.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

"Σβήνει" το Φαρμακονήσι: 800 λαθρομετανάστες έναντι 20 κατοίκων

Aνεξέλεγκτες είναι πλέον οι διαστάσεις της λαθρομεταναστευτικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη και κατ’ επέκταση την Ελλάδα. Με αμείωτο ρυθμό λαθρομετανάστες καταφθάνουν στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα....
πολλοί απ’ αυτούς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο πέλαγος.

Στα νησιά, που ορισμένοι εκ των λαθρομεταναστών εγκαθίστανται έστω και προσωρινά, η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος των λαθρομεταναστών, αφού τα νούμερα μαρτυρούν την τραγική κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μόνιμοι κάτοικοι, όσον αφορά στη μειοψηφία τους στον τόπο τους.

Όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο περισσότεροι από 800 λαθρομετανάστες έχουν καταμετρηθεί στο Φαρμακονήσι αφήνοντας πίσω την τρομακτική μειοψηφία των μόλις 20 μόνιμων κατοίκων στο νησί!

Η κατάσταση στο ακριτικό νησί κρίνεται εκρηκτική με τους κατοίκους να ζητούν άμεση βοήθεια.

Αναγκαστική προκύπτει να είναι και η ενίσχυση της φρουράς του Φαρμακονησίου, καθώς ο αριθμός των 24 στρατιωτών είναι μηδαμινός μπροστά στους εκατοντάδες λαθρομετανάστες.

Θλιβερό είναι το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμη ενέργειες για την απομάκρυνση τους, ενώ την ίδια στιγμή τόσο η Κως όσο και αλλά πολλά νησιά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

[Πηγή]