύψουν όμως και νέα προβλήματα, περισσότερο επικίνδυνα, προς την κατεύθυνση της συρρίκνωσης της Ελλάδας, και αυτό γιατί ανοίγει πιθανότατα ο δρόμος να χρησιμοποιήσει τις εξέδρες αυτές η Τουρκία ως αφετηρία διαμελισμού του Αιγαίου. Ετσι δημιουργείται ο κίνδυνος η Τουρκία:

Αποκοπή των νησιών

* Να ισχυριστεί ότι η περιοχή δυτικά από τις εξέδρες αυτές ανήκει στην Ελλάδα και ανατολικά ανήκει στην Τουρκία. Ετσι, μια σειρά από τα προαναφερθέντα Ελληνικά νησιά κινδυνεύουν να βρεθούν αυτόματα πάνω στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και θα απομονωθούν, με κίνδυνο τον οικονομικό και Εθνικό μαρασμό των κατοίκων τους.

* Να απαιτήσει την αναδιάταξη του FIR Αθηνών με αφετηρία τη γεωγραφική θέση στην οποία βρίσκονται οι εξέδρες αυτές, με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα τέλη υπέρπτησης.


* Να απαιτήσει, με αφετηρία τις εξέδρες (ανατολή-δύση), την επαναδιάταξη των ορίων στις περιοχές έρευνας και διάσωσης.


* Να ζητήσει την εφαρμογή του άρθρου 43 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας για την περιοχή ανατολικά από τις εξέδρες, προκειμένου να αναλάβει η Αγκυρα τον έλεγχο και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καθώς και για τη ρύπανση της θάλασσας, αποκομίζοντας μέγιστα οικονομικά οφέλη.

* Να απαιτήσει με βάση τις εξέδρες την οριοθέτηση των Ελληνοτουρκικών συνόρων με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί η κυριαρχία της Ελλάδας.


* Τέλος, το Θεσμικό και εξόχως Εθνικό δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων μέχρι και τα 12 ν.μ. θα παραπεμφθεί στις καλένδες. *

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr

Η Κεφαλλονιά κοιτάει τ' άστρα!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΝΟΣ.
Γιατί έκανε έντεκα χρόνια για να φτάσει στο νησί του Ιονίου, πώς ενισχύει την τοπική οικονομία σε μια πολύ δύσκολη εποχή και πώς θα βοηθήσει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.
Ενα νέο ισχυρό.... τηλεσκόπιο τοποθετήθηκε τον Αύγουστο στον Αίνο της Κεφαλλονιάς, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες.

Υστερα από μια τιτάνια προσπάθεια να προλάβει να αποπερατωθεί πριν η Ελλάδα πληγεί από την οικονομική κρίση - απαγορευτική για τον εκσυγχρονισμό των επιστημονικών υποδομών - ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εγκατάστασης του νέου τηλεσκοπίου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής», διαμέτρου 1,44 μ., που είχε δρομολογηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Το τηλεσκόπιο προστατεύεται από τον θόλο «Σμύρνη-Ιωνία», τον τελειότερο στην Ελλάδα.
Ο θόλος τοποθετήθηκε στη Δορυφορική/Αστρονομική Βάση Αίνου Κεφαλληνίας «Υποσμηναγός Γεώργιος Λυκούδης», η οποία απαίτησε 15 χρόνια συνεχούς προπαρασκευής.
Στη μνήμη του Γ. Λυκούδη, του κεφαλονίτη υποσμηναγού χειριστή μαχητικού F-16, που έπεσε το 2004 στο Πήλιο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τιμάται η διαχρονική εθνική συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία παραχώρησε τις ορεινές εγκαταστάσεις της στον Αίνο για τον σκοπό της δημιουργίας του αστεροσκοπείου το 1999.

Εντεκα χρόνια μετά υψώνεται στον ουρανό του Ιονίου σε υψόμετρο 1.047 το νέο σπουδαίο τηλεσκόπιο, του οποίου τα μοναδικά χαρακτηριστικά εξοπλίζουν τον στόλο των ερευνητικών τηλεσκοπίων της χώρας μας με νέες υπερσύγχρονες δυνατότητες.

Φορέας διαχείρισης του νέου τηλεσκοπίου είναι το ΚΙΕ/«Εύδοξος», ένας πρότυπος αστρονομικός οργανισμός (ΝΠΔΔ) στον Αίνο, που θεσπίστηκε το 2005 και αναπτύσσεται συνεχώς με αυτοτέλεια αλλά και με συνεργασία δικών του επιστημόνων με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ξένα πανεπιστήμια κά.

