.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η ομιλία του Ρ.Τ.Ερντογάν που «καταργεί» την συνθήκη της Λωζάνης! [Βίντεο-ντοκουμέντο]

«ΠΥΚΝΑ ΣΥΝΕΦΑ» ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ...
To βίντεο της ομιλίας του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν με το οποίο έθεσε θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης, φέρνουμε στην δημοσιότητα....

O Ρ.Τ.Ερντογάν, μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας υποστήριξε ότι η χώρα του ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 που θέτει τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας.

Τόνισε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν:

«Η 15 Ιουλίου αποτελεί το δεύτερο Πόλεμο Ανεξαρτησίας για το τουρκικό έθνος. Αυτό να μάθετε! Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών και το 1923 μας ανάγκασαν να δεχθούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Και κάποιοι προσπάθησαν να την παρουσιάσουν ως νίκη. Και όλα τα έχουμε τώρα μπροστά μας.

Δείτε τώρα το Αιγαίο.

Παραχωρήσαμε τα νησιά μας που αν φωνάξεις από απέναντι, ακούγεσαι. Αυτή είναι η νίκη; Δικά μας ήτανε. Ακόμα υπάρχουν τα τζαμιά μας εκεί. Ακόμη υπάρχουν τόποι λατρείας μας.

Αλλά εμείς ακόμα συζητάμε για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, ποιος πρέπει να είναι ο εναέριος χώρος, ποια τα χωρικά ύδατα. Αυτά συζητάμε. Και ακόμη γι΄αυτά τσακωνόμαστε.

Γιατί;

Εξαιτίας εκείνων που κάθισαν τότε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν μας έδωσαν αυτό που δικαιούμασταν.

Όχι δεν μας το έδωσαν… Και επειδή δεν το έκαναν, αντιμετωπίζουμε τώρα αυτά τα προβλήματα. Αν είχε πετύχει το πραξικόπημα, θα μας έφερναν μία Συνθήκη που θα μας έκανε να λησμονούμε ακόμα και τις Σέβρες».

Η εμφανέστατη αναθεωρητική και προσεκτικά μελετημένη δήλωση του Recep Tayyip Erdoğan έρχεται μία ημέρα μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK) και εμπεριέχει διπλό μήνυμα, προς το εσωτερικό και το εξωτερικό:

Ιδού η ομιλία:


Αυγερινός Χατζηχρυσός

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε