.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αυτές είναι οι Κούρδισσες που πολεμούν το ΙSIS (εικόνες)

"Εντάχθηκα για να υπερασπιστώ τους Κούρδους, και τους Χριστιανούς", το τραγούδι τους... Οι τζιχαντιστές από τον Ισλαμικό Στρατό θα ήταν πρόθυμοι να τις εξολοθρεύσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Όχι μόνο είναι εναντίον τους αλλά είναι και γυναίκες....

Όμως οι γυναίκες, κουρδικής καταγωγής, που μάχονται στην πρώτη γραμμή ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος σε καμία περίπτωση δεν έχουν υπόψη τους να υποχωρήσουν και να αφήσουν τους φανατικούς Ισλαμιστές να κατακτήσουν τα πάντα.

Έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πολέμου, καθώς εντάχθηκαν στον YPJ, ενώ αυτοαποκαλούνται «γυναίκες-υπερασπίστριες» και εμφανίζονται απόλυτα πρόθυμες να πεθάνουν προκειμένου οι τζιχαντιστές να μην προχωρήσουν βήμα στα εδάφη των ιδιαίτερων πατρίδων τους.

«Εντάχθηκα εθελοντικά στον YPJ. Εντάχθηκα για να υπερασπιστώ τους Κούρδους, τους Άραβες, τους Χριστιανούς και όλες τις εθνότητες. Θα υπερασπιστώ τη χώρα μου και όσους μάχονται γι” αυτήν», δηλώνει αποφασιστικά μία 17χρονη αντάρτισσα.

«Οι άντρες πολεμούν χρησιμοποιώντας τη φυσική τους δύναμη, ενώ οι γυναίκες πολεμούν χρησιμοποιώντας το μυαλό τους. Μπορεί να ξέρουμε πώς να χρησιμοποιούμε όπλα, αλλά από τη φύση μας μισούμε τη βία. Όμως είμαστε αναγκασμένες να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Αυτό μας δίνει δύναμη», δηλώνει με τη σειρά της μια αξιωματικός του YPJ.



[Πηγή]