.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Mε τον απόστρατο ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδης συναντάται ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον απόστρατο ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ και....
σήμερα, κοσμήτορα της σχολής διπλωματικών και νομικών σπουδών (the Fletcher School of Law and Diplomacy) στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του πρώην νατοϊκού αξιωματούχου.

“Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για μία θέση στη διακυβέρνηση του Τραμπ,” δήλωσε η Τζούλι Χάνσκομ εκπρόσωπος του Σταυρίδη, σχολιάζοντας αναφορές ότι ο Τραμπ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του από τότε που το όνομά του είχε αξιολογηθεί για το ενδεχόμενο να είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών.

Εκτιμάται ότι το όνομα του απόστρατου ναυάρχου έχει συμπεριληφθεί στην λίστα των υποψηφίων για τη θέση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, στη διακυβέρνηση του Τραμπ.

Στο μεταξύ, ο Τραμπ παραπονέθηκε για την οικονομική και στρατιωτική πολιτική της Κίνας στο κοινωνικό δίκτυο Twitter χθες, χωρίς να δείχνει διάθεση συμφιλίωσης μετά από τηλεφωνική του συνομιλία με την πρόεδρο της Ταϊβάν που θορύβησε το Πεκίνο.

Το ασυνήθιστο τηλεφώνημά του στην πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν την Παρασκευή κατέληξε σε διπλωματική διαμαρτυρία το Σάββατο, παρότι ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, Μάικ Πενς, υποβάθμισε τη σημασία του, λέγοντας ότι ήταν μια κίνηση αβροφροσύνης παρά μια δήλωση μεταστροφής της αμερικανικής πολιτικής ως προς την Κίνα.

Ο Τραμπ ωστόσο, ο οποίος υποσχέθηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία ότι θα αποκαλούσε την Κίνα χειραγωγό νομισμάτων, συνέχισε μέρος της σκληροπυρηνικής τακτικής του χθες.

«Μήπως μας ρώτησε η Κίνα αν ήταν εντάξει να υποβαθμίσει το νόμισμά της (καθιστώντας το δύσκολο για τις εταιρείες μας να είναι ανταγωνιστικές), να φορολογήσει βαριά τα προϊόντα μας που μπαίνουν στη χώρα τους (οι ΗΠΑ δεν φορολογεί εκείνους) ή να χτίσει ένα τεράστιο στρατιωτικό συγκρότημα στη μέση της Νότιας Σινικής Θάλασσας; Δεν νομίζω!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε