.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα γιγάντιο «κουτάλι» που αιωρείται στην επιφάνεια του Άρη διχάζει τους επιστήμονες [εικόνα]

Στο παρελθόν έχουμε δει φωτογραφίες από την επιφάνεια του Άρη που υποτίθεται ότι απεικονίζουν ανθρώπινα κεφάλια, συντρίμμια διαστημοπλοίων και προτομές του Ομπάμα, ποτέ όμως κάτι τόσο παράξενο όπως η φωτογραφία που φαίνεται να δείχνει....
ένα αιωρούμενο κουτάλι.


Πρόκειται για μια από τις λήψεις που έστειλε το μη επανδρωμένο διαστημικό όχημα-ρομπότ Curiosity, στις 30 Αυγούστου που φαίνεται να απεικονίζει ένα γεωγραφικό χαρακτηριστικό του κόκκινου πλανήτη που εμφανισιακά παραπέμπει σε ένα κουτάλι που μοιάζει να αιωρείται.

Μάλιστα στην φωτογραφία διακρίνεται καθαρά και η σκιά που ρίχνει ο παράξενος σχηματισμός στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.


Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παράξενα σχήματα που κατά καιρούς φτάνουν στην δημοσιότητα και μπορούν να εξηγηθούν με το φαινόμενο της παρειδωλίας (ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο) η συγκεκριμένη φωτογραφία, δεν μπορεί να εξηγηθεί τόσο απλά.

Οι επιστήμονες πάντως θεωρούν ότι η λεπτή ατμόσφαιρα του Άρη και οι θυελλώδεις άνεμοι που «σμιλεύουν» την επιφάνεια του πλανήτη ευθύνονται για τους παράξενους και αναπάντεχους σχηματισμούς που συχνά απαντούνται στον γειτονικό μας πλανήτη.

[Πηγή]