.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Γαλλία: Γυναίκα ταυρομάχος επιδεικνύει το φρικιαστικό τρόπαιό της (εικόνες)


Οι φωτογραφίες μίας νεαρής γυναίκας ταυρομάχου που επιδεικνύει χαμογελαστή το φρικιαστικό τρόπαιό της - τα κομμένα αφτιά ενός ταύρου - έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στο διαδίκτυο....

Η 30χρονη Lea Vicens, που συμμετείχε πρόσφατα σε ένα φεστιβάλ ταυρομαχιών στη Γαλλία, έπεσε από το άλογό της μέσα στην αρένα την ώρα της παράστασης, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει σοβαρά η ζωή της από το εξαγριωμένο «θύμα» της.

Η Γαλλίδα ταυρομάχος κατάφερε να βγει ζωντανή από την επίθεση, αποφεύγοντας τα κέρατα του ζώου και έπειτα από λίγα λεπτά θανάτωσε τον βαριά πληγωμένο ταύρο, κόβοντας τα αφτιά του ως τρόπαιο.

Η μακάβρια αυτή πράξη συνηθίζεται στο συγκεκριμένο φεστιβάλ της Νότιας Γαλλίας, που φημίζεται για την αγριότητα των ταυρομαχιών. Μόνο στους ταυρομάχους που προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα επιτρέπεται να πάρουν τα κομμένα αφτιά των άτυχων ζώων σπίτι τους, απόφαση που λαμβάνεται από τον πρόεδρο της εκδήλωσης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το 2012, ένας ταυρομάχος συγκέντρωσε εγκωμιαστικά σχόλια μίας μεγάλης μερίδας του Τύπου στη Γαλλία, επειδή κατάφερε να κόψει 60 αφτιά και 10 ουρές ταύρων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.




[Πηγή]