.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Το Διαπλανητικό Κόμμα Ελλάδος και οι εξωγήινοι (εικόνα)


Το 1963, έξι χρόνια προτού πατήσει ο άνθρωπος το πόδι του στη Σελήνη, ένας Έλληνας δικηγόρος υποστήριζε ότι είχε ήδη έρθει σε επαφή με εξωγήινους. Το όνομά του ήταν Αλέξανδρος Γελενίδης και στις 10 Οκτωβρίου του 1963 ίδρυσε το «Διαπλανητικό Κόμμα Ελλάδας»....

Είχε άδοξο τέλος όταν συνελήφθη για παρενόχληση μιας ζωγράφου στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των εφημερίδων, ο αρχηγός του κόμματος έδωσε συνέντευξη τύπου, όπου εξήγγειλε τους στόχους του.

Αρχικά τόνισε τη σημασία της «επέκτασης, αξιοποίησης και σύσφιγξης των σχέσεων με τα οργανωμένα λογικά όντα πέραν της γης». Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του προκάλεσαν γέλια, ειρωνικά σχόλια και πολλές απορίες.

Ο Γελενίδης όμως αδιαφόρησε για τους δύσπιστους ακροατές και προέβη σε μία ακόμα πιο βαρυσήμαντη δήλωση: «Έχω διαπιστώσει και εβεβαιώθην απολύτως ότι υπάρχει ζωή εις τους άλλους πλανήτας!»

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο δικηγόρος αποκάλυψε ότι οι εξωγήινες μορφές ζωής ήταν οργανωμένες κι αυτές σε κοινωνίες, είχαν αναπτύξει πολιτισμό και είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Η δίκη του «αρχηγού» Δύο βδομάδες αργότερα, ο μυστηριώδης αρχηγός του «Διαπλανητικού Κόμματος» απασχόλησε και πάλι τον ελληνικό τύπο. Αυτή τη φορά ως κατηγορούμενος στο δικαστήριο.

Ο Αλέξανδρος Γελενίδης κατηγορήθηκε ότι έκανε «άσεμνες επιδείξεις» σε μία νεαρή ζωγράφο που σκίτσαρε τα αγάλματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» φιλοξένησε το ρεπορτάζ του Δημήτρη Σαπρανίδη, ο οποίος παρακολούθησε τη δίκη και κατέγραψε τους διαλόγους μεταξύ του Γελενίδη και του κατήγορου:

-Έβλεπα τα μνημεία της γήινης τέχνης εις το Αρχαιολογικόν Μουσείον…

-Δεν τα είχατε ξαναδεί;

-Πολλές φορές, αλλά τα ξαναείδα. Οπότε βλέπω και τη μηνύτρια.

-Πώς την είδατε;

-Να ζωγραφίζει. Καθόταν σ’ ένα σκαμνάκι μπροστά σ’ ένα καβαλέτο.

-Και μετά;

-Μετά πλησίασα. Κάθισα από πίσω της και παρακολουθούσα την τέχνη της.

-Μόνο την τέχνη της;

-Και τα χέρια της.

-Μόνο τα χέρια της;

-Και τα πόδια της.

-Αυτά μόνο;

-Δεν ξέρω αν έπεσε το μάτι μου πουθενά αλλού, αλλά αυτά αποτελούν φενάκην δι’ έναν αρχηγόν!


Πηγή: Μηχανή του χρόνου

Το είδαμε εδώ