.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΤΟ καταραμένο "ΤΡΓΩΝΟ της ΑΛΑΣΚΑ"


Το γνωστό σε όλους Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μία περιοχή μέσα στην οποία χάνονται και εξαφανίζονται αεροπλάνα και πλοία. Δεν είναι όμως το μοναδικό μέρος το οποίο καλύπτεται με πέπλο μυστηρίου....

Στο "Τρίγωνο της Αλάσκα", επίσης, συμβαίνουν ανεξήγητες εξαφανίσεις.

Το "Τρίγωνο της Αλάσκα" που αρχίζει μεταξύ των πόλεων της Juneau και Yakutat για να καταλήξει στο Barrow, φαίνεται να κρύβει ένα μεγάλο μυστήριο. Μέσα σε αυτόν τον τομέα υπάρχει μία ανεξερεύνητη ζούγκλα, η οποία περιλαμβάνει απέραντα δάση και βουνά, όπου ένας ασυνήθιστα υψηλός αριθμός ατόμων και αεροσκαφών κάθε χρόνο εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν κάποιο ίχνος. Τι συμβαίνει σε αυτόν τον τομέα;

Σε αυτή την περιοχή, γνωστή για τη φυσική ομορφιά της, τουλάχιστον από το 1988 έχουν καταγραφεί περίπου 16.000 εξαφανίσεις ανθρώπων. Ένας εντυπωσιακός αριθμός.

Τον Οκτώβριο του 1972, ένα αεροπλάνο που μετέφερε δύο εξέχοντες πολιτικούς, τους Hale Boggs και Nick Begich εξαφανίζεται μυστηριωδώς κοντά στην πόλη της Juneau. Η έρευνα διήρκεσε 39 ημέρες, αλλά δεν βρήκε κανένα ίχνος του αεροπλάνου.

Το 2005, το FBI ερεύνησε την υπόθεση 20 ανδρών που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στην εν λόγω περιοχή. Ακόμα και το CNN και άλλα εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σχετικά με τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις που, όλες φέρνουν στο μυαλό το Τρίγωνο των Βερμούδων.

Το FBI πιστεύει ότι οι εξαφανίσεις μπορούν να αποδοθούν σε υποθερμία που προκαλείται από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαφορετική άποψη. 

Αναφέρουν πως τα τελευταία χρόνια, είχαν ακούσει εκεί μυστηριώδεις φωνές, σαν να προέρχονταν από ένα "μυστικό μέρος" το οποίο δεν είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι. Οι αφηγήσεις πατούν στα όρια του υπερφυσικού.

Για μυστηριώδεις παρουσίες μιλούν οι ιστορίες τους οι ιθαγενείς Tlingi, σύμφωνα με τις οποίες μια δαιμονική οντότητα που είναι γνωστή ως Kushtaka, κατοικεί στην περιοχή, η οποία μπορεί να αλλάζει σχήμα για να προσελκύσει όλους όσους είχαν την ατυχία να χαθούν ή να αποπροσανατολιστούν.

Κατά ένα παράδοξο τρόπο, αυτή η οντότητα "πλησιάζει" πολύ στην θεωρία του Αμερικανού κρυπτοζωολόγου και ερευνητή Ivan T. Sanderson, σύμφωνα με την οποία το "Τρίγωνο της Αλάσκας" είναι σε μια περιοχή που υπόκειται στα λεγόμενα "ενεργειακά κέντρα". 

Δηλαδή η περιοχή περικλείεται και περιβάλλεται από ορισμένες ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες, οι οποίες στροβιλίζονται και "ρίχνουν τα παραγάδια τους". Αυτές οι δίνες μπορεί να είναι ή/και να συνδυάζονται με μαγνητικά πλέγματα ή "γραμμές ley".

Ανάλογα παρόμοια περιστατικά ανεξήγητων φαινομένων και εξαφανίσεων έχουν αναφερθεί και αλλού, πέρα από το γνωστό "Τρίγωνο των Βερμούδων", όπως στην περιοχή των μεγαλιθικών μνημείων στην Αλγερία, στην κοιλάδα του Ινδού ποταμού, στο ηφαίστειο Hamakulia στη Χαβάη, στο «τρίγωνο του διαβόλου» κοντά στην Ιαπωνία, αλλά και στις απέραντες ερήμου πάγων της Ανταρκτικής.

Παράξενες "ενέργειες" και μυστηριώδη ενεργειακές δίνες έχουν εντοπιστεί να εκδηλώνονται στο διάσημο Στόουνχεντζ, στο Νησί του Πάσχα, στις πυραμίδες της Αιγύπτου, αλλά και σε λιγότερο γνωστές αλλά απομακρυσμένες περιοχές της Σιβηρίας και της Αυστραλίας.



Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές οι ενεργειακές δίνες, για άγνωστους λόγους, δημιουργούν ένα πλήθος από παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν τον άνθρωπο με διαφορετικούς τρόπους: σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά, με ψευδαισθήσεις ή/και αποπροσανατολισμό, σύγχυση και διάφορες ψυχικές διαταραχές.

Με απλούστερα λόγια -και σύμφωνα με τις θεωρίες των υποστηρικτών τους- αυτές οι περιοχές ή τα φαινόμενα είναι πύλες που παρέχουν πρόσβαση σε πνευματικές ή άλλου είδους διαστάσεις διαστάσεις.

Αλλά μπορεί αυτή η θεωρία να εξηγήσει τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις προσώπων, πλοίων ή αεροσκαφών;

Η θεωρία αυτή απορρίπτεται από τους σκεπτικιστές. Στατιστικά η Αλάσκα έχει το υψηλότερο ρεκόρ εξαφανίσεων, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ΗΠΑ. Έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αγνοουμένων που δεν βρέθηκαν ποτέ. 

Οι λόγοι για αυτό είναι ότι η Αλάσκα χαρακτηρίζεται από μεγάλες και ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές, με μια πληθώρα κινδύνων. Ανώμαλο έδαφος, άγρια ​​ζώα, γεωλογικούς κινδύνους. Υπάρχουν πολλές ακραίες καταστάσεις που κάποιος μπορεί να συναντήσει και να καταφέρει να επιβιώσει.

Αλλά και πάλι. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί αυτές οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις είναι συγκεντρωμένες στο "Τρίγωνο της Αλάσκα"...

Μπορεί οι εξαφανίσεις να οφείλονται στις ενεργειακές δίνες; Μπορεί οι άνθρωποι να χάνονται χωρίς να μπορούν να βρουν ξανά το μονοπάτι της επιστροφής, οπότε αποβιώνουν χωρίς ίχνη; Και τα αεροπλάνα; Πώς χάνονται; Ό,τι και να συμβαίνει, την απάντηση ενδεχομένως, γνωρίζουν μόνο οι αγνοούμενοι...

[Πηγή]