.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

2χρονη Ινδή ο νέος Ρομπέν των Δασών


Η μικρή Ντόλι σημαδεύει, απόλυτα συγκεντρωμένη στον στόχο. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
Ένα μικρό κοριτσάκι από την Ινδία θριαμβεύει στην τοξοβολία και σπάει το εθνικό ρεκόρ σε ηλικία μόλις 2 ετών! Η ΝΤΟΛΙ Σιβάνι Σερουκούρι (Dolly Shivani Cherukuri) είναι η νεότερη Ινδή που πετυχαίνει πάνω από 200 βαθμούς....
σε αγώνα τοξοβολίας, σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ της Ινδίας.

Εννέα μόλις μέρες πριν από τα γενέθλιά της, η μικρή τοξοβόλος συγκέντρωσε συνολικά 388 πόντους. Ξεκίνησε ρίχνοντας 36 βέλη σε απόσταση 4,5 μέτρων και στη συνέχεια έριξε 36 ακόμη βέλη, αυτή τη φορά σε απόσταση 6,5 μέτρων.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πατέρας της Ντόλι, ο Cherukuri Satyanarayana, η Ντόλι ήταν έτοιμη για τοξοβολία «από τότε που ήταν στην κοιλιά της μαμάς της». Στην προπόνηση χρησιμοποιούσε ειδικά, ελαφρύτερα βέλη από άνθρακα για να μην κουράζεται.

2χρονη Ντόλι δείχνει το ταλέντο της στην τοξοβολία. Photo: AFP. Πηγή: Supplied

«Δεν μπορείς να ασκήσεις μεγάλη πίεση στα παιδιά. Μπορούν να κάνουν προπόνηση μέχρι δύο ή τρεις ώρες την ημέρα» είπε ο πατέρας της. «Αλλά η Ντόλι προέρχεται από μια οικογένεια τοξοτών, έτσι είναι ικανή για πολλά».

Η τοξοβολία είναι πράγματι στο αίμα του μικρού κοριτσιού, καθώς ο πατέρας της είναι υπεύθυνος μιας ακαδημίας τοξοβολίας, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός της, ο οποίος απεβίωσε το 2011, ήταν διεθνής αθλητής τοξοβολίας και προπονητής.

Η Ντόλι δέχεται το έπαθλο και το μετάλλιο για την επιτυχία της. Photo: AFP. Πηγή: Supplied

[Πηγή]