.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Μαζικές επιθέσεις του ΡΚΚ σπέρνουν το τρόμο στην
Ν.Α. Τουρκία: Επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα
Ανατίναξαν και γέφυρα και τραίνο! Μαζικές είναι οι επιθέσεις του ΡΚΚ εναντίον τουρκικών στόχων του Στρατού και της Αστυνομίας και ο πόλεμος που μαίνεται στην Ν.Α. Τουρκία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις....

Οι Κούρδοι μαχητές του ΡΚΚ απάντησαν το τελευταίο 24ωρο μα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων από τις οποίες δεν γλίτωσε ούτε και μια γέφυρα η οποία ήταν στρατηγικής σημασίας για την κίνηση των τούρκικων δυνάμεων, δείγμα ότι η κουρδική οργάνωση στοχεύει πλέον και εναντίον στόχων υποδομών και στρατηγικής σημαίας.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ «Ομάδα “τρομοκρατών” του PKK βομβάρδισε τη γέφυρα Άχμέτ Καγιά στην περιοχή Νουσαϊμπίν, στην επαρχία Μαρντίν. Κατοικίες που βρίσκονταν πλησίον της γέφυρας, υπέστησαν σοβαρές ζημιές», σημειώνουν τα τουρκικά δημοσιεύματα.

Η γέφυρα υπέστη μεγάλη ζημιά λόγω της τοποθέτησης σε αυτήν μεγάλου όγκου εκρηκτικών υλών. Μετά το περιστατικό, το κυβερνείο στη Μαρντίν, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την «τρομοκρατία του PKK και υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά του για τη διατήρηση της ειρήνης και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με όλα τα διαθέσιμα μέσα», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα οι Τούρκοι θρήνησαν ακόμη ένα νεκρό αξιωματικό εχθές ο όποιος σκοτώθηκε όταν σημειώθηκε επίθεση που εναντίον στρατιωτικού φυλακίου στην περιοχή Μπεϊτουσεμπάπ της επαρχίας Σιρνάκ, στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, ενώ δύο άλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Σε άλλη επίθεση, δύο μέλη του PKK έριξαν ισάριθμες βόμβες εναντίον των περιφερειακών γραφείων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο Ντιγιάρμπακιρ, της νότιας Τουρκίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Από τις εκρήξεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με το τουρκικό κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ενώ αστυνομική κλούβα, που ήταν σταθμευμένη έξω από τα γραφεία τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η κλούβα κάηκε ολοσχερώς και οι Τούρκοι αστυνομικοί μόλις που κατάφεραν να βγουν από αυτήν, ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Στην ίδια πόλη ομάδα ένοπλων ανταρτών του PKK επιτέθηκε και σε αστυνομικό τμήμα με εκτοξευτήρες αντιαρματικών και αυτόματα όπλα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επίθεση έγινε σε αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται επί της εθνικής οδού και από αυτήν ένας χωροφύλακας τραυματίστηκε. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ ξεκίνησε μεγάλης κλίμακας έρευνα για τη σύλληψη των τρομοκρατών, όπως σημειώνεται.

Οι Κούρδοι μαχητές χτύπησαν όμως και σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Μπινγκόλ και αυτό παρά τη φύλαξη του τρένου στο σταθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση σημειώθηκε στις 15:00 εχθές Παρασκευή. Ένα βαγόνι καταστράφηκε και κομμάτια του πετάχτηκαν στη γύρω περιοχή.

Όπως σημειώνεται δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε κανείς. Τις τελευταίες ημέρες οι αντάρτες του PKK έχουν βάλει στόχο το σιδηροδρομικό δίκτυο στην νοτιοανατολική Τουρκία, που θεωρείται μια ασφαλής οδός μεταφοράς για τους Τούρκους, ενώ στο ίδιο πλαίσιο ενεργειών κινήθηκε και η παίδευση και ανατίναξη της γέφυρας.

Από τις πλευρά τους οι τουρκικές αρχές εν μέσω βαρύτατων απωλειών ανακοινώνουν επιχειρήσεις οι οποίες καταλήγουν με νεκρούς «τρομοκράτες» όπως αναφέρουν δημοσιεύοντας αριθμούς τους οποίους όμως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κανείς.

Έτσι ο τουρκικός Στρατός ανακοίνωσε ότι «εξουδετέρωσε 12 αντάρτες του PKK στην επαρχία Σιρνάκ και σκότωσε 29 άλλους στο όρος Καντίλ (στο Ιράκ) έπειτα από βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Οι κουρδικές επιθέσεις αποτέλεσαν εκδίκηση στις φρικαλεότητες των δυνάμεων εναντίον Κούρδων μαχητών (ανδρών και γυναικών) όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.














PTV World News

WORLDNEWS 500

[Πηγή]