.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Βιετνάμ: Τρώνε γατάκια! Αίσχος! (εικόνες)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΗΝ ΦΡΙΚΑΡΕΤΕ

Οι διατροφικές συνήθειες των Ασιατών είναι γνωστό ότι δεν κάνουν διακρίσεις. Τα τρώνε όλα. Σε όλη την Ασία δεκάδες αδέσποτα ζώα, σκυλιά και γατιά, σκοτώνονται και μαγειρεύονται ως εκλεκτό κρέας....

Το πιο δημοφιλές πιάτο στο Βιετνάμ είναι το «τιγράκι» ή «μωρό τίγρης». Τι περιλαμβάνει αυτό το πιάτο; Γατάκι...

Μπορεί η κυβέρνηση του Βιετνάμ να έχει θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν στους ανθρώπους να τρώνε γατιά, όμως μένουν ανεφάρμοστοι.

Είναι τόση η όρεξη για γατάκια που μόλις μερικά χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Ανόι, ένας «μάγειρας – κυνηγός» είπε σε δημοσιογράφο της Daily Mail ότι είχε σκοτώσει με το «καλημέρα» ήδη 31 γατάκια και θα συνέχιζε. Γιατί η ζήτηση είναι μεγάλη.

Όπως προείπαμε η κυβέρνηση του Βιετνάμ απαγορεύει τις «γατολιχουδιές», όμως αστυνομικοί και δικηγόροι είναι οι καλύτεροι πελάτες των εστιατορίων που σερβίρουν γάτες.

Οργανώσεις για την προστασία των ζώων κάνουν τρομερές καταγγελίες. Λένε ότι τα γατιά μεταφέρονται σε βάρβαρες συνθήκες και στη συνέχεια γδέρνονται ζωντανά.

Οι γάτες είναι τόσο δημοφιλείς ως «πιάτο» που ακόμα και σπιτικές κλέβονται από τους ιδιοκτήτες τους για να μαγειρευτούν. Επίσης οι Βιετναμέζοι κυνηγάνε και τις αδέσποτες.

Ένας κυνηγός γατιών αμείβεται από 50 ευρώ μέχρι 70 ευρώ για κάθε γάτα που παραδίδει σε εστιατόριο, ανάλογα με το μέγεθός της.

Ε-ΡΟΔΙΟΣ: Μήν ξεχνάτε ότι, πριν μερικές 10ετίες το καλύτερο σουβλάκι στην Αθήνα ήταν στο Αιγάλεω!!!  Όπως αποκαλύφθηκε ήταν από κρέας... γάτας. Βρέθηκαν 3000 δέρματα γάτας στο πίσω μέρος του σουβλατζίδικου.


[Πηγή]