.

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΒΟΜΒΑ – ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ


Με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του λαού και του έθνους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σκέπτεται να πάρει τολμηρές και ηρωικές αποφάσεις, ορθώνοντας το ανάστημά του απέναντι στους ξένους τοκογλύφους, σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι....
δεν υποχωρήσουν από τις παράλογες απαιτήσεις τους για μεγαλύτερη ακόμα λιτότητα, μεγαλύτερη φτώχεια και μεγαλύτερη δυστυχία.

Όπως πολύ ξεκάθαρα είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην Huffington Post, αν οι εταίροι δεν τηρήσουν τις συμφωνίες τους, τότε η χώρα μας θα σταματήσει να πληρώνει τα τοκογλυφικά δάνεια που έχουν προκαλέσει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και λεηλασία δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Η βόμβα Βαρουφάκη αποκαλύπτει τη σκληρή γραμμή που θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προειδοποίησε τους εταίρους να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τα βρόμικα κόλπα για δημιουργία καθεστώτος οικονομικής ασφυξίας, γιατί τότε την ευθύνη για τις όποιες εξελίξεις θα τη φέρουν οι ίδιοι.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση, ότι το μνημόνιο πέθανε και κανένας εκβιασμός δεν πρόκειται να το αναστήσει.

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του γύρισε σελίδα και γι’ αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να επαναφέρει τις μνημονιακές πολιτικές με τα ψευτοδιλήμματα της χρεοκοπίας που χρησιμοποίησαν οι δοσίλογοι που μας κυβερνούσαν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη θεσμική του ιδιότητα ως υπουργός Οικονομικών τους το είπε απλά και ξεκάθαρα. Ο εκβιασμός δεν περνάει. Για να πληρώσουμε τα τοκογλυφικά δάνεια, θα πρέπει πρώτα οι εταίροι να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις, καταβάλλοντας τη δόση των επτά δισεκατομμυρίων ευρώ που μας οφείλουν απ’ τον προηγούμενο χρόνο και στη συνέχεια να διαμορφωθεί το πλαίσιο μιας έντιμης συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις, όχι όμως υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπές μισθών και συντάξεων και μαζικές απολύσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία η επίσημη ανεργία είναι στο 27%, ενώ η ανεπίσημη φτάνει στο 35%!

Οι λυσσαλέες αντιδράσεις του ιερατείου των Βρυξελλών αποκαλύπτουν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι Γερμανοί και το υπόλοιπο ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Επισείουν ως φόβητρο τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι μια τέτοια εξέλιξη, θα τίναζε στον αέρα την Ευρωζώνη και θα προκαλούσε σοκ στην παγκόσμια οικονομία.

Οι λεονταρισμοί του Σόιμπλε δεν μπορούν να κάμψουν την ελληνική κυβέρνηση, γιατί πλέον ο φόβος και ο τρόμος για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών επιστρέφει στους τοκογλύφους.

Γιατί αυτοί θα χάσουν το σύνολο των τοκογλυφικών δανείων και θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια ανεξέλεγκτη παγκόσμια κρίση που θα γκρεμίσει σα χάρτινο πύργο το ευρώ και την Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα να χάσουν όλα τους τα λεφτά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Γι’ αυτό Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι στρέφουν τώρα τις πιέσεις τους προς τους Γερμανούς, προκειμένου να επιτευχθεί έστω και στο παρά πέντε μια συμφωνία με την Ελλάδα.

Βέβαια όλοι αυτοί δεν επιδιώκουν το καλό της χώρας μας, αλλά αγωνίζονται να αποφύγουν τους επικίνδυνους κλυδωνισμούς που θα προκαλέσει μια ελληνική στάση πληρωμών.

Τώρα έχουν κατανοήσει σε Αμερική και Ευρώπη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μπλοφάρει και δεν χειραγωγείται, γιατί είναι καθαρός και δεν τον κρατάει κανένας από πουθενά.

Τώρα ήρθε η ώρα οι λεγόμενοι εταίροι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί η Ελλάδα έχει άλλες προτεραιότητες. Να πληρώνει μισθούς και συντάξεις και να χρηματοδοτεί τα προγράμματα για να μπορέσουν να ανασάνουν οι μάζες που εξαθλιώθηκαν από τα μνημόνια.

Η συνέντευξη Βαρουφάκη

«Επιτρέψτε μου να είμαι ακριβής σε αυτό γιατί αυτές είναι προβληματικές εποχές και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα κολλήσουν σε οποιαδήποτε λέξη ή φράση που κρίνουν εκείνοι σκόπιμο για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό.

Το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα είναι έξω από τις αγορές και πληρώνει τα χρέη της τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώντας τη λιγοστή ρευστότητά της. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Εάν μπορούσε, τότε δεν θα ήμασταν χώρα σε πρόγραμμα, σωστά; Έτσι, εάν οι εταίροι μας στους θεσμούς μας πουν “δεν έχει ρευστότητα για εσάς, καμία εκταμίευση, καμία νέα συμφωνία”, αυτό φυσικά δεν είναι βιώσιμο, όπως δεν θα ήταν για οποιαδήποτε χώρα που είναι σε ένα είδος προγράμματος του ΔΝΤ, ένα πρόγραμμα με την Τρόικα ή ένα πρόγραμμα της ΕΚΤ».

Σε ερώτηση εάν θα ήταν εφικτό η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να εξακολουθήσει να είναι στο ευρώ, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «η καταχρεωμένη χώρα είχε και παλαιότερα αθετήσει πληρωμές το 2012, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει το ίδιο, εάν δεν φτάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές έως 24 Απριλίου».

«Αυτό έχει ήδη συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης. «Το 2012, η ελληνική κυβέρνηση αθέτησε την πληρωμή 100 δις ευρώ υφιστάμενων υποχρεώσεων για το χρέος».

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επεσήμανε επίσης ότι οποιαδήποτε μορφή χρεοκοπίας δεν θα ήταν «η σωστή λύση τώρα».

«Δεν δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, δεν είναι κάτι που σχεδιάζουμε, δεν είναι κάτι που ευχόμαστε». «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο συμβόλαιο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς εταίρους μας».

«Έχουμε μια συμφωνία, αυτή της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία πολύ συγκεκριμένα αναφέρει ότι η τελική αξιολόγηση της υφιστάμενης συμφωνίας θα κριθεί στα τέλη Απριλίου», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης.


[Πηγή]