Μετά από μια περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας 1-2 ετών, κατά την οποία θα διαγνωστούν προβλήματα και θα δρομολογηθούν οι ενδεδειγμένες τεχνολογικές λύσεις και ρυθμίσεις για μια τόσο πολυσύνθετη κατασκευή όπως αυτή, το τηλεσκόπιο θα διατεθεί στην Ελληνική και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, με έμφαση στην υποστήριξη των νέων ερευνητών σε πρωτοποριακά πειράματα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μετά την ολοκλήρωση του σταδίου δημιουργίας των υποδομών, που κράτησε 15 χρόνια, το αστεροσκοπείο του ΚΙΕ «Εύδοξος» εισέρχεται στο στάδιο της στελέχωσης (εκτός από τον πρωτεργάτη κ. Σολωμό, βασικός συνεργάτης είναι ο δρ Γιώργος Φανουράκης, διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»), κατά το οποίο θα αφιερωθεί στην προσπάθεια εμπλουτισμού του έμψυχου υλικού του, στη συγκράτηση νέων στην επαρχία και μέσω αυτού στη σταδιακή παροχή επιστημονικών υπηρεσιών με τη μεγάλη τεχνογνωσία που διαθέτει.

Ηδη επιστήμονες του αστεροσκοπείου συμφώνησαν να μελετήσουν δωρεάν πειραματικό εικονοληπτικό σύστημα χαμηλού κόστους για την επίβλεψη και την έγκαιρη προειδοποίηση για δασικές πυρκαγιές σε συγκεκριμένους τομείς του Εθνικού Δρυμού Αίνου, ενώ διεξάγουν κάθε χρόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι τακτικό πρόγραμμα παροχής μορφωτικών εμπειριών (διαλέξεις, αστρονομικές παρατηρήσεις, ξεναγήσεις, προβολές), που προσφέρονται με ενθουσιώδη ανταπόκριση στα σχολεία της Κεφαλλονιάς, δωρεάν για τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους.

Το εγχείρημα του αστεροσκοπείου, σαν παράδειγμα απόπειρας ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης της έρευνας και της τεχνολογίας στην ξεχασμένη ελληνική επαρχία, προχώρησε από το 1999 έως το 2004 με διεκδίκηση κοινοτικών προγραμμάτων και με παράλληλη αξιοποίηση διαθέσιμων θεσμικών εργαλείων του Β' βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά το 2005 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλλονιάς και Ιθάκης προχώρησε με επιτυχία στη διεκδίκηση κοινοτικού προγράμματος με το οποίο μελετήθηκε η επιστημονική ανάπτυξη νέων υποδομών και η συγκρότηση του τηλεσκοπίου «Κ. Καραθεοδωρής».

Ας σημειώσουμε ότι το έργο συνέβαλε στην τόνωση της τοπικής αγοράς σε μια δύσκολη εποχή, αφού σκοπίμως, - παρά τη χαμηλή μας ανταγωνιστικότητα σε τιμές -, για όλες τις οδικές μεταφορές εξοπλισμού από Ευρώπη αλλά και για όλες τις προμήθειες περιφερειακού εξοπλισμού και τις αερομεταφορές προσωπικού χρησιμοποιούνται αποκλειστικά Ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ για όλα τα βοηθητικά έργα αξιοποιούνται Κεφαλλονίτικες επιχειρήσεις και μεγάλος αριθμός ελεύθερων επαγγελματιών.

Το νέο τηλεσκόπιο είναι αναμφίβολα πολύτιμη κληρονομιά που βαθμιαία παραλαμβάνουν οι νέοι και θα συνεχίσει την ανοδική πορεία του όσο συμπορεύεται με αυτούς που το δημιούργησαν.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
sourta-ferta

ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΤΟ:http://i-diadromi.blogspot.com

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ

Παρισούλα Λάμψος: Η Ελληνίδα ερωμένη του Σαντάμ Χουσεΐν.
Η Παρισούλα Λάμψος, η ερωμένη του Σαντάμ Χουσεϊν για περισσότερα από 30 χρόνια πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το βιβλίο της όπου περιγράφει τα όσα έζησε στο πλευρό του Ιρακινού δικτάτορα.
Όταν είδα τις εικόνες από την εκτέλεση έπαθα καρδιακή προσβολή και με.... μετέφεραν στο νοσοκομείο.
Το να βλέπεις ένα τόσο δυνατό άνθρωπο να είναι τρομαγμένος και
υπερβολικά αδύναμος είναι το λιγότερο σοκαριστικό
”, δήλωσε η Παρισούλα Λάμψος.
Όσο για το αν αγάπησε τον Σαντάμ Χουσεΐν δήλωσε: “Δεν αγάπησα τον Σαντάμ. Ένιωσα πάθος, φόβο, επιθυμία, κάποιες φορές ήμουν σαν την αδερφή του, τη φίλη του, τη μητέρα του... Όμως αγάπη ένιωσα για τον άντρα μου. Όταν ο Σαντάμ με ανάγκασε αν τον αφήσω έγινα ένας πεθαμένος άνθρωπος συναισθηματικά.
Πηγή: Θέμα

