.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας μέσα από το φωτογραφικό φακό [εικόνες]

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε....


Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.


photosh5

Αγώνες καταδύσεων στη Σλοβενία

Διαγωνιζόμενος σε αγώνες καταδύσεων στο Kanal ob Soci, στη Σλοβενία, πραγματοποιεί βουτιά από παλιά γέφυρα.

Έκρηξη στην Μπανγκόκ


photosh6

photosh8

photosh9

photosh17

Έκρηξη παγιδευμένης μοτοσυκλέτας σημειώθηκε τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ με αποτέλεσμα 22 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και οι τραυματίες να ξεπεράσουν τους 100. Ο πρωθυπουργός της χώρας χαρακτήρισε την επίθεση ως «τη χειρότερη επίθεση που έχει σημειωθεί ποτέ» στην Ταϊλάνδη.

Πρόσφυγες στο Λίβανο


photosh7

Επίσκεψη σε πρόχειρο καταυλισμό σύρων προσφύγων στο Λίβανο πραγματοποίησε επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, Stephen O'Brien.

Στρατιωτικές ασκήσεις Αμερικανίδων στο στρατό


sn1

Αίσθηση προκάλεσαν οι φωτογραφίες του Reuters από την εκπαίδευση γυναικών που υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό. Στη φωτογραφία φαίνεται μια πεζοναύτης να πίνει το αίμα από μια κόμπρα στη διάρκεια ασκήσεων επιβίωσης σε ζούγκλα της Ταϊλάνδης.

Ετήσια άσκηση του ιαπωνικού στρατού


photosh10

Στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται κάθε χρόνο πραγματοποίησε ο ιαπωνικός στρατός στις 18 Αυγούστου. Στη φωτογραφία ένα άρμα εξαπολύει πυρά, συμμετέχοντας στην άσκηση που βασίζεται στο σενάριο άμυνας ή ανακατάληψης ιαπωνικών νησιών, κοντά στο βουνό Φίτζι.

Πρόσφυγες στη Λωρίδα της Γάζας


photosh11

Ένα κορίτσι από την Παλαιστίνη κοιτά μέσα από το παράθυρο του λεωφορείου καθώς περιμένει με την οικογένειά της να περάσει τα σύνορα στη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο, καθώς οι αρχές της Αιγύπτου άνοιξαν για 4 ημέρες το σύνορο στη Ράφα.

Το Ναυτικό της Ινδονησίας ανατινάζει ξένο αλιευτικό σκάφος


photosh12

Το Ναυτικό της Ινδονησίας προχώρησε στην ανατίναξη ξένου αλιευτικού σκάφους, το οποίο είχε κατασχέσει μαζί με μερικές ακόμη δεκάδες σκάφη τα οποία ψάρευαν παράνομα στα νερά της χώρας.

Πρωινό κατά την ανάβαση σε βουνό του Περού


photosh14

Τουρίστες παίρνουν το πρωινό τους κατά την ανάβαση τους στο Cuzco του Περού, προκειμένου να φτάσουν στις Skylodge Adventure Suites. Οι επισκέπτες πρέπει να σκαρφαλώσουν 400 μέτρα για να ανταμειφθούν με μια διανυκτέρευση σε ειδικές κάψουλες με διάφανο κάλυμμα στην κορυφή του βουνού.

Κατάδυση του Πούτιν σε ναυάγιο


photosh13

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησε κατάδυση με ένα μικρό υποβρύχιο στα ανοιχτά της Κριμαίας για να δει από κοντά ένα ναυάγιο του 10ου αιώνα. Ο Ρώσος πρόεδρος έφτασε με το βαθυσκάφος σε βάθος μεγαλύτερο των 80 μέτρων για να δει το ναυάγιο ενός βυζαντινού πλοίου που εντοπίστηκε τον περασμένο Μάιο στη Μαύρη Θάλασσα.

Επίδειξη για το Φεστιβάλ της Νύχτας της Σιγκαπούρης


photosh20

Ένα μέλος της Starlight Alchemy από τη Σιγκαπούρη παρουσιάζει σε εκπροσώπους του Τύπου τμήμα της παράστασης που θα δοθεί στο πλαίσιο το Φεστιβάλ της Νύχτας και το οποίο περιλαμβάνει εντυπωσιακές ασκήσεις και εγκαταστάσεις με φώτα.

Ψηφοφορία στη γερμανική βουλή για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης


photosh19

Με ψήφους 454 υπέρ, 113 κατά και 18 αποχές επί 585 ψηφισάντων υπερψηφίστηκε από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης υπό τον ΕΜΣ και η εκταμίευση της πρώτης δόσης ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είδε «διαρροές» από το κόμμα της, ενώ αίσθηση προκάλεσε ότι η ίδια επέλεξε να μην μιλήσει αφήνοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υπερασπιστεί την κυβερνητική πρόταση.

