.

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [54]

Η χειμερινή θερμή λίμνη των κύκνων στην Σιβηρία

Την ώρα που η θερμοκρασία αγγίζει τους -35 βαθμούς Κελσίου, κατάλευκοι κύκνοι αλλά και πάπιες κολυμπούν αμέριμνα ανάμεσα στους ζεστούς ατμούς που ανεβαίνουν πάνω από το νερά θερμής λίμνης στο χωριό Ουροζάινι, της περιοχής Σοβέτσκι στην επαρχία Αλτάι....
Κάθε χρόνο, περίπου 600 κύκνοι μεταναστεύουν σ΄αυτή τη λίμνη των θερμών πηγών, για να επιβιώσουν από το δριμύ ψύχος του χειμώνα. Η φωτογραφία ελήφθη στις 26 Ιανουαρίου 2015. Πηγή: Reuters

Πεκίνο: Όπερα...


Καλλιτέχνης της Όπερας του Πεκίνου εν δράσει...

Κι όμως γόνδολες και στο... Κέιμπριτζ.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν το Κέιμπριτζ σε... Βενετία

Δεν την "κοπανάει" με τίποτα...

Η μαμά του μπορεί να είναι ήσυχη, ότι δεν θα ξεμυτίσει από την κούνια του. Και να ήθελε ο μπόμπιρας της φωτογραφίας, από αγορά στην Ινδονησία, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον ο Χουντίνι για να τα καταφέρει.

Σαν πίνακας ζωγραφικής

Δενδροφύτευση στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πολιτικός πολιτισμός

Οι κ. Γκίκας Χαρδούβελης και Γιάννης Βαρουφάκης αφού αντάλλαξαν δηλώσεις στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών, αντάλλαξαν και ένα φιλί, επισφραγίζοντας το καλό κλίμα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αλλαγή φρουράς

Στη μνήμη των θυμάτων της πολιορκίας του Λένινγκραντ

Παιδιά από την Αγία Πετρούπολη με ρούχα που φορούσαν οι συνομήλικοί τους, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένιγκραντ, κρατώντας κεριά στο χέρι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης, για τους ανθρώπους που χάθηκαν στη διάρκεια της πολύμηνης πολιορκίας, από τα ναζιστικά στρατεύματα της Γερμανίας και της Φινλανδίας. Πηγή: AP

Έξυπνη(!) σακούλα

Αναμφισβήτητα μια επιχείρηση η οποία επιθυμεί να κάνει τους πελάτες της, κινητή διαφήμιση των προϊόντων της στο δρόμο, πρέπει να σχεδιάσει μια έξυπνη και ταυτόχρονα πρακτική σακούλα, μέσα στην οποία θα μπαίνει μεν το εμπόρευμα, ωστόσο στο εξωτερικό της θα γίνεται μια σωστή προβολή του brand. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει με επιτυχία, ενώ άλλες φορές όχι τόσο. 

Tερμάτισαν το θέμα χιονάνθρωπος

Ακούγοντας τη λέξη χιονάνθρωπος στο μυαλό μας έρχεται πάντα η ίδια κατασκευή: Δύο μπάλες η μία πάνω στην άλλη, η μύτη καρότο... ε τα ξέρετε να μη σας τα λέμε. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που βρίσκουν την ευκαιρία να δείξουν στον κόσμο τις γλυπτικές τους δεξιότητες.

Μια διαφορετική γάτα

Σάλο έχει προκαλέσει η... διαφορετική αυτή γάτα που κυκλοφορεί στη γειτονική χώρα. Και αν και στην αρχή υπήρχαν υποψίες ότι κάποιος απλά θέλησε να βάψει το γατί... για την πλάκα του, όπως αποδεικνύεται τελικά το άτυχο ζωάκι έχει πάρει αυτή την απόχρωση γιατί συνηθίζει να κοιμάται σε ένα σωρό με συνθετικούς πίνακες της συγκεκριμένης απόχρωσης.

Μονακό: Υποδοχή νέων μελών


Άστραψαν τα κανόνια στο Μονακό για την «άφιξη» του Ζακ και της Γκαμπριέλα, των δίδυμων που απέκτησαν ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν.

Ροντέο...