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: http://i-diadromi.blogspot.com

Ο Παύλος Πισσάνος πιστεύει στην ύπαρξη του 5ου στοιχείου. Η επανάσταση της θεωρίας του αιθέρα

Μετά την παγκόσμια επιτυχία που είχε το βιβλίο "Από τον Αριστοτέλη στον Hawking" που μεταφράστηκε σε 26 γλώσσες και κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 100 χώρες, ο Παύλος Πισσάνος με το νέο του βιβλίο "Οι Νόμοι του Σύμπαντος στην Επίγεια και την Επουράνια ζωή" αιφνιδιάζει προτείνοντας μια νέα θεωρία που ανατρέπει τα δεδομένα της σύγχρονης επιστήμης.
Ο συγγραφέας προκαλεί το επιστημονικό κατεστημένο επαναφέροντας την προδομένη σήμερα θεωρεία του αιθέρα, που βασίζεται στην επιστημονική και φιλοσοφική τεκμηρίωση της υπόθεσης των χαμένων κειμένων του Αριστοτέλη για το "Ακίνητον κινούν" και το "αεί θειν".

Η επιστημονική.... "αποκαθήλωση" της θεωρίας του
αιθέρα έλαβε χώρα το 1887 όταν οι Αμερικανοί επιστήμονες Michelon και Morley "απέδειξαν" πειραματικά πως ο Αιθήρ δεν υπάρχει στον κοσμοχώρο, άποψη που στη συνέχεια συμμερίστηκε και ο Αϊνστάιν.

Απέρριψε το πείραμα


Στην επιστημονική του μελέτη ο Παύλος Πισσάνος ανέσυρε τη θεωρία του αιθέρα και με την βοήθεια κορυφαίων Ελλήνων επιστημονικών συμβούλων απέρριψε με τεκμηριωμένα στοιχεία το πείραμα των Michelon και Morley, αναλύοντας τη δράση της διττής φύσης του αιθέρα, της κινητής και της ακινήτου, στην επίγεια και την επουράνια ζωή.

Εάν τελικά η σύγχρονη επιστημονική κοινότητα αποδεχθεί τη νέα θεωρεία ύπαρξης του αιθέρα, αυτό θα σηματοδοτήσει την ανατροπή πολλών απόψεων και κανόνων για τις έννοιες του χώρου και του χρόνου, της βαρύτητας, της απροσδιοριστίας και της διάδοσης του φωτός.

Ο συγγραφέας ευελπιστεί πως το βιβλίο θα αποτελέσει "ειρηνική επανάσταση" επισημαίνοντας: "Ο άνθρωπος είναι Αιθήρ. Ο Άλλος Κόσμος που βρίσκεται εντός του κόσμου που ζούμε είναι πάλι Αιθήρ. Όταν όλα είναι Αιθήρ, αυτόματα γινόμαστε μέτοχοι της Δημιουργίας"

Ο κ. Πισσάνος χαρακτηρίζει τη σημερινή επιστήμη "παγερή" και "φαλκιδευμένη" στο μεγαλύτερό της μέρος, "επειδή οι περισσότεροι ερευνητές προσπαθούν να ερμηνεύσουν τους νόμους της Δημιουργίας, αλλά περιφρονούν αδυσώπητα τον Δημιουργό, ενώ στα μεγάλα ερευνητικά κέντρα προσπαθούν να αποδείξουν σαν αληθινό το "Απόλυτο Παραμύθι" του Big Bang, ότι δηλαδή το Σύμπαν κάποτε άρχισε και κάποτε θα τελειώσει και επειδή τα πανεπιστήμια αναβιώνουν την πραγματικά ηλίθια θεωρία του Δαρβινισμού"
Το βιβλίο προλογίζουν 15 ακαδημαϊκοί και επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, ενώ έτοιμη είναι η Αγγλική του έκδοση.
aboboula@e-typos.com

TO BΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ: http://i-diadromi.blogspot.com