.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Το Χάρβαρντ καλεί τις ΗΠΑ για παγκόσμιο πόλεμο

Πολεμικό μανιφέστο διάσημου καθηγητή διεθνών σχέσεων
Σημαντικές φωνές της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ προσπαθούν να αιτιολογήσουν την ανάγκη για έναν νέο πόλεμο, προφανώς παγκόσμιο....

Τώρα που η θητεία του Ομπάμα φτάνει στο τέλος της αυτές οι φωνές δυναμώνουν, σχολιάζει το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο «Russia Today».

Οι συζητήσεις των «Στρατηγών» της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ επικεντρώνονται στις κινήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Χάρβαρντ και σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής, Stephen Walt, διατυπώνει ξεκάθαρα μια νοσταλγία για πόλεμο, προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνοχή του αμερικανικού έθνους.

Σε ομιλία του για την εξωτερική πολιτική κατέληξε στο συμπέρασμα πως μόνο πόλεμοι και συγκρούσεις συγκολλούν το έθνος των ΗΠΑ.

«Δυστυχώς αυτό το επιχείρημα σημαίνει, μεταξύ άλλων, πως η έλευση της ειρήνης θα έχει αρνητική επιρροή στην εθνική μας ενότητα», ανέφερε ο καθηγητής.

Καμία αμφιβολία, σημειώνει το RT: Στις ΗΠΑ υπάρχουν πάλι διάσημες φωνές, οι οποίες διατυπώνουν μία επιτακτική ανάγκη για πόλεμο.

Το άρθρο κλείνει με τα λόγια του Stephen Walt:

«Όσο λιγότερο απειλούμαστε από τον έξω κόσμο, τόσο ευαίσθητοι είμαστε για άσχημου καβγάδες εντός συνόρων. Ακόμα χειρότερα: Η ειρήνη μπορεί να κρύβει μέσα της τους σπόρους της καταστροφής».

Ο αρθρογράφος του «Russia Today» καταλήγει:

Στις ΗΠΑ αυτή την στιγμή ο πόλεμος είναι ειρήνη, η ελευθερία σκλαβιά και η άγνοια δύναμη.

[Πηγή]