.

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πιλότοι πετούν drones με τη σκέψη τους. [video]


Εκπληκτικό παράδειγμα ελέγχου του μυαλού, αποτελεί η πτήση drone με τη χρήση της ανθρώπινης σκέψης. Η Πορτογαλική εταιρία Tekever χρησιμοποιεί αυτό το ειδικό σκουφί EEG ώστε να μετατρέψει τα εγκεφαλικά κύματα....
του πιλότου σε εντολές για το drone.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας η προσέγγιση του εγκεφάλου που χρησιμοποιεί η Tekever βασίζεται στη συλλογή των εγκεφαλικών σημάτων κι ύστερα στην επεξεργασία τους από ένα σετ αλγορίθμων που τα μετατρέπει σε πραγματικό έλεγχο πολλαπλών συσκευών.

Ενώ ο πιλότος ελέγχει την πορεία πτήσης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, οι ερευνητές της Tekever προσδιορίζουν την αποστολή πριν από την απογείωση.

Υπάρχει προθυμία εφαρμογής της τεχνολογίας σε εμπορικές πτήσεις αν κι αυτό θα αργήσει λίγο. Η τεχνολογία της εγκεφαλικής πτήσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πέρα από τις πτήσεις.

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να συνδέσει κανείς και να αποσυνδέσει τις συσκευές στο σπίτι του με το μυαλό ή αν είναι κάποιος άτομο με ειδικές ανάγκες να ελέγχει το αναπηρικό καροτσάκι με τη σκέψη του. Αυτοί είναι κάποιοι από τους στόχους.

Η Τekever λέει ότι το έργο της τελικά θα επιτρέπει στους πιλότους να έχουν ελεύθερα τα μυαλά και τα σώματά τους, ενώ πιλοτάρουν ένα αεροπλάνο. Στο μέλλον, τα αεροσκάφη χωρίς πιλότο θα μπορούσαν να είναι κάτι περισσότερο από μια πτήση της φαντασίας.

Reuters

[Πηγή]