Το ροντέο είναι ένα σπορ αυστηρά για Αμερικανούς απλά γιατί οι υπόλοιποι άνθρωποι αρνούνται να το καταλάβουν...

Τολμηροί και φανταχτεροί κολυμβητές. 

Με μια στολή που παραπέμπει σε... πολική αρκούδα ένας από τους 400 συμμετέχοντες στην ετήσια εκδήλωση βουτιάς με φανταχτερή στολή στο Parliament Hill Lido στο βόρειο Λονδίνο ποζάρει στο φακό. Η θερμοκρασία στο νερό δεν ξεπερνούσε τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Αυτόν τον.... ξέχασαν


Ήθελε να δει από ψηλά πού θα μοιράσει τα δώρα του ή απλά να ξεφύγει από τα παιδάκια που του ζητούν επιτακτικά κάποιο παιχνίδι και τον ξέχασαν. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που ο συγκεκριμένος Αγιος Βασίλης ανέβηκε στο Kollhoff Tower, σίγουρα έχει υπέροχη θέα της Potsdamer Platz στο Βερολίνο.

Χορευτές φωτογραφίζονται μπροστά σε μνημεία


Η Ασλι Μοντάγκ και ο αρραβωνιαστικός της Ρίτσαρντ Χανκς δεν είναι και το πιο... συνηθισμένο ζευγάρι του κόσμου. Χορευτές - ακροβάτες γυρνούν ολόκληρο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βγάλουν την τελειότερη φωτογραφία η οποία για αυτούς ορίζεται ως εξής: Μια άψογη πόζα σε κάποια μοναδική χορευτική στάση μπροστά σε κάποιο αξιοθέατο του κόσμου.

Ελληνικές Λεβεντιές


Εύζωνοι της προεδρικής φρουράς παρελαύνουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου...

Ύπνος στα ζεστά. 

 Ένας άντρας κοιμάται κάτω από ένα βουνό κομμάτια γούνας αλεπούς, σε μια αγορά της Κίνας.

Friet met mayonaise [...εναντίον πρωθυπουργού]


Πατάτες και μαγιονέζα εναντίον του πρωθυπουργού του Βελγίου, από ακτιβιστές, κατά της λιτότητας

Αρκούδες στο Μετρό του Λονδίνου...

"Λευκές Πολικές Αρκούδες" γέμισε το Μετρό του Λονδίνου για διασκεδαστικούς και εκπαιδευτικούς λόγους ...

Πρωτοφανές κύμα χιονιά πλήττει τη Νέα Υόρκη...

Η Νέα Υόρκη στα "άσπρα" μετά την ισχυρή χιονοκαταιγίδα που πλήττει τις Βόρειο - Ανατολικές Η.Π.Α.

Τίμησε τους πεσόντες…


Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπραςσε σε μια άκρως συμβολική κίνηση προτίμησε με μια λιτή ανθοδέσμη να μεταβεί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και να τιμήσει τους εκεί εκτελεσθέντες. REUTERS / Άλκης Κωνσταντινίδης

Μόσχα: Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος


Η πρώην κρατούμενη του Άουσβιτς, Αλεξάνδρα Γκαρμούζοβα, κι ο βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Λεόντι Μπραντ -ένας από τους απελευθερωτές του Άουσβιτς το 1945- στη διάρκεια εκδήλωσης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στην Αναμνηστική Συναγωγή στο λόφο Ποκλόναγια της Μόσχας, στις 24 Ιανουαρίου. Πηγή: Pavel Smertin / TASS

Το διαφορετικό πρόσωπο της Αντζελίνα Τζολί


Άφησε τη λαμπερή ζωή της για λίγο και βρέθηκε δίπλα στους πρωταγωνιστές μίας τραγωδίας. Η Αντζελίνα Τζολί ταξίδεψε στο Ιράκ ως ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ και άκουσε τα προβλήματα προσφύγων από τη Συρία.

Καταιγίδα πάνω από τη Βουλή


Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» μια αστραπή να σκίζει τον Αττικό ουρανό πάνω από τη Βουλή στη διάρκεια της απογευματινής καταιγίδας τη Δευτέρα. Οποιαδήποτε σύγκριση με το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Τον αποκεφάλισαν. Απαγορεύεται από τον νόμο της Σαρία...


