.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Παρέμβαση της Κίνας υπέρ της Ελλάδας προκαλεί ΣΕΙΣΜΟ...

Με τον έλεγχο του 65% του λιμανιού του Πειραιά και έχοντας υποσχεθεί επενδύσεις που αγγίζουν τα 395 εκατομμύρια δολάρια, η Κίνα....
κατάφερε και άνοιξε έναν επιπλέον δρόμο στις εμπορικές τις συναλλαγές, αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Το λιμάνι του Πειραιά, πλέον, αποτελεί, το κέντρο των κινεζικών εξαγωγών σε Νότια, Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping επεκτείνει την εμπορική "αυτοκρατορία" του συνδέοντας ,με την αγορά του λιμένα, την Νοτιοανατολική Ασία με τη Μεσόγειο.


Ο πρέσβης της Κίνας στη χώρας μας, Zu Xiaoli, χαρακτήρισε την συμφωνία ως «ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά στα χίλια χρόνια» αναφερόμενος στη Κίνα. Δεν παρέλειψε, δε, να τονίσει ότι για την Ελλάδα πρόκειται για το πολυπόθητο άλμα ανάπτυξης.

Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα παίζει πια σημαντικό ρόλο στην εμπορική δραστηριότητα της Κίνας, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Στέργιος Πιτσιόρλας πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας με την εξής δήλωση του:

«Η ιδιωτικοποίηση καθιστά την Ελλάδα μια πύλη για τα ασιατικά προϊόντα στην Ευρώπη, ενισχύει την οικονομία, και ενισχύει τη στρατηγική σημασία της χώρας στην περιοχή».

[Πηγή]