.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Οι Σύριες; γυναίκες μιλούν για τους λιποτάκτες και φυγόστρατους άνδρες τους

Αυτούς που τα νεοταξίτικα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως πρόσφυγες!
Οι Σύριες σύζυγοι και μητέρες που μένουν πίσω μόνες τους και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις σε καταυλισμούς, καταδικάζουν τους άντρες που εγκατέλειψαν τη χώρα και ρωτάνε: «Ποιος θα μας ελευθερώσει; Ποιος θα μας προστατέψει;....

Είναι λάθος να εγκαταλείπεις τη χώρα σου» Κατηγορούν τους άνδρες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους σε περιόδους κρίσης.


Μια γυναίκα λέει ότι απαγορεύεται από το Ισλάμ να αφήσεις την πατρίδα σου. Όταν ερωτώνται για τα συναισθήματά τους σχετικά με τον μεγάλο αριθμό των ανδρών που έχει εγκαταλείψει τη Συρία για την Ευρώπη χωρίς τις συζύγους και τα παιδιά τους, αυτές οι γυναίκες δεν μασάνε τα λόγια τους.


Το "δράμα"

«Έχουμε μια κρίση εδώ. Αν αυτοί [οι άνδρες] φύγουν, ποιος θα μας ελευθερώσει; Ποιος θα μας προστατέψει;», λέει μια νεαρή γυναίκα. «Είμαστε η τιμή τους. Είμαστε η τιμή τους ... Ποιος θα εκδικηθεί [αυτούς που μαρτύρησαν];»


«Μα τον Αλλάχ, είναι λάθος! Δεν είναι λάθος; Είναι λάθος να φεύγεις από τη χώρα σου και την οικογένειά σου. «Εμείς [οι γυναίκες] υποφέρουμε τα πάντα για να μην φύγουμε από τη χώρα μας ... είναι πιο δύσκολο από ό,τι να πας σε χώρες της Ευρώπης, είναι σκληρό».


Μια άλλη λέει: «Αυτοί [οι άνδρες] πρέπει να σταθούν στο πλευρό του λαού της χώρας τους και να μην φεύγουν έτσι απλά».

Όταν ο δημοσιογράφος ρωτάει μια γυναίκα τι θα ήθελε να πει στους χιλιάδες άνδρες που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία για την Ευρώπη, απαντάει ότι θα τους καλούσε να έρθουν πίσω και να πολεμήσουν για να «υπερασπιστούν την πατρίδα».


ΣΧΟΛΙΟ: Και να φανταστείτε ότι εδώ περιγράφονται άνδρες από περιοχές των τζιχαντιστών και των άλλων ανταρτών.... κατά του Ασάντ.

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