.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ο ΠΟΥΤΙΝ ''ΧΤΥΠΗΣΕ'' ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ!
TI ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ!!
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…
Δυσμενές προβλέπεται το μέλλον για τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας, καθώς οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκικής πλευράς έχουν αρχίσει να ενοχλούν ιδιαίτερα το Κρεμλίνο, το οποίο αποφάσισε να αντεπιτεθεί κάνοντας χρήση οικονομικών μέσων....

Πιο αναλυτικά, το το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax» αναφέρει ότι ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας κολοσσού «Gazprom», Αλεξέι Μίλερ, αποφάσισε την μείωση χωρητικότητας του επερχόμενου Ρωσο - Τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου «Turk Stream», στα 32 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Αυτή η απόφαση έχει ως γνώμονα τις απαιτήσεις που ζητούνται στην βόρεια Ευρώπη», καθώς η προέκταση του «Nord Stream-1», με την ονομασία «North Stream-2», έχει ήδη προγραμματιστεί για το 2019.

Ο κ Μίλερ στην συνέχεια του δημοσιεύματος τονίζει ότι η στρατηγική του αγωγού «North Stream-2» έχει ως στόχο την διατήρηση και την ανάπτυξη του εμπορίου και των υποδομών της ΕΕ.

Με βάση τα σχέδια ο αγωγός θα περνά κάτω από την Βαλτική Θάλασσα έως την Γερμανία και από εκεί σε Ολλανδία και Γαλλία, με προβλεπόμενη συνολική χωρητικότητα τα 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Το έργο όμως δεν σταματά εκεί καθώς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αναφέρεται ότι την άνοιξη του 2016 η Gazprom αναμένεται να υπογράψει συμφωνία και με την Κίνα, σχετικά με τον «δυτικό αγωγό», με την Ρωσία πλέον να αποτελεί ενεργειακό κολοσσό τόσο σε Ασία όσο και σε Ευρώπη, παρέχοντάς της τρομερά προνόμια και επιρροή.

Τέλος όσον αφορά την Τουρκία, η απόφαση της Ρωσίας να την βγάλει σταδιακά εκτός σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την χώρα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επιρροής, το οποίο θα είναι ιδιαίτερα βαρύ σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει.

[Πηγή]