.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Νυφίτσα πηγαίνει βόλτα πάνω σε ένα δρυοκολάπτη [φωτο]


Photo: Martin Le-May.
Η απίθανη φωτογραφία μιας μικρής νυφίτσας που μεταφέρεται εναερίως στην πλάτη ενός δρυοκολάπτη. Ο Μάρτιν Λε-Μέι, κάτοικος Λονδίνου, τράβηξε αυτή την απίστευτη φωτογραφία μιας μικρής νυφίτσας που πηγαίνει βόλτα....
σκαρφαλωμένη στην πλάτη ενός πράσινου δρυοκολάπτη, στο Έσσεξ της Αγγλίας.

ΣΙΓΟΥΡΑ ένα από τα καλύτερα ενσταντανέ όλων των εποχών. Χθες Δευτέρα, ένας ερασιτέχνης φωτογράφος αποτύπωσε στο φιλμ τη στιγμή που μια νυφίτσα μεταφέρεται εναερίως, γαντζωμένη στην πλάτη ενός δρυοκολάπτη.

Ο Μάρτιν Λε-Μέι, από το Ανατολικό Λονδίνο, πήγε μια βόλτα με τη σύζυγό του Άννα στο Hornchurch Country Park, όταν άκουσαν εκεί κοντά κραυγές σαν κάποιος αδύναμος να δεχόταν κακοποίηση από κάποιον ισχυρότερο.

Επικράτησε αναταραχή και μετά από λίγο βγήκε πετώντας από τους θάμνους ένας δρυοκολάπτης με ένα μωρό νυφίτσα στη ράχη του.

Το περίεργο θέαμα κατάφερε να το αποτυπώσει ο Λε-Μέι στη φωτογραφική μηχανή του.



Όσο όμως κι αν όλοι θα θέλαμε αυτή να είναι μια θαυμαστή ιστορία φιλίας και συντροφικότητας, όπου ένα πουλί πηγαίνει βόλτα ένα μωρό νυφίτσα, στην πραγματικότητα είναι ένας αγώνας επιβίωσης.

Ως γνωστόν, ο πράσινος δρυοκολάπτης αναζητά τροφή στο έδαφος, πράγμα που τον καθιστά εύκολο θήραμα. Όμως δεν κινδυνεύει από τις νυφίτσες, οι οποίες συνήθως επιτίθεται σε κουνέλια.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το μωρό νυφίτσα, ίσως λόγω απειρίας και υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις του, επιτέθηκε στον δρυοκολάπτη, ο οποίος πέταξε ψηλά με αυτό γαντζωμένο στην πλάτη του.

Λίγο αργότερα προσγειώθηκε στο έδαφος και το μωρό νυφίτσα, βλέποντας ότι δεν είχε καταφέρει τίποτε, κατέβηκε από την πλάτη του και εξαφανίστηκε μέσα στη βλάστηση.
photo

Οι νυφίτσες δεν χρησιμοποιούν συνήθως τα πουλιά ως μέσο μεταφοράς. 

Photo: Wikimedia Commons. Πηγή: Supplied

[Πηγή]