.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

11 εκατ. χάπια του ναρκωτικού Captagon βρέθηκαν στην Τουρκία στα σύνορα με την Συρία [βίντεο]

Είναι το ναρκωτικό των ισλαμιστών
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ιδιαίτερα εθιστικό ναρκωτικό Captagon κάνει τους τζιχαντιστές μαχητές να νιώθουν ανίκητοι και το χρησιμοποιούν στη μάχη τόσο οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους, όσο και αυτοί της Συριακής αντιπολίτευσης που....
μάχονται το καθεστώς Άσαντ.

Το μικροσκοπικό χάπι, το Captagon, από το οποίο βρέθηκαν 11 εκατ. χάπια στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, είναι το χάπι των ισλαμιστών.

Το Captagon είναι μία αμφεταμίνη που παράγεται στην Συρία και κάνει τους χρήστες της να νιώθουν ιδιαίτερη ευφορία, να μην κουράζονται, να μην κοιμούντα και να μην έχουν τον φόβο του θανάτου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το Captagon μπορεί να μετατρέψει τους χρήστες σε ιδιαίτερα βίαιους, ενώ η αρχική του χρήση ήταν για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Το φάρμακο απαγορεύτηκε το 1980 λόγω του ότι ήταν πολύ εθιστικό, όμως συνεχίζει να κατασκευάζεται σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Το 2010 ανακαλύφθηκαν 7 τόνοι χαπιών στην Σαουδική Αραβία ενώ το 2013 βρέθηκαν 13 εκατ. χάπια στο Λίβανο.

"Σου δίνει κουράγιο και δύναμη. Αν ο αρχηγός της ομάδας σου πει να επιτεθείς, σε βοηθά να μην νιώθεις φόβο και να μην κουράζεσαι", αναφέρει στο BBC πρώην Σύριος Μαχητής.

Το χάπι είναι ιδιαίτερα ακριβό αφού κοστίζει 20 δολάρια το ένα και αποφέρει ιδιαίτερα κέρδη σε όσους τα εμπορεύονται.



[Πηγή]