.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ξεκινά νέα έρευνα στο "βαθύ" γερμανικό κράτος για τις μίζες των υποβρυχίων Type 214 και των ελικοπτέρων ΝΗ-90

Ελληνικά "αντίποινα" για τα LEO2A4

Ελληνικά "αντίποινα" εφαρμόζει πλέον η κυβέρνηση κατά της Γερμανίας μετά την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος δωρεάν παραχώρησης μεταχειρισμένων (και αποθηκευμένων) αρμάτων μάχης LEO2A4 και την καταφανή....
προσπάθεια του Βερολίνου να δημιουργηθεί ακόμα ένας μοχλός πίεσης στην Αθήνα προκειμένου να υπογραφεί νέο Μνημόνιο.

Οπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος εξερχόμενος από το γραφείο του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα "Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων Type 214 και των γαλλογερμανικών ΝΗ-90", καθώς έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες για το "βαθύ" γερμανικό κράτος με την συμμετοχή και πολλών κρατικών αξιωματούχων της γερμανικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (BWB), αλλά και στελεχών των κυβερνήσεων του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ!

Οι δύο προμήθειες μαζί με τις άλλες δύο γερμανικές, την προμήθεια των 2 (!) δισ. ευρώ των αρμάτων μάχης LEO2HEL/A4 και των αυτοκινούμενων πυροβόλων PzW-2000, έχουν συγκεκριμένους υπεύθυνους που ξεπερνούν τα στελέχη των γερμανικών εταιρειών και φτάνουν "στην καρδιά" του γερμανικού κράτους, το οποίο έκανς "τα στραβά μάτια" όταν δεν συμμετείχε στις κοπίνες των εταιρειών του.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η BWB, όσο και άλλες κρατικές υπηρεσίες ελέγχουν απόλυτα και ασφυκτικά το εμπόριο όπλων από την Γερμανία προς άλλες χώρες και έχει εντοπιστεί ακριβώς αυτός: Οτι ήταν αδύνατον να μην γνώριζαν τις υπερκοστολογήσεις των συστημάτων, ενώ έχουν κρίσιμη συμμετοχή στην αποδοχή των παραπάνω συστημάτων.

Ολόκληρη η δήλωσε του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου έχει ως εξής:"Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είχαμε μια πολύωρη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό. Τον ενημέρωσα για τα θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν τους εξοπλισμούς.

Όπως ξέρετε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συστήσαμε την Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Για δυο από τις υποθέσεις έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία- πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία-από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι, όπου κι αν βρίσκονται, ποινικά και αστικά.

Συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ποιες περιόδους αφορούν και για ποιες υποθέσεις πρόκειται;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι δυο βασικές υποθέσεις είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 που ξεκινά το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα και η υπόθεση των υποβρυχίων η οποία ξεκινά το 1998.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σε ό,τι αφορά τις χθεσινές κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, η Νέα Δημοκρατία έχει βγάλει ανακοίνωση που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προχωρά στην αποστράτευση ικανότατων στελεχών.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ανακοίνωση αυτή δείχνει ότι μέχρι σήμερα οι κρίσεις γίνονταν επειδή οι εκάστοτε Υπουργοί έκαναν τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι κρίσεις οι οποίες έγιναν τώρα από το ΣΑΓΕ, ήταν κρίσεις που έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση.

Όπως υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διοικούνται από την φυσική τους ηγεσία χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σχετικά με τη ΝΟΤΑΜ, αισθάνεστε δικαιωμένοι που η Τουρκία την απέσυρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νομίζω ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία και η επιτυχία ήταν του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ασκεί πολιτική εθνικής κυριαρχίας με σοβαρότητα και ευθύνη.

[Πηγή]