.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

"Έγινα τζιχαντιστής για ένα αυτοκίνητο και τέσσερις γυναίκες"!

Αποκαλύπτει ένας Γερμανός...
Ο Ιμπραήμ Β. ήταν κλεισμένος στο κελί του σε ένα από τα κέντρα εκτέλεσης του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όταν τη σιωπή έσπασαν οι κραυγές του συγκρατούμενού του πριν αποκεφαλιστεί από τους τζιχαντιστές....

«Ήταν σαν να άκουγα να πατούν γάτα», δήλωσε ο Γερμανός με καταγωγή από την Τυνησία Ιμπραήμ Β., όπως γράφει ο Τόνι Πάτερσον του Independent.

Στη συνέχεια το αποκεφαλισμένο πτώμα του συγκρατούμενού του πετάχτηκε μέσα στο κελί του Ιμπραήμ με το κεφάλι τοποθετημένο στον θώρακά του. Άλλωστε, ο άνδρας που είχε μόλις εκτελεστεί είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία κατά του Ισλαμικού Κράτους, μία κατηγορία που αντιμετώπιζε και ο ίδιος.

Όπως αναφέρει ο Independent ο Ιμπραήμ που ζούσε στην περιοχή Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας πριν μεταβεί στη Συρία για να γίνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους, κατάφερε να δραπετεύσει και να γλιτώσει από βέβαιο και βάρβαρο θάνατο.

Λίγους μήνες από την επιστροφή του στη Γερμανία, παραδόθηκε στις τοπικές αρχές και σήμερα αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

«Προτιμώ την φυλακή στη Γερμανία από την “ελευθερία” στη Συρία», δήλωσε ο Ιμπραήμ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung πριν λίγες ημέρες ενώ είχε ήδη προφυλακιστεί.

«Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ», επισήμανε ο Γερμανός τζιχαντιστής.
Πώς, όμως, ένας νεαρός που ονειρευόταν μία λαμπρή καριέρα κατέληξε να γίνει επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας στο όνομα του Αλλάχ;

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς του την δεκαετία του 1970 ταξίδεψαν από την Τυνησία στη Γερμανία για να γίνουν εργάτες σε εργοστάσιο της Volkswagen. Ο έφηβος τότε Ιμπραήμ έγινε δεκτός στο γυμνάσιο της Βόλφσμπουργκ και ήλπιζε ότι τα όνειρά του θα γίνονταν πραγματικότητα. Όμως η πορεία του στο σχολείο δεν ήταν η αναμενόμενη, έτσι όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, αποφάσισε να ασχοληθεί με άλλα… ενδιαφέροντα: το κάπνισμα, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ.

Ο Γερμανός από το Βόλφσμπουργκ, όπου σύμφωνα με τον Independent εντοπίζονται αρκετοί υποστηρικτές των τζιχαντιστών, ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να ενταχθεί στο ΙΚ επειδή του υποσχέθηκαν «ένα ακριβό αυτοκίνητο και τέσσερις συζύγους».

«Για να είμαι ειλικρινής, ποιος δε θα ήθελε τέσσερις συζύγους; Αν μου ζητούσαν να γίνω μέλος ενός ροκ γκρουπ από την Τζαμάικα ή στους Hells Angel’s θα το έκανα», δήλωσε ο άνδρας, ο οποίος υπολογίζεται ότι είναι μόνο ένας από τους 700 υπηκόους που έχουν εγκαταλείψει τη Γερμανία για να γίνουν τζιχαντιστές και ένας από τους 20 από την περιοχή Βόλφσμπουργκ που έχουν ταξιδέψει στη Συρία στο όνομα της τζιχάντ.

Ο Ιμπραήμ δηλώνει μετανοημένος και ελπίζει ακόμα ότι θα γίνει ήρωας με τη διαφορά ότι δε θα γίνει «ήρωας» ως βομβιστής αυτοκτονίας, αλλά θα αποτρέψει άλλους νέους να ζουν για το θάνατο.

Πηγή