Στην Σαουδική Αραβία απαγορεύεται η κατασκευή χιονανθρώπων. Είναι ενάντια στον νόμο της Σαρία

Η παγωμένη λίμνη Μίσιγκαν


Η κακοκαιρία δημιουργεί μεν προβλήματα, αλλά φτιάχνει και μαγικές εικόνες σαν κι αυτή. Η λίμνη Μίσιγκαν πάγωσε εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας.

«Οι γλυκούληδες μοναχοί και ο παπα-χιονάνθρωπος».


Στo twitter κυκλοφόρησε μία φωτογραφία με τον παπα-χιονάνθρωπο! Ιερείς σε μοναστήρι, στην περιοχή του οποίου χιόνισε πολύ, έφτιαξαν τον δικό τους χιονάνθρωπο και τον έντυσαν μοναχό! Ο τίτλος πάντως που συνοδεύει τη φωτογραφία στο twitter είναι: «Γλυκούληδες».

Επί ξηρού ακμής


Ο Σαμάτ Χασάν νιώθει τόσο άνετα όταν αιωρείται 50 μ. από το έδαφος, που δεν διστάζει να... ξαπλώσει στο μήκους 70 μ. συρματόσχοινο που χρησιμοποιεί στα κόλπα του. Ο 31χρονος Κινέζος έμεινε 72 ώρες πάνω σε αυτό.

Ένα αδέσποτο ποζάρει.


Ένας αδέσποτος σκύλος κάθεται ανάμεσα στα όπλα και τα γάντια των αξιωματικών της αεροπορίας, που κάνουν πρόβα για την παρέλαση της Ημέρας της Δημοκρατίας στην Ινδία.

Χιονιάς στην Βουδαπέστη


Πάγωσαν και τα παγκάκια στην Ουγγαρία...

Ελληνικές εκλογές


Ιταλοί πανηγυρίζουν τη νίκη Τσίπρα στα Προπύλαια...

Δοκιμή πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400


Δημοσιογράφοι φωτογραφίζουν πυραυλικό σύστημα αεράμυνας στις εγκαταστάσεις δοκιμών στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία. Το S-400 είναι το νεώτερο σύστημα αεράμυνας πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσίας. Φωτογραφία AP / Ντμίτρι Λοβέτσκι

Νεογέννητο κατσικάκι στο Ζωολογικό Κήπο του Καζάν


Τα πρώτα βήματα στη ζωή επιχειρεί το νεογέννητο νανάκι κατσικάκι από το Καμερούν, στο Ζωολογικό και Βοτανικό Κήπο του Καζάν της Ρωσίας. Πηγή: Μαξίμ Μπογκοντβίντ

Selfie με μια μαϊμού


Η γυναίκα χαμογελάει καθώς ποζάρει με την μαϊμού – που φαίνεται να είναι του είδους μακάκου – η οποία φαίνεται να εξετάζει τα μαλλιά της. Κατόπιν όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε…

Μύκονος, το νησί των... ανέμων


Το νησί των ανέμων, των ξέφρενων πάρτι και της ατελείωτης διασκέδασης. Η Μύκονος σκεπασμένη από το χιόνι, σε μια εικόνα που δεν την έχουμε συνηθίσει.

«Light in Dark»


Ενα κοριτσάκι χορεύει μπροστά από το «Light in Dark», μία δημιουργία της καλλιτεχνικής ομάδας teamLab, σε ειδική έκθεση στο Τόκιο.

Cape Canaveral


Η στιγμή που ένας πύραυλος έχει μόλις εκτοξευθεί από το ακρωτήρι Κανάβεραλ.

Κολυμπώντας με τους... γίγαντες


Μακροβούτια πλάι-πλάι με μπλε φάλαινες στη Σρι Λάνκα

Αθήνα: Πολιτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ


Τρελοί πανηγυρισμοί το βράδυ της Κυριακής, στα Προπύλαια για τη νίκη Τσίπρα... 

Θεοφάνεια στην Κωνσταντινούπολη

Βούλγαρος κολυμβητής πιάνει τον σταυρό στο Φανάρι.

[Πηγή 1] [Πηγή 2] [Πηγή 3] [Πηγή 4] [Πηγή 5] [Πηγή 6] [Πηγή 7]