.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η Ελλάδα προκαλεί αναταραχές στις ευρωαγορές

Και κάποιοι λένε ότι είναι προετοιμασμένη η Ευρώπη!

Με απώλειες έκλεισαν οι Eυρωπαϊκές αγορές σήμερα, Παρασκευή, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις άκαρπες διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών....

Με την κομβική ημερομηνία της 5ης Ιουνίου να πλησιάζει επικίνδυνα, η νευρικότητα των αγορών δείχνει να εντείνεται.

Ειδικότερα, ο δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 1,71% στις 399,87 μ.β, με όλους τους επιμέρους κλάδους του να σημειώνουν πτώση. Παρά το σημερινό "στραβοπάτημα", ο δείκτης σημείωσε κέρδη 1% από τις αρχές του μήνα.

Ο Euro Stoxx 50 σημείωσε σήμερα πτώση 2,19% στις 3.570,78 μ.β.

Εν μέσω μπαράζ αντικρουόμενων ανακοινώσεων από Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους, τα βασικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν απώλειες με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί 2,26%, τον γαλλικό CAC να σημειώνει απώλειες 2,53% και τον αγγλικό FTSE 100 να καταγράφει απώλειες 0,80%.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ισπανικός IBEX σημείωσε πτώση 1,45%, ο ιταλικός MIB υποχώρησε 1,05% και ο πορτογαλικός έκλεισε με απώλειες 1,56%.

Με το ελληνικό ζήτημα να μην δείχνει να οδηγείται σε αίσιο τέλος, αναλυτές εκτιμούν πως η νευρικότητα των ευρωπαϊκών αγορών θα συνεχιστεί. “Η πίεση από τη συνέχιση του ελληνικού ζητήματος επί μακρόν, γίνεται αισθητή τώρα”, επισημαίνει σε σημερινή του έκθεση ο επικεφαλής ερευνών της Accendo Markets.

[Πηγή]