.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Τελειώνει τους Σκοπιανούς η Ομογένεια…

Μόνο έτσι θα βάλουν μυαλό!
Συγκλονίζει το εγχείρημα της Παμμακεδονική ΗΠΑ για άρση της προσωρινής αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδονία από τις ΗΠΑ....

Η προσπάθεια αυτή έχει την υποστήριξη του ομοσπονδιακού βουλευτή, Γκας Μπιλιράκη, ο οποίος είναι μέλος του “Congressional Caucus on Hellenic Issues”.

Η προσπάθεια αυτή έχει συσπειρώσει δεκάδες οργανώσεις της ομογένειας στις ΗΠΑ, οι οποίες συλλέγουν υπογραφές, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία.

«Από την αρχή της θητείας μου στο Κογκρέσο, συνηγορώ με δυναμικό τρόπο ώστε να εξαναγκαστεί η ΠΓΔΜ να συνεργαστεί με την Ελλάδα για την επίτευξη μιας αμοιβαίας λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της, η οποία να συμμορφώνεται με τις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες και να συνάδει με την πολιτική των ΗΠΑ.

Εάν η ΠΓΔΜ πραγματικά επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να σταματήσει την αρνητική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και να επιδιώξει τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας, μια για πάντα!», αναφέρει ο ομογενής βουλευτής, Γκας Μπιλαράκης.


«Ο αγώνας μας διεξάγεται σε δύο επίπεδα: αφενός προσπαθούμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό των μεγάλων ΜΜΕ μέσω του διαδικτύου και να ενημερώσουμε τους συμπατριώτες μας ανά τον κόσμο για την ανάγκη συλλογής υπογραφών.

Αφετέρου, με την υποστήριξη προσωπικοτήτων της ομογένειας με πολύχρονη εμπειρία και γνώση στο λόμπι στην Ουάσιγκτον προσεγγίζουμε Αμερικανούς πολιτικούς για να προσυπογράψουν το δίκαιο αίτημά μας. Πιστεύω πως μέχρι την περίοδο των εκλογών θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

«Μετά τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου, της AHEPA, ολοένα και περισσότερες ομογενειακές οργανώσεις αλλά και προσωπικότητες προσυπογράφουν το εγχείρημά μας. Η κάθε υπογραφή προέδρου ομογενειακής οργάνωσης εκπροσωπεί -σε αρκετές περιπτώσεις- εκατοντάδες χιλιάδες μέλη τους».

Μπορείτε κι εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια των ομογενών πατώντας ΕΔΩ!

[Πηγή]