Η «Οδύσσεια» του «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μετέφερε 2.500 λαθρομετανάστες


photosh16

photosh4

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η «Οδύσσεια» του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μετέφερε περίπου 2.500 λαθρομετανάστες, καθώς το πρωί έδεσε τελικά στο λιμάνι του Πειραιά, ύστερα από πολύωρο ταξίδι και αφού πέρασε από Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Μυτιλήνη.

Το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος την Τετάρτη απέπλευσε για τη Θεσσαλονίκη από την Κω, έχοντας αναβιβάσει περίπου 1.800 Σύρους λαθρομετανάστες. Από τη Μυτιλήνη αναχώρησαν τελικά 708 Σύροι. Στη Θεσσαλονίκη είχε προγραμματιστεί να περιμένουν τους λαθρομετανάστες λεωφορεία, τα οποία θα τους μετέφεραν στο Κιλκίς, κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια.

Το γεγονός αυτό φέρεται να προκάλεσε έντονες διπλωματικές αντιδράσεις τόσο από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ όσο και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα η ηγεσία του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής να αναγκαστεί να ανασκευάσει την απόφασή της και το Ελευθέριος Βενιζέλος να αλλάξει ρότα για τον Πειραιά.

Έτσι, το πλοίο αναχώρησε μετά από ώρες καθυστέρησης από τη Μυτιλήνη για τον Πειραιά. Η αλλαγή προορισμού πάντως κόντεψε να προκαλέσει επεισόδιο από Σύρους λαθρομετανάστες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με τα χειρότερα να αποφεύγονται με την παρέμβαση ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες λαθρομετανάστες, όπως το παιδί που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, περιμένουν στα ελληνικά νησιά να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και να πάρουν τα πολυπόθητα χαρτιά.


photosh15

Αποτέφρωση ναρκωτικών στο Μεξικό

Οι Αρχές αποτέφρωσαν μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας και άλλων ναρκωτικών σε στρατόπεδο στην Τιχουάνα του Μεξικού. Συνολικά είχαν κατασχεθεί 183 τόνοι ναρκωτικών οι οποίοι κάηκαν ταυτόχρονα σε συντονισμένη επιχείρηση σε 9 πολιτείες της χώρας.

Αντιτρομοκρατική άσκηση στη Σεούλ


photosh18

Ένας νοτιοκορεάτης στρατιώτης παίρνει θέση, την ώρα που ένας άντρας τον φωτογραφίζει, κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής άσκησης που διοργανώθηκε στη Σεούλ. Η άσκηση «Ulchi» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και στόχος της είναι να προετοιμάσει το σύνολο του κοινού για όλες τις πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ένταση στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέα


photosh24

Η Νότια Κορέα εξαπέλυσε δεκάδες βολές πυροβολικού προς την κατεύθυνση της Βόρειας Κορέας, αφού η Βόρεια Κορέα φέρεται να εκτόξευσε ένα βλήμα προς ένα μεγάφωνο στη Νότια Κορέα που μετέδιδε εκπομπές κατά της Πιονγκγιάνγκ. Στη φωτογραφία νοτιοκορεάτες στρατιώτης φαίνονται να στέκονται στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις 2 χώρες.

Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στην Τζακάρτα


photosh23

Κάτοικοι που κινδυνεύουν με έξωση από περιοχή της Τζακάρτα που αντιμετωπίζει κίνδυνο πλημμυρών συγκρούονται με αστυνομικούς, οι οποίοι με χημικά και κανόνια νερού προσπαθούν να τους απωθήσουν.

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Μιζούρι μετά από πυροβολισμό


photosh21

Πυροσβέστες επιχειρούν να κατασβήσουν πυρκαγιά  σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο St. Louis του Μιζούρι, υπό αστυνομική προστασία. Τη φωτιά έβαλαν εξαγριωμένοι διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για πυροβολισμό ενός μαύρου νεαρού από αστυνομικό που είχε σημειωθεί νωρίτερα. Ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε το νεαρό, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είχε στρέψει όπλο εναντίον του ένστολου.

Χάος με λαθρομετανάστες στα σύνορα ΠΓΔΜ – Ελλάδας

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας κήρυξε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, λόγω των αυξημένων λαθρομεταναστευτικών ροών.


photosh22

photosh26

photosh1

photosh2

photosh3

Την Παρασκευή, η αστυνομία της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων λαθρομεταναστών που προσπαθούν να μπουν στη χώρα από την Ελλάδα. Συνολικά 10 άτομα τραυματίστηκαν.

Οι συνέπειες των εκρήξεων στην Τιανζίν της Κίνας


photosh25

photosh28

Τις πληγές της μετράει η Κίνα μετά τις φονικές εκρήξεις στη βιομηχανική ζώνη της Τιανζίν, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή 112 ανθρώπων. Ο φακός κατέγραψε νεκρά ψάρια να επιπλέουν στις όχθες του ποταμού Haihe, ενώ οι αρχές τοποθέτησαν πειραματόζωα στην περιοχή προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες ζωής μετά τις θανατηφόρες εκρήξεις.

[Πηγή]