.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Αυτές είναι οι πρώτες γυναίκες Ranger των ΗΠΑ [εικόνες & video]

Οι πρώτες γυναίκες στην ιστορία του στρατού των ΗΠΑ που αποφοιτούν από την ελίτ σχολή Ranger είναι αποφασισμένοι πολεμιστές που δεν θέλουν καμία ειδική μεταχείριση ή αναγνώριση, όπως αναφέρουν οι οικογένειές τους στα πολλαπλά ΜΜΕ που θέλησαν να πάρουν συνέντευξη από....
τις δυο γυναίκες που έχουν γράψει ιστορία.

Η Capt. Kristen Griest, 26, και η υπολοχαγός Σέι Haver, 25, ήταν οι μόνες δύο γυναίκες από τις 19 που πέρασαν το πιο δύσκολο πρόγραμμα του αμερικανικού στρατού.

Οι οικογένειές τους επιβεβαίωσαν την ταυτότητα των δυο γυναικών σε δήλωσή τους χθες, Τετάρτη, αν και δεν έχουν ακόμη διοριστεί επίσημα από το στρατό.

«Οι CPT Griest και LT Haver είναι ακριβώς όπως όλοι οι στρατιώτες της τάξης 8-15 (Class 8 -15) - χαρούμενες, ανακουφισμένες, και έτοιμες για κάποιο καλό φαγητό και ύπνο," είπαν οι οικογένειές τους "Όπως όλοι αυτοί που θα αποφοιτήσουν, την Παρασκευή, είναι εξαιρετικοί στρατιώτες και ισχυροι συμπαίκτες.

«Το ταξίδι τους ήταν συναρπαστικό και πολύ κουραστικό και όπως ακριβώς εκπαιδεύονται ως ομάδα, θέλουν να γιορτάσουν ως ομάδα."




Lt Shaye Haver




Captain Griest κατα την διάρκεια του προγράμματος



Captain Griest παίζοντας σκάκι



Captain Griest (αριστερά) με συναδέλφους τον Δεκέμβρη



Shaye Haver

Οι παρακάτω φωτογραφίες που ακολουθούν ειναι των δυο γυναικών κατα την διάρκεια του προγράμματος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο, με 19 γυναίκες και 381 άντρες, και έχει έδρα το Οχυρό Μπένινγκ, στην πολιτεία Τζόρτζια. Συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση σε δάση, βουνά και έλη της πολιτείας της Φλόριντα.

Οι καταδρομείς του στρατού είναι στρατιώτες σε ετοιμότητα που έχουν εκπαιδευτεί σε δύσκολα φυσικά περιβάλλοντα και συχνά στέλνονται σε στόχους ειδικών αποστολών





























Το πρόγραμμα περιλαμβάνει "ένα τεστ σωματικής αντοχής που περιλαμβάνει 49 push-ups, 59 κοιλιακούς, τρέξιμο 8 χιλ. (5 μίλια) σε 40 λεπτά, 6 έλξεις στο μονόζυγο με κλειστή λαβή, τεστ κολύμβησης, τεστ καθοδήγησης στο έδαφος, περπάτημα 19,3 χιλ. (12 μίλια) σε τρεις ώρες, αρκετοί δρόμοι μετ' εμποδίων, τέσσερις μέρες αναρρίχησης βουνών, τρεις ρίψεις με αλεξίπτωτο, τέσσερις εναέριες επιθέσεις σε ελικόπτερα, πολλαπλές κινήσεις σε φουσκωτά, και 27 μέρες αναπαραστάσεων περιπολιών εν ώρα μάχης".


[Πηγή]