.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αρχαία πόλη βρέθηκε κάτω από τους πάγους...(ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόσφατες φωτογραφίες από την επιχείρηση της ΝΑΣΑ ονόματι IceBridge στην Ανταρκτική, αποκαλύπτουν ανθρώπινο οικισμό που βρίσκεται....
σε βάθος 2,3 χιλιομέτρων από την επιφάνεια των πάγων.

Η ανακάλυψη έγινε κατά την διάρκεια εναέριων τεστ ενός τοπογραφικού συστήματος της ΝΑΣΑ, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία LASER με το όνομα ATLAS και ενσωματώνει μια ειδική τεχνολογία μελέτης των πάγων για να χρησιμοποιηθεί μέσω του δορυφόρου ICESat-2 (Cloud and land Elevation Satellite-2) από το 2017.


Η νέα αυτή τεχνολογία φωτονίων που χρησιμοποιήθηκε δεν αφήνει παρά ελάχιστα περιθώρια λάθους. Ο καθηγητής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλκούτα Ashoka Tripathi, πιστεύει ακράδαντα πως τα στοιχεία που βρέθηκαν, οδηγούν σε κάποιον αρχαίο πολιτισμό που κρύβεται κάτω από τον πάγο!

Επιπλέον, ιστορικός και χαρτογράφος του πανεπιστημίου του Cambridge, Christopher Adam, πιστεύει ότι υπάρχει κάποια λογική εξήγηση, την οποία συνδέει με τους χάρτες του έλληνα εξωμότη στους Τούρκους, ναυάρχου Πίρι ρέις (Κάπταιν Πύρρου), απο το 1513, που εμφανίζουν την Ανταρκτική ανευ πάγων, ενώ η πρώτη επίσημη χαρτογράφησή της έχει γίνει το 1958.


Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η ήπειρος δεν ήταν πάντα καλυμμένη από πάγο και λόγω αυτού θα μπορούσε να εξηγηθεί η γνωστή θεωρία, της μετακίνησης των πόλων και της αντιστροφής πολικότητας της Γης....

Δείτε τα βίντεο

NASA.gov Video

NASAeClips

Space Animation

[Πηγή]