.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

«Πονοκέφαλος» οι τουρίστες για τους κατοίκους της Βαρκελώνης

EΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ
Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης έχουν κουραστεί από τους τουρίστες που συρρέουν σε αυτή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με ορισμένους να δηλώνουν ότι οι τουρίστες είναι χειρότερο πρόβλημα από τη φτώχεια....

Ο μαζικός τουρισμός στην ισπανική αυτή πόλη έχει δημιουργήσει ένα κύμα παραπόνων από τους κατοίκους, με αποτέλεσμα η νέα δήμαρχος να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός «ανώτατου ορίου» στις αφίξεις επισκεπτών, ενώ ορισμένοι κάνουν λόγο και για απαγόρευση μεγάλων ομάδων τουριστών.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε το δημαρχείο της πόλης, το 5,3% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο τουρισμός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη. Ο τουρισμός κατετάγη πίσω από την ανεργία και τις εργασιακές συνθήκες (31,9%) και την κίνηση στους δρόμους 5,5).

Τον τουρισμό ακολουθεί η φτώχεια, με ποσοστό 5,1% των ερωτηθέντων να πιστεύει ότι αποτελεί ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βαρκελώνη, σημειώνει δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Local.

Η δήμαρχος της πόλης, Ada Colau, ανακοίνωσε σχέδια επιβολής ενός «καπέλου» στον αριθμό των τουριστών που μπαίνουν στην πόλη στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για την εξισορρόπηση των ενδιαφερόντων του τουριστικού τομέα και αυτών των κατοίκων, προκειμένου η Βαρκελώνη «να μη γίνει μια άλλη Βενετία».

[Πηγή]