.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ρόδος: Απάτες με κάρτες «κλώνους» και διακίνηση ναρκωτικών


Η διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης δεν ήταν η μόνη δραστηριότητα μιας πολυμελούς σπείρας που δρούσε στη Ρόδο. Τα μέλη της έκαναν και απάτες σε βάρος εμπόρων αγοράζοντας προϊόντα με κάρτες «κλώνους», τα στοιχεία των οποίων....
δεν έχει εξακριβωθεί πώς έφτασαν στα χέρια τους.

Τέλος στην πολυσχιδή δραστηριότητα της συμμορίας έβαλαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, που έκαναν έφοδο με τη βοήθεια αστυνομικών του τμήματος Αρχαγγέλου και της Ο.Π.Κ.Ε. σε καταλύματα στην πόλη της Ρόδου όπου διέμεναν ένας 39χρονος, ένας 40χρονος και ένας 47χρονος και κατέσχεσαν κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα» βάρους 185 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 11 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 17,5 γραμμαρίων, δυο ζυγαριές ακριβείας, σύνεργα για την κοπή των ναρκωτικών, τρία κινητά.

Οι πέντε κάρτες που βρήκαν οι αστυνομικοί, αποδείχθηκε ότι ήταν «κλώνοι» γνήσιων πιστωτικών καρτών. Όπως προέκυψε από ένα παραστατικό συναλλαγής που βρέθηκε στην κατοχή τους, με μια από αυτές είχαν κάνει εικονική αγορά από το κατάστημα ενός 53χρονου ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Ακόμη, κατασχέθηκαν 3.250 ευρώ που σχετίζονταν με τις αγορές με κάρτες «κλώνους».

Οι τρεις δράστες εντοπίστηκαν στο σπίτι ενός 44χρονου στη δημοτική ενότητα Αφάντου, όπου είχαν καταφύγει με την βοήθεια ενός δεύτερου 40χρονου και προέβαλαν σθεναρή αντίσταση κατά των αστυνομικών προσπαθώντας να διαφύγουν, αλλά εκείνοι τους συνέλαβαν μαζί με τους δυο συνεργούς τους που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Όλοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου με κατηγορίες για απάτη, αντίσταση, αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για ασφαλιστικές εισφορές.

[Πηγή]