.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ HUFFINGTON

"Η Βασίλισσα της διαδικτυακής ενημέρωσης"

Η Αριάννα Στασινοπούλου Huffington, πρόεδρος της The Huffington Post Media Group, έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο για το ενημερωτικό της site «The Huffington Post». Η «Guardian» την κατατάσσει στην 42η θέση των 100 ισχυρότερων προσώπων των ΜΜΕ παγκοσμίως....

Την έχουν χαρακτηρίσει δε ως «βασίλισσα της διαδικτυακής ενημέρωσης». Το περιοδικό Time την συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο και το περιοδικό Forbes στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες παγκοσμίως.

Γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου του 1950 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας της Κωνσταντίνος, ήταν δημοσιογράφος. Η μητέρα της δανείστηκε χρήματα για να καταφέρει η ίδια και η αδερφή της να σπουδάσουν στο εξωτερικό, η Αριάννα στο Cambridge και η αδερφή της στο Royal Academy of Dramatic Art στο Λονδίνο.

Μετά την αποφοίτησή της έκανε το «Face The Music» του ΒΒC, μαζί με τον δημοσιογράφο των λονδρέζικων Times Βernard Levin. Ξεκίνησε να γράφει βιβλία το 1970, με την εκδοτική βοήθεια του Bernard Levin, με τον οποίο αποτελέσαν ζευγάρι για δέκα χρόνια, μέχρι και το Δεκέμβριο του 1980.

Η άρνηση του Levin να παντρευτούν θα την οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου και στην πτήση από το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη. Μεταξύ των βιβλίων που έγραψε ήταν και η βιογραφία της Μαρίας Κάλλας και του Πάμπλο Πικάσο. Παντρεύτηκε το 1986 τον εκατομμυριούχο βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων Μάικλ Huffington, από τον οποίο χώρισε το 1997.



Το 2003 απέτυχε στην κατάκτηση της θέσης του κυβερνήτη της Καλιφόρνια με αντίπαλο τον ρεπουμπλικανό Arnold Schwarzenegger και το 2005 ήρθε η δημιουργία της Huffington Post, η οποία στέφθηκε με επιτυχία έχοντας 25 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες κάθε μήνα και 30 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, αλλά και σχολιαστές όπως η Μαντόνα, ο Ομπάμα και η Χίλαρυ Κλίντον.

Το 2011 το site εξαγοράστηκε έναντι του αστρονομικού ποσού των 315 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο νέο σχήμα του ομίλου «Huffington Post Media Group», η Αριάννα Huffington έχει τη θέση της πρόεδρου και της διευθύντριας. Σε άρθρο της στους New York Times η Ελληνίδα πρόεδρος της «The Huffington Post Media Group» μίλησε για την ελληνική κρίση:

«Παρακολουθώντας την ελληνική τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Ευρώπη, κάνω αναδρομή στα 18 χρόνια που πέρασα στην Αθήνα, πηγαίνοντας στο σχολείο στην Πλάκα, στους ίδιους δρόμους που έχουν πρόσφατα γεμίσει με διαδηλωτές και βίαιες συγκρούσεις. Όταν μεγάλωνα, η οικογένειά μου ήταν ένας μικρόκοσμος της τρέχουσας κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. Ήμασταν καταχρεωμένοι.»

Το 2012 η Huffington Post κέρδισε το βραβείο Pulitzer. Έχει γράψει συνολικά 14 βιβλία. Το 14ο βιβλίο της «Δες τη ζωή αλλιώς» εκδόθηκε στα αγγλικά τον Μάρτιο του 2014 και κατευθείαν μπήκε στην πρώτη θέση της λίστας Best Sellers των New York Times. Μέσα στο 2014 κυκλοφόρησε και η ελληνική έκδοση του βιβλίου της.

[Πηγή]